Beschadigde USB Bestanden Terughalen

Samenvatting:

Kon je geen toegang krijgen tot gegevens op je USB? De reden hierachter is dat als uw schijf beschadigd of beschadigd is, u geen toegang hebt tot de gegevens die erop zijn opgeslagen. De enige manier om uw belangrijke bestanden op corrupte USB te openen, is door herstel van de USB-drive uit te voeren. Met behulp van verschillende methoden die in het artikel worden uitgelegd, kunt u uw bestanden probleemloos openen en herstellen.

Wanneer een schijf beschadigd raakt, reageert deze niet meer en zijn de gegevens die op de schijf zijn opgeslagen niet toegankelijk. Dit kan te wijten zijn aan fysieke schade aan de schijf of logische problemen. Het verliezen van uw belangrijke bestanden als gevolg van USB-corruptie kan verwoestend zijn. Laat ons de oorzaken weten die leiden tot USB-corruptie.

Wat veroorzaakt USB corruptie?

Als u zich afvraagt hoe een USB corrupt kan worden, volgen hier enkele veelvoorkomende redenen die leiden tot corruptie van USB-drives.

 1. Het verwijderen van USB voordat het wordt uitgeworpen, kan leiden tot USB-beschadiging. Wanneer het besturingssysteem lees-/schrijfacties op de achtergrond uitvoert, kan het onjuist verwijderen van USB leiden tot beschadiging van het bestandssysteem. Daarom wordt altijd aangeraden om de flashdrive uit te werpen voordat u deze loskoppelt.
 2. Plotseling stroomuitval kan schade aan de drive veroorzaken, omdat alle actieve bewerkingen die op de drive worden uitgevoerd abrupt worden gestopt.
 3. Te veel blootstelling aan zware omstandigheden zoals te hoge temperatuur of blootstelling aan water kan USB fysiek beschadigen.
 4. USB-flashstations gebruiken NAND-flashgeheugenchips om grotere setgegevens op te slaan in een beperkte opslagruimte. Meerdere lees-/schrijfbewerkingen beperken echter de functies van NAND op de lange termijn en kunnen USB vatbaar maken voor corruptie.
 5. Het gebruik van USB’s op verschillende apparaten zonder antivirusprogramma’s kan USB-flashstations beschadigen en creëren snelkoppeling bestanden op pendrives. Daarom wordt het altijd aanbevolen om antivirussoftware te gebruiken om uw USB vrij te houden van virussen of malware.

Indicaties of Tekenen van USB Corruptie

Hieronder staan enkele fouten die optreden wanneer USB beschadigd raakt:

 • USB apparaat niet herkend: Als het besturingssysteem het USB-bestandssysteem niet kan lezen, wordt het foutapparaat weergegeven dat niet wordt herkend.
 • Probleem bij het uitwerpen van een USB-apparaat voor massaopslag: De fout treedt op wanneer er programma’s op de achtergrond worden uitgevoerd, zelfs nadat de USB is uitgeworpen.
 • Schijf is niet geformatteerd Fout: Verschijnt meestal wanneer gegevens niet kunnen worden gelezen door het besturingssysteem en proberen toegang te krijgen tot de RAW-schijf.
 • Fout bij het kopiëren van bestanden en mappen: De fout wordt veroorzaakt door verschillende redenen, zoals corruptie in het bestand, beperking van de bestandsgrootte en het binnendringen van virussen.
 • Fout 0x80071AC3-volume is vuil: De fout verschijnt wanneer er beschadigde sectoren op de schijf zijn of als gevolg van beschadigde/corrupte USB-poorten.
 • Het bestand of de map is beschadigd en onleesbaar: De fout is voornamelijk te wijten aan corruptie in FAT- of MFT-partities [Bestandstoewijzingstabel, Hoofdbestandstabel] op USB’s.

Soms, niet alleen fouten, toont de schijf ook gebruikte ruimte maar geen bestanden erop. Wanneer u een van de bovengenoemde fouten tegenkomt, is uw USB waarschijnlijk beschadigd en moet u corrupte USB repareren. Het repareren van de schijf zou echter leiden tot gegevensverlies van de USB. Daarom wordt voorgesteld om gegevens van USB te herstellen en vervolgens de schijf te repareren.

Is het Mogelijk om Beschadigde USB Bestanden Herstellen?

Ja, het is mogelijk om bestanden te herstellen van een beschadigd USB-station. Het enige dat u hoeft te doen, is onmiddellijk stoppen met het gebruik van de schijf en uitvoeren USB gegevensherstel.

De nauwkeurigheid van het herstellen van gegevens van USB is over het algemeen gebaseerd op het type corruptie.

 • Gegevens van fysiek beschadigde USB kunnen niet worden opgehaald omdat de schijf hierdoor volledig is beschadigd.
 • U kunt bestanden herstellen van USB wanneer de schijf logisch beschadigd is.

Methoden om beschadigde USB bestanden terughalen

 1. Een stationsletter toewijzen
 2. Update de USB-stuurprogramma’s
 3. Verborgen bestanden bekijken met CMD
 4. Herstel bestanden van corrupte schijf met behulp van SFWare USB Data Recovery Software

Daarom, als uw schijf geen externe schade heeft, kunt u doorgaan met het herstellen van bestanden van de logisch corrupte USB-drive die in de volgende sessie wordt uitgelegd.

De eerste drie methoden helpen u bepaalde fouten te wissen die worden veroorzaakt door corruptie op USB, maar garanderen geen volledig herstel van uw gegevens. In een dergelijke situatie hebt u alleen een vertrouwde gegevensherstel software die bedreven is met unieke algoritmen om gegevens te herstellen van een corrupte USB-drive. SFWare USB-software voor gegevensherstel is een van de meest vertrouwde en veilige software om corrupte USB te herstellen zonder schade aan uw belangrijke bestanden te veroorzaken.

Free Download for WindowsFree Download for Mac

Hoe Beschadigde USB Bestanden Terughalen?

Zoals hierboven vermeld, als uw schijf logisch corrupt is en fouten vertoont, zullen deze methoden u zeker helpen om toegang te krijgen tot uw gegevens vanaf een corrupte USB.

Methode 1: Wijs de stationsletter toe

Als uw USB-stick niet correct is toegewezen of is toegewezen met een onjuiste stationsletter, ontvangt u uiteindelijk USB-fouten en hebt u geen toegang tot gegevens erop.

 1. Eerst, rechtsklikken Start knop -> Klik op de Disk Management

Disk Management to fix corrupt USB

 1. Klik met de rechtermuisknop op uw beschadigde USB-station -> Selecteren Change Drive Letter and Paths…

Disk management to recover corrupt USB

 1. Klik nu op de stationsletter -> Change Selecteer een andere letter in de vervolgkeuzelijst en klik op OK.

Disk management- change drive letter

Zodra het proces is voltooid, probeert u toegang te krijgen tot uw USB met Windows Verkenner en kijkt u of u toegang hebt tot de bestanden vanaf USB.

Methode 2: Update de stuurprogramma’s van het USB-apparaat

Soms, wanneer stuurprogramma’s niet worden bijgewerkt, kunt u fouten tegenkomen, zoals USB niet herkend. Opnieuw installeren of updaten zou het probleem oplossen.

 1. Klik met de rechtermuisknop op de Start icoon en klik op Device Manager

Device manager to recover corrupt USB

 1. Klik op Disk drives, klik met de rechtermuisknop op uw USB, en klik Uninstall device.

Device Manager-update disk drivers

Nadat u de stappen hebt voltooid, verwijdert u uw USB en sluit u deze opnieuw aan. Dit automatiseert de nieuwste stuurprogramma’s die automatisch worden gedownload en geïnstalleerd.

Methode 3: Verborgen bestanden bekijken met CMD

Als uw bestanden zijn verborgen door virussen of slechte sectoren op USB, helpt dit u de slechte sectoren te herstellen en kunt u de verborgen bestanden bekijken.

 1. Type CMD op zoekbalk >> Run as Administrator
 2. Type de volgende opdrachten in het opdrachtpromptvenster en vervang D door de letter van uw USB-station
  • Slechte sectoren controleren: type chkdsk D: /f /r en druk op Enter

CHKDSK to corrupt USB recovery

  • De bestanden zichtbaar maken: type attrib -h -r -s /s /d D:*.* en druk op Enter

CHKDSK to unhide files in USB

Zorg ervoor dat uw USB niet tegen schrijven is beveiligd, als de USB is beveiligd tegen schrijven, je hebt ook geen toegang tot de schijf via CHKDSK.

Methode 4: Een absolute manier om bestanden te herstellen van een corrupte USB-drive

Om bestanden van corrupte USB te herstellen, hoeft u alleen maar de USB-software voor gegevensherstel op uw computer te downloaden en te installeren. Sluit uw USB-station aan op de computer en start de applicatie.

Free Download for WindowsFree Download for Mac

 1. Selecteer Recover Drive/Partition opties in het hoofdscherm, klik op Drive/Partition Recovery

Recover data from corrupt USB

 1. Selecteer uw corrupte USB-drive uit de vermelde schijvenoptie en klik op next

Select corrupt USB drive to recover files

 1. Het algoritme start het scanproces zodra u uw schijf selecteert. Zodra het scannen is voltooid, kunt u de herstelbare bestanden van de schijf zien.

Recover files from corrupt USB drive

Selecteer de bestanden die u wilt herstellen van de corrupte USB-drive en klik op next. Bekijk een voorbeeld van de bestanden en sla ze op een gewenste locatie op. Zorg ervoor dat u ze op een andere locatie opslaat, omdat het opslaan van de bestanden op de oorspronkelijke locatie de bestaande bestanden op de schijf kan beschadigen.

Conclusie

Gegevensverlies door corruptie is onvermijdelijk. Met behulp van bovengenoemde herstelmethoden kunt u probleemloos gegevens van een corrupte USB-drive herstellen. Een paar methoden zullen u helpen toegang te krijgen tot de gegevens van de schijf, maar kunnen geen volledig herstel garanderen. In een dergelijke situatie kunt u vertrouwen op SFWare-software voor gegevensherstel om corrupte USB op te halen. Het wordt ook aanbevolen om altijd een back-up van uw belangrijke gegevens te maken om gegevensverlies te voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.