Corrupte Bestanden Herstellen

Overzicht:

Bestanden kunnen in een mum van tijd corrupt worden en in dergelijke situaties krijgt het herstellen van corrupte bestanden de prioriteit. Corrupt bestandsherstel kan ook betekenen dat het corrupte bestand moet worden gerepareerd zonder schade aan het originele bestand te veroorzaken. In dit artikel vindt u de methoden om corrupte bestanden herstellen en repareer ze gemakkelijk zonder enig gegevensverlies.

recover-and-repair-Corrupted-Files

Er zijn veel redenen die kunnen leiden tot corruptie van bestanden, zoals systeem- of applicatiecrash, virussen en slechte sectoren op de schijf, onjuiste bestandsverwerking en nog veel meer.

Ongeacht de schijf die u gebruikt, de harde schijf, SSD, USB, SD-kaart of andere opslagschijven, elk bestand op de schijf is vatbaar voor corruptie. Het kan uw Word-document of Excel of PDF of andere Windows-programmabestanden zijn. Wanneer uw bestanden beschadigd raken, worden uw belangrijke bestanden ontoegankelijk.

Wat moet ik doen als een bestand beschadigd is?

Wanneer uw bestanden beschadigd raken, ziet u vergelijkbare foutmeldingen bestand is beschadigd en onleesbaar of Word-bestand kan niet worden geopend enz.

Wanneer u dergelijke foutmeldingen tegenkomt, staat er duidelijk dat uw bestanden niet toegankelijk zijn. Als je je afvraagt, of er een manier is om beschadigde bestanden te repareren? Hoe krijg ik beschadigde bestanden terug?

Het wordt altijd aanbevolen om een back-up te maken van uw belangrijke bestanden. Als je een back-up van het bestand hebt gemist, herstel dan je corrupte bestand met een veilige en vertrouwde bestand herstellen gereedschap voordat u de toegang tot uw belangrijke gegevens verliest. Omdat het repareren van de corrupte bestanden soms kan leiden tot gegevensverlies of het bestand ernstig kan beschadigen.

Met SFWare Harde schijf herstel tool kunt u al uw beschadigde Word-, Excel-, PSD-, Power Point-, Zip-bestanden en andere zonder enig probleem herstellen. De software ondersteunt het herstel van meer dan 300 soorten bestandsindelingen en corrupte bestanden terughalen van interne en externe opslagapparaten. U kunt uw bestanden gemakkelijk terugzetten omdat de tool beschikbaar is voor zowel Windows als Mac OS.

Free Download for WindowsFree Download for Mac

Hoe Corrupte Bestanden Herstellen?

Download en installeer om corrupte bestanden te herstellen SFWare harde schijf herstellen software op jouw computer. Start de software.

  1. Vanuit het hoofdscherm, selecteert Partition Recovery. Selecteer vervolgens de drivewaarvan u gegevens wilt herstellen.
  2. Het initialiseert het scanproces, na voltooiing van het scanproces worden herstelde corrupte bestanden vermeld.
  3. Je kunt het bestand bekijken in File type viewof Data type. Ook, preview het bestand door te dubbelklikken op het herstelde bestand, als u tevreden bent met het resultaat, Save uw herstelde bestand.

Met behulp van de SFWare Recovery-tool kunt u verwijderde/verloren gegevens van SATA harde schijven herstellen. Ondersteunt ook herstel van alle soorten bestandssystemen, waaronder NTFS, HFS, HFS+, enz.

Wanneer u nu uw bestand hebt hersteld, kunt u proberen het corrupte bestand te repareren en te controleren of de foutmeldingen nog steeds verschijnen of niet.

Hoe Beschadigde Bestanden te Repareren?

Probeer de onderstaande methoden om de corrupte bestanden te herstellen. Open na elke methode geprobeerd te hebben uw bestand en controleer of het probleem aanhoudt. Als je het probleem nog steeds tegenkomt, ga dan naar de volgende methode.

Methode 1: Gebruik het hulpprogramma voor foutcontrole

Stap 1: Klik met de rechtermuisknop op de Start knop → Selecteren File Explorer

Stap 2: Ga naar This PC → Klik op de schijf waar het bestand bestaat → selecteer Properties.

Stap 3: Klik op de optie Tools aanwezig bovenaan het venster → Klik op Check knop.

recover and fix corrupt file

Stap 4: Klik nu op Scan Drive.

fix corrupt file using Error check tool

Dit proces scant de fouten in de schijf en probeert het te doen gegevens herstellen van slechte sectoren. Open na voltooiing van het proces uw bestand opnieuw en kijk of de corruptie nog steeds bestaat.

Methode 2: Gebruik de CHKDSK opdracht

Stap 1: Klik met de rechtermuisknop op Start knop → Opdrachtprompt uitvoeren als administrator.

Stap 2: Typ vervolgens ‘CHKDSK’, voer vervolgens een stationsletter in die u wilt scannen.

Opdracht: CHKDSK C: /f  

CHKDSK to fix corruption

Waar C staat voor de stationsletter en / f is de opdrachtoptie chkdsk, worden eventuele fouten op de schijf hersteld.

Als uw schijf niet toegankelijk is en uw gegevens niet kan terughalen, weet dan hoe u dat moet doen repareren ontoegankelijke schijf en krijg data van hetzelfde terug.

Methode 3: Gebruik SFC of systeembestandscontrole

Stap 1: Klik met de rechtermuisknop op Start knop → Opdrachtprompt uitvoeren als administrator.

Stap 2: Typ SFC / Scannow om de SFC-scan uit te voeren.

fix corrupt file using SFC

System File Checker controleert nu alle besturingssysteembestanden op uw computer. Het kan even duren voordat het klaar is.

Nadat het scanproces is voltooid, start u uw computer opnieuw op, zelfs als SFC u daar niet om vraagt en opent u uw bestand opnieuw om te controleren of het bestand corrupt is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.