Hoe Bestanden Snelkoppelingen van Pendrive Terughalen?

Een pen-drive of USB-drive is het meest gebruikte externe opslagapparaat. Deze Pen-drives worden gemakkelijk getroffen door een virus dat snelkoppelingsbestanden maakt. Dit virus verbergt alle bestanden en mappen die aanwezig zijn in het station en maakt een snelkoppeling. Deze snelkoppelingen blijven verschijnen, zelfs nadat u ze meerdere keren hebt verwijderd. Om originele bestanden terug te krijgen, moet u snelkoppelingsbestanden herstellen met een USB data herstel software.

Het snelkoppelingsvirus biedt geen andere optie dan erop te klikken om toegang te krijgen tot de bestanden erin, maar zodra het bestand is geopend, vermenigvuldigt het zichzelf en neemt het uiteindelijk de hele schijf in beslag tot het vol is.

Dit virus kan zelfs na het formatteren van de schijf niet worden verwijderd, dus het risico bestaat dat gegevens verloren gaan. Er moet een geheel andere benadering worden gekozen herstellen van snelkoppelingen bestanden pen drive die in dit artikel is besproken.

Wat is een snelkoppelingvirus?

Zoals de naam aangeeft, is het snelkoppelingsvirus een programma dat een snelkoppeling van een bepaald bestand of een bepaalde map maakt en het oorspronkelijke bestand op het opslagstation verbergt. Dit virus treft vooral externe opslagapparaten zoals SD-kaarten, USB-drive en externe harde schijven. Het virus komt het station binnen terwijl het wordt gebruikt op een computer die door het virus wordt beïnvloed en het Pen-station begint het snelkoppelingsvirus te tonen. Dit virus kan zichzelf vermenigvuldigen telkens wanneer de map of het bestand wordt geopend.

Soorten snelkoppelingsvirussen:
1) Flash-snelkoppelingsvirus: Het is een Trojaans virus dat de schijf binnenkomt en zich verbergt. Het virus verpakt dan alle mappen en bestanden in een snelkoppeling die er precies hetzelfde uitziet als de schijf. Als op de schijf wordt geklikt, repliceert het virus zichzelf en neemt uiteindelijk alle opslagruimte in beslag
2) Map- en bestand snelkoppeling virus: Het map- en bestandssnelkoppelingsvirus beïnvloedt het Pen-station door alle bestanden en mappen erin te verbergen en een snelkoppeling voor de mappen en bestanden te maken. De bestanden en mappen zijn alleen toegankelijk door op het snelkoppelingsvirus te klikken. Met deze actie worden de bestanden en mappen gedupliceerd.

Wat zijn de redenen voor het Pen-station met het snelkoppelingsvirus?

 1. De antivirus op de computer heeft het Trojan-virus mogelijk niet herkend omdat het niet is bijgewerkt. Bijgewerkte Antivirus kan elk virus op de computer helpen voorkomen.
 2. Het downloaden van inhoud van een niet-vertrouwde bron op internet kan een virus op de computer veroorzaken.
 3. Als een door een virus getroffen Pen-station in een computer wordt gebruikt zonder te scannen op een potentieel virus, zou dit virus de computer binnendringen. Wanneer een nieuw Pen-station in de computer wordt geplaatst, gaat dit virus verder via USB.
 4. Door een toepassing te downloaden en te installeren van een wantrouwende bron met een virus.
 5. Het Pen-station gebruiken op een andere computer die is geïnfecteerd met het virus.

“Het snelkoppelingsvirus blijft verschijnen, zelfs nadat het vele malen is verwijderd. Mogelijk hebt u ook antivirus gebruikt om van het snelkoppelingsvirus af te komen, maar de antivirus kan de verloren of verwijderde bestanden niet herstellen. Er is software voor gegevensherstel nodig om de verloren gegevens op te halen. Download de SFWare USB Data Recovery Software om gegevens te herstellen die verloren zijn gegaan vanwege het snelkoppelingsvirus.”

Hoe het snelkoppelingvirus in de opdrachtprompt te verwijderen?

Voordat u het snelkoppelingsvirus verwijdert, is het belangrijk dat het virus uit het bestand komt. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

 1. Klik op start en typ “cmd” in het zoekvak.
 2. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en selecteer Als administrator uitvoeren.
 3. Typ nu de stationsletter (bijvoorbeeld F: als de aan het station toegewezen letter F is) gevolgd door een dubbele punt.
 4. Typ nu het volgende “attrib -r -a -s -h *.*” in de opdrachtprompt.

Door dit te doen, kunt u de verborgen snelkoppelingsbestanden zichtbaar maken. Volg daarna de onderstaande stappen om het snelkoppelingsvirus te verwijderen.

 1. Typ nu de toegewezen stationsletter gevolgd door een dubbele punt op de opdrachtprompt.
 2. Als u alle typen snelkoppelingsbestanden wilt verwijderen, “del *.lnk” op de opdrachtprompt.
 3. Om alle mappen op het schijftype te herstellen, “attrib -s -r -h /s /d *.*” (zonder dubbele aanhalingstekens).
 4. Attrib” is een opdracht die het kenmerk van de map wijzigt.
 5. -s in de opdracht verwijdert de “system file” status van alle overeenkomende bestanden en mappen.
 6. -r in de opdracht verwijdert de “read-only” status van alle overeenkomende bestanden en mappen.
 7. -h in de opdracht verwijdert de “hidden” status van alle overeenkomende bestanden.
 8. /s zorgt ervoor dat de opdracht recursief wordt toegepast op alle bestanden op de huidige schijf en op alle submappen.
 9. /d maakt de opdracht ook van toepassing op mappen.
 10. *.* betekent dat alle bestandsnamen en mapnamen als de match moeten worden beschouwd.

Ondanks het uitvoeren van de bovenstaande stappen kan het virus nog steeds op de computer aanwezig zijn en in bepaalde gevallen kunt u de gegevens van de schijf verliezen. Gebruik een antivirus om het snelkoppelingsvirus volledig te verwijderen. Als er gegevens verloren gaan, is het beter om gegevens herstellen van pen drive USB-gegevensherstel-software gebruiken Download de SFWare SD-kaartherstelsoftware en volg de onderstaande stappen om verwijderde bestanden te herstellen

Hoe bestanden snelkoppelingen van Pendrive terughalen?

Download en installeer de SFWare-kaartherstelsoftware.

 1. Dubbelklik om de toepassing te openen.
 2. Vervolgens kunt u de twee opties vinden “deleted file recovery” en “formatted/reformatted recovery”.
 3. Als u het Pen-station hebt geformatteerd, klikt u op “Formatted/reformatted recovery”,
 4. Als de pen niet is geformatteerd, klikt u op “Deleted file recovery”.
 5. Kies vervolgens het station dat aan het Pen-station is gekoppeld, klik erop en klik op “scan” keuze
 6. Nadat het scanproces is voltooid, worden alle verloren gegevens vermeld.
 7. Klik op de gegevens om een voorbeeld te bekijken en klik vervolgens op “save” om de gegevens te gebruiken.

Opmerking: Voordat u de software voor gegevensherstel gebruikt, moet u ervoor zorgen dat alle virussen in de Pen-drive zijn verwijderd met behulp van een antivirus.

Gevolgtrekking:
Een virus kan de computer en opslagapparaten op veel manieren beïnvloeden. Deze virussen kunnen het Pen-station beschadigen of de aanwezige gegevens permanent verwijderen. Eenmaal aangetast kan dit best lastig zijn bestanden snelkoppelingen van pendrive terughalen. Om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen, volgen hier enkele preventieve maatregelen.

 1. Download altijd bestanden en applicaties van een vertrouwde bron
 2. Zorg ervoor dat u antivirus op de computer gebruikt en houd de antivirus bijgewerkt
 3. Scan de Pen-drive op antivirus voordat u deze gebruikt.

Gebruik de Pen-drive nooit op computers met een hoge kans op besmetting met een virus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *