Externe Harde Schijf niet Herkend Windows

Samenvatting:

Wordt uw externe schijf niet herkend door Windows? Als u zich afvraagt hoe u uw niet-herkende externe harde schijf in Windows kunt laten verschijnen, zijn hier de beste oplossingen. Niet alleen dat vindt u ook oplossingen om uw belangrijke gegevens van de externe schijf terug te krijgen met behulp van de meest vertrouwde en beste methoden die in het artikel worden uitgelegd.

Wanneer de externe schijf niet wordt weergegeven op uw Windows-computer, denkt u misschien dat al uw belangrijke documentbestanden, foto’s en andere gegevens niet toegankelijk zijn. Desalniettemin kunt u met behulp van de beschreven methoden eenvoudig uw gegevens terugkrijgen en het externe probleem oplossen dat niet wordt herkend door Windows.

Voordat u de maatregelen bekijkt om het probleem op te lossen, is het altijd goed om de redenen te kennen die het probleem veroorzaken. Als u de oorzaken kent, kan het u helpen om de fout efficiënter op te lossen.

Waarom Externe Harde Schijf niet Herkend Windows?

Er zijn veel mogelijke redenen die ervoor zorgen dat de externe harde schijf niet wordt weergegeven op uw Windows, hier worden een paar belangrijke redenen vermeld:

  1. Windows-update speelt een belangrijke rol. Als uw schijfstations niet worden bijgewerkt, kan dit ertoe leiden dat de externe USB-schijf onopgemerkt blijft.
  2. Onveilige behandeling of verwijdering van de externe schijf kan schade aan de schijf veroorzaken en deze niet meer herkennen.
  3. Logische schade veroorzaakt beschadiging van het bestandssysteem of corruptie op de schijf die tot de fout leidt.
  4. Plotselinge stroompieken, virussen en beschadiging van het bestandssysteem, schade aan de bestandstoewijzingstabel kunnen ook tot de fout leiden.

U kunt de fout “USB niet herkend” tegenkomen wanneer uw drive niet op uw computer wordt weergegeven. Geen paniek, probeer de onderstaande methoden op basis van de oorzaak die de fout mogelijk heeft veroorzaakt.

Als uw externe harde schijf niet wordt herkend op mijn computer maar wordt weergegeven op Schijfbeheer, kunt u het probleem oplossen zonder gegevensverlies. Wat moet ik doen als uw externe harde schijf ook niet wordt herkend door schijfbeheer? Maakt u zich geen zorgen, u kunt nog steeds uw belangrijke bestanden terugkrijgen door een meest vertrouwde en veilig gegevensherstel externe harde schijf tool.

SFWare Externe harde schijf Data Recovery-tool helpt u om de gegevens te herstellen van de schijf die niet eens wordt herkend door Windows. Het uitstekende zoekalgoritme van de tool doorzoekt elke sector om de verloren, beschadigde of geformatteerde gegevens van de schijf te vinden. Het ondersteunt ook herstel van alle soorten externe USB’s zoals Buffalo, Western Digital, enz. En bestandsindelingen inclusief RAW.

Free Download for WindowsFree Download for Mac

Het wordt altijd op prijs gesteld als u uw gegevens uit de eerste hand beveiligt tegen de niet-herkende schijf en later probeert het probleem op te lossen.

Hoe Repareren Externe Harde Schijf niet Herkend Windows?

Probeer deze eenvoudige tijdelijke oplossingen voordat u andere methoden probeert om het probleem met de externe harde schijf op te lossen:

Controleer de kabel en probeer de externe schijf op een andere pc. Als jouw Windows herkent USB niet schijf op verschillende computers, is er mogelijk een probleem met de kabel. Als de externe schijf wordt herkend op het andere systeem, kan het probleem zijn met de schijfpoorten van de eerste pc.

Als uw schijf nog steeds onherkenbaar is, volgt u de volgende methoden die hier worden weergegeven:

1.       Werk de schijfstuurprogramma’s bij

Zoals eerder vermeld, kan dit een van de belangrijkste redenen zijn voor fouten in verband met USB-drives. Daarom kan het bijwerken van de stuurprogramma’s u helpen het probleem op te lossen.

Stap 1: Druk op Windows Key + X → Selecteer Device Manager

Stap 2: Vind de Disk drives sectie → expand het.

Stap 3: Controleer op het gele uitroepteken. Als u er een naast de drive vindt, is er mogelijk een probleem met de driver.

Stap 4: Nu kunt u de bestuurder door met de rechtermuisknop op te klikken actualiseren.

Stap 5: Selecteer Automatisch zoeken naar stuurprogramma’s.

Windows zoekt automatisch het juiste stuurprogramma online en installeert het. Controleer de fout zodra het proces is voltooid. Als u de fout nog steeds tegenkomt, gaat u verder met de volgende methode.

2.       Wijzig de stationsletter

Stap 1: Druk op Windows Key + X samen → Selecteer Disk Management uit het menu.

Stap 2: Vind de externe harde schijf in Disk Management → Klik met de rechtermuisknop en selecteer Change Drive Letter and Paths.

Stap 3: Een huidige letter van uw externe schijf verschijnt in het nieuwe venster.

Stap 4: Klik op Wijzigen → kies er een nieuwe letter voor.

(Wijs de letter toe die niet aan een van de stations is toegewezen)

Stap 5: Er verschijnt een dialoogvenster waarin om bevestiging wordt gevraagd → Selecteren Yes om de stationsletter te wijzigen.

Controleer of het probleem is verholpen. Als je de fout nog steeds tegenkomt, probeer dan de volgende methode.

3.       Probeer de schijf te formatteren

U moet de externe schijf formatteren als Schijfbeheer aangeeft dat uw harde schijf gevuld is met niet-toegewezen ruimte. Als u een schijf formatteert, worden alle bestanden ervan verwijderd, dus zorg ervoor dat u eerst een back-up maakt van belangrijke bestanden.

Stap 1: Open Schijfbeheer → Klik met de rechtermuisknop op uw externe harde schijf

Stap 2: Selecteer Format uit het menu → kies File system type.

Stap 3: Druk op OK. Het formatteringsproces kost tijd, afhankelijk van de grootte van uw schijf, wacht tot uw draagbare harde schijf is geformatteerd.

Als u geen back-up van uw gegevens heeft gemaakt, bestaat de kans dat uw gegevens in gevaar komen. Maak je geen zorgen. Je kan nog steeds gegevens terughalen na formatteren de schijf met behulp van een vertrouwde SFWare Recovery-tool.

4.       Voer de probleemoplosser voor hardware uit

Stap 1: Samen pers Windows Key + I om de app Instellingen te openen.

Stap 2: Navigeer nu naar Update & Security sectie.

Stap 3: Selecteer Troubleshoot uit het menu aan de linkerkant. Kies in het rechterdeelvenster Hardware and Devices.

Stap 4: Klik nu op Run de knop voor het oplossen van problemen.

Volg de instructies op het scherm om de probleemoplossing te voltooien. Zodra het proces is voltooid, controleert u of het probleem nog steeds bestaat of niet.

5.       Verwijder de probleemveroorzakende stuurprogramma’s

Stap 1: Open Apparaatbeheer zoals vermeld in methode 1

Stap 2: Zoek uw draagbare externe harde schijf, klik er met de rechtermuisknop op → selecteer Uninstall device uit het menu om de driver te verwijderen.

Stap 3: Klik nu op Scan for hardware verandert pictogram.

Zodra het proces is gestart, installeert Windows de standaardstuurprogramma’s voor uw draagbare externe harde schijf. Zorg ervoor dat u de stuurprogramma’s bijwerkt wanneer de updates worden voorgesteld.

Met behulp van de hierboven genoemde methoden, zult u in staat te zijn reparatie externe harde schijf niet herkend Windows. Als u ooit gegevens verliest als gevolg van een van de situaties. Met behulp van de uitzonderlijke SFWare-tool voor gegevensherstel kunt u verwijderde, beschadigde, geformatteerde of verloren gegevens van de schijf herstellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *