APFS, HFS Harde Schijf Repareren Mac

Overzicht:

Als uw APFS, HFS+ of HFS-partities niet toegankelijk zijn op Mac, kan dat een corrupte of beschadigde partitie zijn. Dit artikel helpt u het probleem te begrijpen en de kans te vergroten dat u toegang krijgt tot uw gegevens voordat het te laat is. APFS, HFS harde schijf reparatie Mac en herstel de verloren gegevens van de schijf efficiënt.

Repair corrupt macOS using Disk Utility

APFS is het nieuwste formaat dat door macOS wordt gebruikt. Uw macOS Big Sur, Catalina of Mojave zijn gepartitioneerd in APFS-indeling op het interne opslagstation. MacOS Sierra of OS X Lion of een latere versie van de interne schijf is ofwel gepartitioneerd met HFS+ of HFS-indeling. Ongeacht de macOS-versie die u gebruikt, kunt u APFS, HFS harde schijf repareren Mac volgens de methode die in het artikel wordt beschreven.

Wanneer MacOS beschadigd raakt of beschadigd raakt, zijn de gegevens die op de schijf zijn opgeslagen niet toegankelijk. Voordat we naar de oplossingen gaan om de corrupte schijf te repareren, laten we eens kijken naar enkele van de symptomen die te zien zijn op de Mac APFS-, HFS-partities.

Symptomen van corrupte of beschadigde Mac partities

  • Mac-toepassingen sluiten onverwachts af
  • Computer reageert niet meer op invoer
  • Bestanden reageren niet op een van de acties
  • Mislukte overdracht van bestanden en mappen en Mac kan weigeren te starten
  • Soms Mac volumes niet herkend op schijf

Zodra u zich bewust bent van de aanwijzingen van corruptie op Mac-partities, is het belangrijk om de APFS-, HFS+ Mac-partities te repareren.

Hoe APFS, HFS Harde Schijf Repareren Mac door Gebruiken van Schijfhulpprogramma

Schijfhulpprogramma is het meest gebruikte macOS-hulpprogramma om de Mac-schijven te repareren. Het is een ingebouwde systeemfunctie die alle schijven/schijven op Mac beheert. De belangrijkste functionaliteit van het schijfhulpprogramma is om de integriteit van uw schijf te verifiëren en eventuele schade of beschadiging op te lossen.

Volg de onderstaande instructies om Mac APFS, HFS+ partities te repareren:

Stap 1: Druk op Command + Space Bar te lanceren Spotlight, een desktop-zoekfunctie

Stap 2: Type disk utility en druk op Return. Het venster Schijfhulpprogramma wordt geopend.

Stap 3: Als u nog geen Schijfhulpprogramma ziet, navigeert u naar Finder -> Applications -> Utilities -> Disk Utility

Notitie: Finder helpt de Mac-gebruikers om bestanden te vinden en andere applicaties te starten. Soms reageert de Finder niet. Als de Finder op uw Mac niet meer reageert, hier is 7 methoden om Finder reageert niet of werkend reparatie wanneer u uw Mac start

Stap 4: Dubbelklik op het pictogram Schijfhulpprogramma om het te starten. Selecteer nu in het linkerdeelvenster van het venster Schijfhulpprogramma een APFS- of HFS-partitie

Stap 5: Klik in het bovenste deelvenster op de First Aid tab en klik Run.

Nu scant en analyseert Schijfhulpprogramma de partitie en repareert het als er logische fouten op schijven aanwezig zijn.

Wat als Schijfhulpprogramma de Mac Drive niet kan repareren?

Na het voltooien van het proces zou u zonder obstakels toegang moeten hebben tot de APFS-, HFS- en HFS+-schijven. Er kunnen scenario’s zijn waarin Schijfhulpprogramma de schijf niet kan repareren. Als schijfhulpprogramma kan partitie niet repareren, probeer zoveel mogelijk gegevens te back-uppen.

De kans is kleiner dat u een back-up krijgt wanneer de schijf ernstig beschadigd of ontoegankelijk is. In dergelijke situaties wordt het aanbevolen om gebruik te maken van vertrouwde Mac Data Recovery Software om uw gegevens veilig te houden.

SFWare Data Recovery voor Mac is de meest betrouwbare en aanbevolen tool door professionals vanwege de gegevensbeveiliging en integriteit. De tool scant elke sector van de schijf om de corrupte of verloren gegevens van de Mac-schijf te vinden. U kunt in een handomdraai eenvoudig gegevens herstellen van APFS, HFS macOS-partities. Als bijkomend voordeel kunt u gebruik maken van de enige software op elke macOS, inclusief de nieuwste Monterey, Big Sur, Catalina, Mohave, High Sierra en meer.

Free Download for Mac

Gegevens Herstellen van Corrupte APFS, HFS+ Partities met SFWare

Om verloren of corrupte gegevens van APFS, HFS-partities op Mac te herstellen, hoeft u alleen maar de SFWare Data Recovery Software voor Mac op uw computer te downloaden en de toepassing te starten. Volg de volgende stappen die hieronder worden gegeven om gegevens terughalen van Mac partities veilig.

  1. Selecteer Recover Drivesvanuit het hoofdscherm. Volgende, Recover Drive/ Partition Recovery optie

Select Drive/Partition to recover data from corrupt APFS/HFS drives

  1. Vervolgens worden alle beschikbare stations op het scherm weergegeven. Selecteer de APFS-, HFS+/HFS-schijven en klik op Nextoptie

Select the physical drive to recover data

  1. Selecteer nu de corrupt driveop Mac. De software initialiseert het scanproces om elke sector van de schijf te bereiken.

Select the Corrupt Volume to Perform Scan

  1. Nadat het proces is voltooid, kunt u herstelbare bestanden bekijken in Data Viewof File Type View. Selecteer de vereiste bestanden die u moet herstellen en klik op de knop Opslaan

View Recoverable Fils in File Type or Data Type View

Zodra het herstelproces is voltooid, kunt u elk bestand controleren door er een voorbeeld van te bekijken voordat u het opslaat. Selecteer later bestanden en sla ze op uw computer op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.