Hoe Bestanden Snelkoppelingen van Pendrive Terughalen?

Samenvatting:

Bestanden die snelkoppelingen worden, zijn niet ongewoon. Elke USB-gebruiker staat vrij vaak voor deze uitdaging. Hier is de beste oplossing voor het meest ervaren lastige probleem. Volg het artikel om te weten waarom bestanden worden omgezet in snelkoppelingen en hoe u herstellen van snelkoppelingen bestanden pen drive.

Over bestanden die snelkoppelingen worden

Een pen-drive of USB-drive is het meest gebruikte externe opslagapparaat. En dit is de reden waarom deze schijven het meest worden aangetast door virussen. Een van de meest voorkomende virussen op USB’s is degene die snelkoppelingsbestanden maakt.

Met andere woorden, snelkoppelingsbestanden zijn de bestanden die zijn gemaakt door de worm Autorun.inf en Virus of Trojan.

Deze virussen verbergen alle bestanden en mappen die aanwezig zijn in het station en maken een snelkoppeling. Deze snelkoppelingen blijven verschijnen, zelfs nadat u ze hebt verwijderd of de schijf hebt geformatteerd. En als u een schijf formatteert, bent u niet verzekerd van volledige beveiliging tegen het virus. Daarom loopt u het risico belangrijke gegevens te verliezen als u uitsluitend op opmaak vertrouwt.

Inaccessible Shortcut files

Om originele bestanden terug te krijgen, moet u het probleem oplossen en snelkoppelingsbestanden herstellen met behulp van een bekwaam USB gegevensherstel software.

Notitie: Het snelkoppelingsvirus geeft geen enkele optie, maar maakt het bestand ontoegankelijk, maar wanneer u op bestanden klikt of als het bestand eenmaal is geopend, zou het zichzelf vermenigvuldigen en uiteindelijk de hele schijf in beslag nemen totdat deze vol is.

Het snelkoppelingsvirus blijft verschijnen, zelfs nadat het vele malen is verwijderd. Mogelijk hebt u ook antivirus gebruikt om van het snelkoppelingsvirus af te komen, maar de antivirus kan de verloren of verwijderde bestanden niet herstellen. Er is software voor gegevensherstel nodig om de verloren gegevens op te halen. Download de SFWare USB-gegevensherstelsoftware om gegevens te herstellen die verloren zijn gegaan door het snelkoppelingsvirus.

Free Download for WindowsFree Download for Mac

Wat is een Snelkoppelingsvirus?

Zoals de naam al aangeeft, is het snelkoppelingsvirus een programma dat een snelkoppeling naar een bepaald bestand of bepaalde map maakt en het originele bestand op het opslagstation verbergt. Dit virus treft vooral externe opslagapparaten zoals SD-kaarten, USB-drives en andere opslagdrives.

Soorten snelkoppelingsvirus:

 • Flash drive snelkoppeling virus:Het is een Trojaans virus dat de schijf binnenkomt en zich verbergt. Het virus verpakt vervolgens alle mappen en bestanden in een snelkoppeling die er precies zo uitziet als de schijf. Als er op de schijf wordt geklikt, zal het virus het repliceren en uiteindelijk alle opslagruimte innemen. Dit virus kan zichzelf vermenigvuldigen elke keer dat de map of het bestand wordt geopend.
 • Mappen en snelkoppeling naar bestanden: Het map- en bestandssnelkoppelingsvirus heeft invloed op de Pen-drive door alle bestanden en mappen erin te verbergen en een snelkoppeling voor de mappen en bestanden te maken. De bestanden en map zijn alleen toegankelijk door op het snelkoppelingsvirus te klikken; deze actie zal het dupliceren van de bestanden en mappen starten.

Wanneer worden bestanden snelkoppelingen?

 1. De antivirus op de computer heeft het Trojaanse virus mogelijk niet herkend omdat het niet is bijgewerkt
 2. Het downloaden van inhoud van de niet-vertrouwde bron op internet kan een virus in de computer brengen.
 3. Als een door een virus aangetaste pen-drive wordt gebruikt in een computer zonder te scannen op een mogelijk virus, zou het virus de USB-drive van de pc binnendringen

Hoe Map te Repareren die Snelkoppeling is Geworden?

Voordat u het snelkoppelingsvirus verwijdert, is het belangrijk om het virus uit het bestand te herstellen, volg de onderstaande stappen:

Stap 1: Verborgen bestanden tonen aan verborgen bestanden herstellen door snelkoppelingsvirus

Soms kunnen virussen uw bestanden in verborgen toestanden veranderen. Daarom moet u de bestanden zichtbaar maken om ze zichtbaar te maken.

 1. Plaats uw USB- of pen-drive, ga naar My Computers
 2. Klik op View Taben vinkje Show Hidden Items optie

Of u kunt de bestanden of mappen zichtbaar maken via de opdrachtregel.

 1. Rechtsklik op Starten selecteer Command Prompt run as administrator.
 2. Nu type F: (Waar F de stationsletter is)
 3. Type nu het volgende attrib -h -r -s /s /d F:\*. * (Vervang F door de stationsletter waar u verborgen bestanden wilt weergeven)

Show the shortcut files

Door dit te doen, kunt u de verborgen snelkoppelingsbestanden zichtbaar maken. Ga nu naar het USB-station en controleer of alle verborgen bestanden worden weergegeven. Als je de bestanden nog steeds niet kunt vinden, probeer dan de beste herstelmethode die in de volgende sectie wordt getoond.

Ondanks het uitvoeren van de bovenstaande stappen kan het virus nog steeds aanwezig zijn op de computer en in bepaalde gevallen kunt u de gegevens van de schijf kwijtraken. Gebruik een antivirusprogramma om het snelkoppelingsvirus volledig te verwijderen. Als er gegevens verloren gaan, is het beter om gegevens herstellen van pen drive met behulp van USB-software voor gegevensherstel

Stap 2: De snelkoppelingsbestanden verwijderen

Zodra verborgen bestanden in de pen drive worden weergegeven, verwijdert u de snelkoppelingsbestanden met behulp van de opdrachtprompt.

Delete the Shortcut Virus files

 1. Ga naar Start→ Klik op Run → Type cmd
 2. Selecteer uw apparaat door de toegewezen stationsletter te typen gevolgd door een dubbele punt bijvoorbeeld – e: (waarbij I de stationsletter is)
 3. Volgende, Type del *.lnk
 4. Type attrib -h -r -s /s /d e:*.*
 5. Druk op Enter

Controleer nu of uw schijf vrij is van snelkoppelingsbestanden. Als u uw bestanden niet op de schijf kunt vinden, herstel dan uw snelkoppelingsbestanden van de USB-drive of pen drive met behulp van de onderstaande methode.

Hoe Bestanden Snelkoppelingen van Pendrive Terughalen?

Free Download for WindowsFree Download for Mac

Download SFWare USB-herstelsoftware en start de applicatie. Sluit uw pen drive of USB-drive aan op de computer.

 • Selecteer Recover files option vanuit het hoofdscherm

SFWare to recover shortcut files

 • Selecteer in het volgende scherm de schijf waarvan u uw bestanden wilt ophalen.

Select the drive to recover deleted files

 • Na het voltooien van het scanproces kunt u bestanden bekijken in een van beide Data Viewof File Type View.

View recoverable files from drive in Data View or File Type View

 • Klik met de rechtermuisknop op het bestand om previewhet herstelde en sla het bestand vervolgens op elke gewenste locatie op uw pc op.

Pro tips om uw bestanden veilig te houden

Een virus kan op veel manieren de computer en opslagapparaten aantasten. Deze virussen kunnen de Pen-drive beschadigen of de aanwezige gegevens permanent verwijderen. Eenmaal getroffen door het virus wordt het best lastig om bestanden snelkoppelingen van pendrive terughalen. Om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen, volgen hier enkele preventieve maatregelen.

 1. Download altijd bestanden en applicaties van een vertrouwde bron
 2. Zorg ervoor dat u antivirus op de computer gebruikt en houd de antivirus bijgewerkt
 3. Scan de pen drive op antivirus voordat u deze gebruikt.
 4. Gebruik de Pen-drive nooit op computers met een grote kans op besmetting met virussen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.