Hvordan Deaktivere eller Aktiver TRIM SSD?

Resumé:

Baseret på nødvendigheden af datalagring bliver du nødt til at aktivere eller deaktivere TRIM-kommando på SSD. For at gøre fuld brug af TRIM skal du vide, om kommandoen er aktiveret eller deaktiveret. Denne artikel hjælper dig med at vide om TRIM, og hvordan det er nyttigt på SSD’er.

SSD har fået en bred popularitet over harddiske på grund af sine ekstraordinære funktioner. SSD’er fungerer hurtigere, lettere, bruger mindre energi og er mere holdbare sammenlignet med HDD’er. Med TRIM på SSD forbedres ydeevnen til at skrive data til SSD’er og bidrager til længere SSD-levetid.

Hvad er TRIM SSD?

TRIM er en avanceret teknologikommando (ATA), der gør det muligt for computerens operativsystem at slette datablokkene, når de ikke længere bruges. TRIM-kommandoen gør det muligt for SSD’er at administrere den tilgængelige lagerplads og forbedrer ydelsen af SSD’er og fremskynder skriveprocessen på SSD.

Hvorfor er TRIM vigtigt?

TRIM er en proces, hvorved operativsystemet sender et flag ned til SSD, der giver adresse til ugyldige (slettede data) data, der skal ryddes eller slettes permanent. Aktivering af TRIM er vigtig, fordi ugyldige data på drev kan medføre ydeevneproblemer, som f.eks. System, der sænkes over tid, da drevet begynder at samle flere og flere ugyldige data.

Hvordan fungerer TRIM?

  • TRIM er en indbygget funktion, der drives af operativsystemet. SSD bruger en unik metode kaldet Garbage Collection til at håndtere ugyldige data.
  • Garbage Collection administrerer og vedligeholder den tilgængelige lagerplads. Garbage Collection håndterer forskellen mellem sletteblokken og læse / skriveblokken.
  • Når en tidligere skrevet blok er målrettet mod affaldsindsamling, flyttes de gyldige datasider til en anden blok på SSD’en, så blokken, der indeholder de gamle, ugyldige datasider, kan slettes.
  • SSD TRIM supplerer affaldsindsamling. TRIM eliminerer enhver unødvendig kopiering af ugyldige datasider under skraldopsamlingsprocessen for at spare tid og forbedre SSD-ydelsen.

Derfor, hvis du har slettet eller formateret SSD-drevne, når TRIM er aktiveret, er det klart ikke muligt at gendanne data fra SSD. Du kan dog kontrollere og kontrollere, om TRIM er aktiveret inden gendannelsesprocessen.

Hvordan Deaktivere eller Aktiver TRIM SSD i Windows?

Før du aktiverer eller deaktiverer TRIM på SSD’er, skal du kontrollere status for TRIM.

Kontroller, om TRIM-kommandoen er aktiveret eller deaktiveret

De fleste af SSD’erne leveres med TRIM-funktionen aktiveret som standard. Der er dog intet tab i at bekræfte, om TRIM er aktiveret på din SSD

Trin 1: Højreklik på startknappen, vælg Kommandoprompt → Kør som administrator

Trin 2: Skriv den viste kommando: fsutil behavior query disabledeleteNotify og tryk på Enter

Verify SSD TRIM

Trin 3: hvis kommandoen vises DisableDeleteNotify=0, TRIM er aktiveret på computeren.

Hvis værdien er DisableDeleteNotify=1, TRIM er deaktiveret.

Sådan aktiveres SSD TRIM i kommandoprompten?

Trin 1: Højreklik på startknappen, vælg Kommandoprompt → Kør som administrator

Trin 2: Skriv kommandoen: fsutil behavior set DisableDeleteNotify=0 og tryk på Enter

Trin 3: Når TRIM bliver aktiveret DisableDeleteNotify=0 vises.

Enable the SSD TRIM

Sådan deaktiveres TRIM på SSD?

Trin 1: Højreklik på startknappen, vælg Kommandoprompt → Kør som administrator

Trin 2: Skriv kommandoen: fsutil behavior set DisableDeleteNotify=1 og tryk på Enter

Disable the SSD TRIM

Med TRIM deaktiveret på din computer kan du gendanne data formaterede eller slettede fra SSD-drev.

Bundlinie:

Deaktivere eller aktiver TRIM SSD har sine egne fordele og ulemper. Selvom Aktivering af TRIM sikrer fremragende ydeevne for SSD’er, hvis data går tabt fra SSD’en, når TRIM er aktiveret, mister du data fra drevet for evigt.

Deaktivering af TRIM kan dog forhindre din SSD-ydeevne, men chancen for at gendanne slettede eller mistede data fra SSD’en er muliggjort. Afhængigt af din prioritet kan du derfor træffe dit valg med TRIM-kommandoen på SSD’en.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.