Beschadigde Harde Schijf Herstel

Overzicht:

Veel factoren leiden tot beschadiging van de harde schijf, waardoor uw belangrijke gegevens ontoegankelijk worden. Als u op zoek bent naar een oplossing om gegevens van een beschadigde harde schijf te herstellen zonder de schijf te formatteren, bent u op de goede weg. Volg het artikel om de oorzaken en symptomen van de beschadigde harde schijf te kennen en de gemakkelijkste manier om dit uit te voeren beschadigde harde schijf herstel.

Als u zich in een situatie bevindt waarin u probeert uw belangrijke bestand te openen en u merkt dat uw aandrijving kan niet toegankelijk, het betekent dat uw harde schijf beschadigd is. Niet alleen problemen met de toegankelijkheid, maar u kunt ook enkele foutmeldingen tegenkomen die aangeven dat het bestandsorganisatiesysteem op de harde schijf beschadigd is.

Hoe weet ik of Mijn Harde Schijf Beschadigd is?

Hier zijn enkele veelvoorkomende symptomen van de beschadigde harde schijf

Als u bovenstaande of dergelijke fouten tegenkomt, moet u er rekening mee houden dat uw schijf beschadigd is.

Notitie: Stop onmiddellijk met het gebruik van de beschadigde harde schijf. Dit wordt aanbevolen omdat de gegevens op de beschadigde harde schijf kunnen worden overschreven en dit de kans op voltooiing verkleint beschadigde harde schijf herstellen.

Waarom is Mijn Harde Schijf Beschadigd?

Er zijn veel redenen voor beschadiging van de harde schijf; de meest voorkomende redenen worden hieronder besproken:

Beschadigd bestandssysteem

Het bestandssysteem van een besturingssysteem beheert en organiseert bestanden op het opslagapparaat. Als het bestandssysteem op de interne harde schijf beschadigd raakt, wordt de volledige schijf ontoegankelijk.

Virusaanval

Het is de meest voorkomende reden achter beschadiging van de harde schijf. Wist u dat een bepaalde reeks virussen, het opstartsectorvirus genaamd, rechtstreeks het master-opstartrecord kan beïnvloeden, wat essentieel is voor het opstarten van uw computer? Deze virussen beschadigen niet alleen uw systeembestanden, maar ook de harde schijf.

Corrupte opstartsector

Als de opstartsector beschadigd raakt, kunt u uw computer mogelijk niet opstarten en worden uw interne HDD-gegevens ontoegankelijk.

Lichamelijke schade:

Elke fysieke schade aan de harde schijf leidt tot beschadiging van de harde schijf. Het wordt meestal veroorzaakt wanneer de hardware crasht als gevolg van oververhitting van de harde schijf, een crash van de lees-schrijfkop, een slechte datalijn, krassen op het magnetische plateau, een kortsluiting in de besturingsprintplaat, plotselinge stroomstoringen, enz.

Hoe Gegevens Ophalen van een Beschadigde Harde Schijf?

Het loont altijd om een back-up te maken van uw belangrijke bestanden. Als u over de recente back-up beschikt, kan de crisis beter worden aangepakt en kunnen gegevens eenvoudig worden hersteld.

Als je geen back-ups hebt, heeft het geen zin om nu spijt te hebben. U kunt eenvoudig gegevens herstellen van corrupte harde schijven met behulp van een veilige en vertrouwde herstel software harde schijf.

Met behulp van een effectieve tool zoals SFWare Hard Drive Recovery-software is het gegevensherstel echter een stuk veiliger en veel eenvoudiger. Ondanks dat het beschadigd of volledig ontoegankelijk is, gebruikt SFWare-herstel van de harde schijf geavanceerde algoritmen die toegang hebben tot elke sector van de schijf om de gegevens te herstellen. Omdat de tool de corruptie in schijven omzeilt, is het het proberen waard, download de tool nu…

Free Download for WindowsFree Download for Mac

Stappen naar beschadigde harde schijf terughalen

Download en install het SFWare-herstelprogramma voor harde schijven. Start de applicatie. Als uw SATA-schijf beschadigd is, klikt u op de link om dit te weten SATA harde schijf herstel in het kort.

  1. Selecteer de DrivePartition Recovery optie in het hoofdscherm en selecteer het drive om een beschadigd herstel van de harde schijf uit te voeren.

Best hard drive recovery software to recover corrupt data

  1. De scanning proces wordt geïnitialiseerd. Nadat het scanproces is voltooid, worden herstelde bestanden van uw corrupte harde schijf weergegeven.

recover files from corrupt hard drive

  1. U kunt beide gebruiken Data View or File Type Viewom door de herstelde beschadigde schijfbestanden te navigeren

view restored files from crashed hard drive

  1. Als u deze herstelsessie later wilt onderbreken en hervatten, slaat u de herstelsessie op met behulp van de Save Recovery Session Selecteer de bestanden en kies de bestemmingsmap save de bestanden.

save and access files on corrupted hard drive

Let op: Het wordt niet aangeraden om de herstelde bestanden op dezelfde corrupte harde schijf op te slaan.

Eenmaal herstelt u uw belangrijke bestanden van de beschadigde harde schijf, als u het wilt weten hoe corrupte bestanden repareren handmatig. Klik op de link en ken de gemakkelijke manieren om de corrupte schijven zonder complicaties te repareren.

Voorzorgsmaatregelen om uw gegevens veilig op de harde schijf te bewaren

  • Maak regelmatig back-ups van de gegevens
  • Houd systeemstuurprogramma’s, software en installatieprogramma’s bijgewerkt
  • Onderhoud uw computerhardware en houd deze gezond
  • Installeer antivirus en firewalls op uw systeem voor betere bescherming
  • Voorkom te veel stroomfluctuaties naar het systeem
  • Voer nooit een geforceerde uitschakeling van het systeem uit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *