Hvordan Reparere Korrupte SD Kort?

Resumé:

Problemer med at få adgang til data fra SD-kortet? Dette kan skyldes korruption eller beskadigelse på SD-kortet. Ved hjælp af fremgangsmåder, der er forklaret i artiklen, kan du ikke kun reparere SD-kortet, men også gendanne data fra det korrupte SD-kort og få adgang til dine data fra drevet.

SD-kort er de mest populære lagringsenheder. Fra digitale kameraer, videokameraer og andre bærbare enheder; de er meget brugt på grund af deres bærbarhed og brugervenlighed.

Hvis du har problemer med at få adgang til dine yndlingsvideoer eller -fotos, der er gemt på SD-kort, skyldes det højst sandsynligt korruption. Korruption af SD-kort kan også gøre det RAW eller ulæseligt. I det næste afsnit af artiklen vil du være i stand til at forstå indikationerne af det korrupte SD-kort, og hvordan de forhindrer dig i at få adgang til dine data.

Indikationer på et Korrupt SD Kort

Her er nogle af de tegn, der indikerer, at dit SD-kort kan være korrupt eller beskadiget. Hvis du nogensinde støder på nogen af følgende indikationer, anbefales det at tage en sikkerhedskopi af dine data, før du prøver at reparere SD-kortet.

En sort skærm vises sammen med en fejlmeddelelse SD-kort er ikke tilgængeligt. Filen eller mappen er beskadiget og ulæselig. Fejlen indikerer, at drevet har en dårlig sektor, der fører til skade på filsystemet.

Fejlmeddelelser vises som – Læse eller skrivefejl på SD-kort, når SD-kortet er beskadiget. Denne fejl indikerer, at du ikke længere vil være i stand til at læse data fra SD-kortet eller skrive data på det.

SD-kort kan ikke genkendes på enheden. Når din enhed ikke kan læse SD-kortet, vises fejlen. Når sådanne fejl opstår, skal du prøve at rette dit korrupte SD-kort med det samme for at undgå enhver situation med tab af data.

SD-kort bliver RAW eller ulæselig er den fejl, der opstår, når drevet har et problem i sit filsystem. Det kan være et tegn på, at filsystemet ikke er fundet eller beskadiget/korrupt filsystem.

Hvis du konstant støder på nogen af de ovennævnte fejlmeddelelser, skal du straks stoppe med at bruge SD-kortet og følge nedenstående metoder for at reparere et korrupt SD-kort.

Hvordan Reparere Korrupte SD Kort uden Formatering?

Før du prøver reparationsmetoderne, skal du prøve at læse den med en anden kortadapter eller kortlæser til. Prøv også at bruge SD-kort på en anden enhed for at kontrollere, om de problemer, du oplever, enten er forårsaget af din computer eller SD-kort. Her er et par måder, der hjælper dig med at rette korruption på SD-kort uden at miste dine værdifulde data.

  • Skift drevbogstavet
  • Geninstaller SD-kortdriverne
  • Opdater SD-kortdrevet
  • Ret beskadiget SD-kort ved hjælp af CMD eller CHKDSK
  • Reparer SD-kortet ved hjælp af kommandoen Diskdel
  • Ret SD-kort ved hjælp af Windows Reparationsværktøj

Sådan Rettes Korrupt SD Kort ved at Formatere?

  • Ret beskadiget RAW SD-kort ved at omformatere
  • Formater fejlen der forårsagede SD-kortet

Sådan Repareres Korrupt SD Kort på Mac?

  • Ret SD-kort ved hjælp af Diskværktøj

6 Metoder til Reparere Korrupte SD Kort uden at Miste Data

Metode 1: Skift drevbogstavet til Fix Inaccessible SD-kort

Når din computer ikke kan tildele et drevbogstav til lagerenheden, bliver SD-kortet utilgængeligt. For at løse problemet skal du tildele et nyt drevbogstav til SD-kortet.

Trin 1: Højreklik på start button, Åben Disk Management

Trin 2: Find dit SD-kort og højreklik på det

Trin 3: Vælge Change Drive Letter and Paths… fra listen

Trin 4: Klik på Change… og vælg et bogstav fra listen.

Du kan kontrollere, om SD-kortet er læsbart nu. Hvis problemet stadig ikke er løst, kan du prøve at geninstallere driveren for at løse et korrupt SD-kortproblem ved at bruge trinene i næste afsnit.

Metode 2: Geninstaller drevet for at reparere SD-kort uopdaget

Hvis dit SD-kort ikke registreres af din computer, skal du afinstallere drevet og prøve at geninstallere. Følg nedenstående instruktioner:

Trin 1: Højreklik på start button, klik på Device Manager.

Trin 2: Udvide Disk Drives, højreklik på navnet på dit flytbare drev og klik Uninstall.

Trin 3: Klik på OK. Frakobl SD-kortet fra din computer.

Trin 4: Restart din computer, og tilslut derefter SD-kortet til din computer igen og kontroller, om det bliver registreret.

Windows installerer den nyeste driver automatisk og gør SD-kortet genkendeligt. Hvis geninstallation af driveren ikke løser problemet på SD-kortet, kan du prøve at opdatere driveren for at løse problemet på SD-kortet.

Metode 3: Opdater driveren hvis SD-kortet ikke genkendes

For at opdatere drevet, følg indtil den anden Trin i metode 2. Vælg update driver. Når driveren er opdateret, bør computeren automatisk kunne registrere SD-kortet.

Hvis problemet stadig ikke er løst, kan du prøve at reparere korrupte SD-kort ved hjælp af Diskpart-kommandoen.

Metode 4: Diskpart kommando til at rette korruption på SD-kort

Diskpart-kommandolinjen hjælper dig med at administrere din computers drev fri for systemfejl.

Trin 1: Tilslut SD-kortet til din computer og skriv cmd -> Run as administrator

Trin 2: Skriv diskpart -> tryk Enter -> Skriv list disk -> tryk Enter

Trin 3: Skriv select disk <number of your SD card on the list> og tryk Enter.

Trin 4: Skriv recover -> Enter. Denne kommando vil opdatere SD-kortets tilstand.

Ved hjælp af Diskpart-kommandoen kan du nemt rette korruptionen og også gendanne dataene, hvis de ikke er alvorligt beskadiget.

Metode 5: Windows reparationsværktøj til at rette SD-kort

Windows-computeren har et indbygget værktøj til at kontrollere drevene for systemfejl. Når du indsætter et beskadiget drev, registrerer og påkalder din computer automatisk værktøjet for at scanne for skader på drevet. Hvis du sprunget over scanningen, er her trinene til at reparere SD-kort ved at bruge Windows reparationsværktøj manuelt.

Trin 1: Gå til My computer eller This PC.

Trin 2: Højreklik på dit SD-kort og vælg Properties

Trin 3: Klik på Tools -> vælg Check option -> klik på Scan and repair drive

Hvis der vises en advarselsmeddelelse, der angiver det Windows can’t repair the drive while it’s in use, gem dit arbejde på SD-kortet og vælg at repair det nu.

Metode 6: Ret korrupt/beskadiget SD-kort ved hjælp af CMD /CHKDSK

CHKDSK kan bruges til at rette eventuelle logiske fejl i enheden og verificerer også filsystemets integritet. Følg trinene for at reparere korrupte SD-kort ved hjælp af CHKDSK-kommandoen –

Trin 1: Tilslut dit beskadigede SD-kort til din computer for at reparere korrupte SD-kort

Trin 2: Skriv in cmd i søgefeltet, og tryk på Enter

Trin 3: Højreklik Command Promptcmd.exe og vælg Run as administrator

Trin 4: Skriv chkdsk G: /f i kommandoprompten, hvor G er drevbogstavet på dit SD-kort.

Det /f parameter tillader CHKDSK at rette alle de dårlige sektorer på dit hukommelseskort.

Efter fuldførelse af reparationsprocessen skal du genstarte din computer og tilslutte SD-kortet igen. Hvis der ikke vises nogen fejlmeddelelse, har du repareret et beskadiget SD.

Gendan Data fra det Korrupte SD-kort der Viser RAW Disk

Du kan muligvis ikke rette det korrupte SD-kort ved hjælp af CHKDSK på grund af en fejl CHKDSK er ikke tilgængelig for RAW-drev. Dette sker, når din SD-kortet er blevet RAW. Når du støder på en sådan fejl, er formatering/omformatering af SD-kortet måden at reparere det korrupte SD-kort på. Medmindre du løser denne fejl, vil du ikke kunne få adgang til drevet og gendanne filer fra SD-kort.

Omformatering eller formateringsprocessen involverer imidlertid datatabsscenarier. Hvis dit SD-kort indeholder vigtige datafiler, anbefales det at tage en sikkerhedskopi af det. Hvis kortet er alvorligt beskadiget, kan du muligvis ikke tage backup. Hvis du undrer dig over hvordan gendanne data fra det korrupte SD-kort, her er vejen ud.

Ved hjælp af et automatiseret SD-kortgendannelsesværktøj kan du gendanne dine vigtige data uden at miste noget af det. SFWare SD-kortgendannelsesværktøj hjælper dig med at hente din fil fra alvorligt korrupte eller beskadigede drev. Værktøjet hjælper dig med at gendanne data fra enhver form for SD-kort, herunder kompakte flashdrev, microSD-kort, digitale SD-kort, SDHC, SDXC, Extreme Digital Picture-kort.

Free Download for WindowsFree Download for Mac

Metode 7: Ret beskadiget SD-kort ved at omformatere drevet

Hvis dit SD-kort er blevet RAW, er den eneste måde at rette det korrupte SD-kort på ved at omformatere det med NTFS/Fat32-filsystemet.

Trin 1: Tilslut det beskadigede SD-kort til din computer.

Trin 2: Højreklik på Start button og vælg Disk management

Trin 3: Find dit SD-kort ved hjælp af diskoplysningerne, og højreklik på det.

Trin 4: Vælg Format og så kan du select the file system for at reparere det korrupte SD-kort

Trin 5: klik på OK at færdiggøre reformatting

Ved omformatering vil det beskadigede SD-kort blive tildelt et nyt filsystem, der kan læses af din computer.

Metode 8: Formater fejlen der får SD-kortet til at rette korruption

Formatering er en hurtig og effektiv måde at genskabe et beskadiget filsystem og reparere SD-kort. Alt du skal gøre er at gå til This PC, højreklik på dit SD-kort og vælg Format.

Bemærk: Sørge for at Quick Format kasse er unchecked fordi det kun fjerner adressen på filerne. Mens fjernelse af markeringen af Quick-formatet, fører til Full format option som også tjekker for eventuelle dårlige sektorer på drevet.

Hvis du ikke var i stand til at tage backup eller gendanne data, før du udførte formatering/omformatering, så fortvivl ikke, ved hjælp af SFWare SD-kortgendannelse kan du gendanne data fra formaterede SD-kort.

Hvordan Reparation Korrupte SD Kort på Mac OS?

Diskværktøj på Mac er det indbyggede program fra Apple Inc., der hjælper med at verificere en disks integritet, tjekker for logiske fejl og reparerer, hvis disken er beskadiget.

Du kan åbne Diskværktøj ved at bruge en af følgende metoder:

1: klik på Launchpad i den Dock -> skriv Disk Utility i søgefeltet -> klik på Disk Utility ikon

2: i den Finder, vælge Go -> Utilities, dobbeltklik derefter på Disk Utility ikon.

Trin 1: Åben Disk Utility program fra Utilities menu

Trin 2: Vælg din SD card og klik på First Aid tab

Trin 3: Vælg Repair disk knappen for at starte reparationsprocessen af et korrupt SD-kort.

Hvis nogen af de ovennævnte metoder hjalp dig med at reparere det korrupte SD-kort, så lad os det vide i kommentarfeltet nedenfor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.