Externe Harde Schijf niet Herkend Mac

Wanneer u een externe harde schijf aansluit op uw Mac-computer, moet deze op het bureaublad of in de Finder worden weergegeven. Als u de schijf of externe harde schijf die niet wordt herkend op de Mac niet kunt monteren, kan dit een indicatie zijn dat een harde schijf corrupt of defect is.

Dit probleem kan het gevolg zijn van een onveilige externe harde schijf uitwerpen, virusaanval, systeemcrash, corruptie van het bestandssysteem en enkele hardwareproblemen, enz.

Deze blog biedt u een duidelijk inzicht in verschillende methoden om externe harde schijven op te lossen die niet worden herkend bij Mac-problemen.

Geval 1: Mac externe harde schijf verschijnt in Schijfhulpprogramma

Geval 2: Externe harde schijf wordt niet weergegeven op Mac-schijfhulpprogramma

Laten we beginnen met het eerste scenario dat de externe harde schijf niet wordt herkend op de Mac, maar is gemonteerd in Schijfhulpprogramma.

Scenario 1: Externe harde schijf niet herkend Mac

Als de externe harde schijf van een Mac niet op een desktop of in Finder wordt geïnstalleerd. De volgende stap is om de status van de externe harde schijf in Schijfhulpprogramma te verifiëren.

macOS Utility maakt deel uit van het ingebouwde herstelsysteem van uw Mac, van waaruit u de Mac kunt opstarten en de hulpprogramma’s (Disk Utility) kunt gebruiken om bepaalde logische fouten van de harde schijf te herstellen.

Opmerking: U kunt gebruik maken van alle hieronder genoemde methoden om externe harde schijven op te lossen die niet op de Mac worden herkend, en alleen als deze is geïnstalleerd in het hulpprogramma Schijf. 

Oplossing 1: de externe harde schijf verschijnt in Schijfhulpprogramma

Stap 1: Ga naar Finder Preferences Sidebar/General tab.

Stap 2: kiezen Device External disks (of u kunt externe schijven vinden onder Show these items on the desktop).

Dit is de eenvoudigste methode om een externe harde schijf op een Mac te monteren. Als er zich logische fouten of corruptie op de schijf bevinden, wordt een externe harde schijf niet herkend op de Mac.

U kunt proberen reparatie externe harde schijf niet herkend Mac met First Aid in Schijfhulpprogramma.

Oplossing 2: de externe harde schijf kan niet op Mac worden geïnstalleerd

Het probleem dat Mac de externe harde schijf niet herkent, kan worden opgelost met Schijfhulpprogramma onder Mac-herstelmodus.

Stap 1: Restart uw Mac en houd deze onmiddellijk ingedrukt Command + R keys laat de toetsen los wanneer u het Apple-logo ziet om in de herstelmodus te komen.

Stap 2: kiezen Disk Utility in macOS / Mac OS X Utilities en klik Continue

Stap 3: Selecteer de gemonteerde externe harde schijf en voer deze uit First Aid om fouten in deze schijf te controleren en te repareren.

Als u de externe harde schijf op de Mac niet kunt herkennen, zelfs nadat u alle bovengenoemde methoden hebt uitgevoerd, kan dit te wijten zijn aan ernstige corruptie in de schijf. Dit kan eenvoudig worden opgelost door opnieuw te formatteren.

Oplossing 3:  repareren externe harde schijf niet herkend mac door opnieuw te formatteren

Opmerking: door opnieuw te formatteren worden al uw gegevens op de schijf gewist. Als u belangrijke bestanden op de externe harde schijf hebt, moet u de gegevens herstellen voordat u opnieuw formatteert. U kunt gegevens herstellen met behulp van een kluis harde schijf herstel tool

Voordat u geconfronteerd wordt met een harde situatie van gegevensverlies van uw externe schijf, gebruikt u SFWare harde schijf herstel tool. De tool is expliciet ontworpen om gegevens te herstellen van alle gegevensverlies situaties van externe harde schijf inclusief formattering of corruptie op de schijf. Het ondersteunt APFS, HFS, HFS +, exFAT, FAT32 bestandssysteem drives op alle versies van macOS.

Zodra u verzekerd bent van al uw belangrijke gegevens worden hersteld van externe harde schijf, probeer te repareren Mac herkent externe harde schijf niet door opnieuw formatteren.

Stap 1: Lancering Disk Utility

Stap 2: Selecteer de Mac niet herkende externe harde schijf links in het venster

Stap 3: Klik op de Erase bovenaan het venster Schijfhulpprogramma

Stap 4: Vul de gerelateerde informatie in, zoals naam, indeling, schema en klik vervolgens op Erase

Opnieuw formatteren zal je zeker helpen bij het mounten van de externe harde schijf op een Mac als deze is geïnstalleerd in Schijfhulpprogramma. Wat als de externe harde schijf niet op de Mac verschijnt in het schijfhulpprogramma?

Scenario 2: Externe harde schijf wordt niet weergegeven in Mac-schijfhulpprogramma

Laten we beginnen met enkele basistests om te controleren of de externe harde schijf goed is aangesloten.

Enkele eerste tests om uw externe harde schijf herkenbaar te maken op Mac

  • Controleer of de externe harde schijf correct is aangesloten.
  • Ervan uitgaande dat de harde schijf correct is aangesloten en een externe harde schijf nog steeds niet op de Mac is aangesloten, probeer dan een andere USB-kabel en poort om te controleren of deze niet in gebreke zijn.
  • Kijk of je toegang hebt tot de externe harde schijf op een andere Mac-computer
  • Probeer NVRAM opnieuw in te stellen door uw Mac opnieuw op te starten. Houd de toetsen Option, Command, P en R 20 seconden tegelijk ingedrukt. Laat de toetsen staan als Mac weer normaal is opgestart en u het tweede opstartgeluid hoort.

Als u deze basistests uitvoert, moet uw externe harde schijf door Mac worden herkend. Als u de externe harde schijf op de Mac of het schijfhulpprogramma nog steeds niet kunt koppelen, heeft de schijf mogelijk ernstige hardwareproblemen die niet met bovengenoemde methoden kunnen worden opgelost. Het wordt aanbevolen om uw harde schijf te repareren met behulp van een lokale harde schijftechnicus.

Gevolgtrekking

Het is altijd de moeite waard om een back-up van gegevens te hebben, omdat u nooit weet wanneer u gegevensverlies kunt tegenkomen. Er zijn echter weinig handmatige methoden die u kunnen helpen weer toegang te krijgen tot uw externe harde schijf die niet op de Mac wordt herkend. Dit artikel biedt u ook een uitweg om gegevens van een externe harde schijf te herstellen als u uw externe harde schijf niet op een Mac kunt koppelen.

SFWare harde schijf herstel tool die herstel van alle soorten externe harde schijven ondersteunt, waaronder Seagate, Samsung, WD, Transcend, Toshiba en andere externe schijven.

Als u met behulp van dit artikel bent geslaagd in het oplossen van een externe harde schijf die niet wordt herkend op de Mac, laat het ons dan weten in de commentaarsectie hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *