Fout 0x80071ac3 Volume is Vuil

Overzicht: Vraagt u zich af waarom u geen van de acties kunt uitvoeren, zoals kopiëren, knippen, verwijderen of bewerken op de bestanden die zijn opgeslagen op uw externe schijven wanneer deze zijn aangesloten op uw Windows-computer?

Dit komt waarschijnlijk door de fout 0x80071AC3 of uw volume is vuil. Als u een van degenen bent die worden geconfronteerd met de fout 0x80071ac3 volume is vuil, je bent op de juiste plaats. Blijf tot het einde van het artikel om meer te weten over de fout en de methoden om de fout op te lossen, het volume is vies.

Wat betekent fout 0x80071AC3?

De foutcode 0x80071AC3 of het volume is vuil betekent niet dat er zich fysiek vuil op uw volume bevindt. In plaats daarvan verwijst het naar de geheugenruimte op uw opslagschijven waar gegevens zich bevinden. Elke beschadiging of corruptie van deze geheugenlocaties kan ertoe leiden dat het volume een vuile fout is.

U kunt de foutcode 0x80071AC3 tegenkomen of het volume is meestal vies wanneer u uw externe harde schijf, USB-station of SD-kaart op uw computer aansluit. fout verschijnt wanneer u uw externe harde schijf aansluit op de Windows-computer. Als u het probleem tegenkomt, kunt u geen bestanden op de externe schijf knippen, kopiëren, verwijderen en bewerken.

Hoe ziet het foutvolume er vies uit?

Een onverwachte fout zorgt ervoor dat u de map niet kunt kopiëren. Als u deze fout blijft ontvangen, kunt u de foutcode gebruiken om hulp te zoeken bij dit probleem. Fout 0x80071AC3: de bewerking kan niet worden voltooid omdat het volume vuil is. Voer chkdsk uit en probeer het opnieuw.Error 0x80071AC3 Volume is Dirty

Wat veroorzaakt de fout 0x80071AC3?

De meest voorkomende redenen achter het volume zijn vuile fout 0x80071AC3, zoals hieronder vermeld:

 1. Slechte sectoren op uw harde schijf, USB-stick of SD-kaart
 2. Beschadigde of corrupte USB-poort
 3. Verouderde stuurprogramma’s
 4. Ingeschakeld ReadyBoost-functie op Windows

Tip: Als je een ontoegankelijke harde schijf hebt en je je afvraagt hoe gegevens herstellen van de ontoegankelijke schijf of beschadigde schijf, hier is de uitweg.

Hoe Repareren Fout 0x80071ac3 Volume is Vuil?

De bewerking kan niet worden voltooid omdat het volume vuil is en kan worden verholpen door de eenvoudige methoden te volgen die in dit gedeelte worden uitgelegd.

snelle navigatie –

 • Voer CHKDSK uit
 • Installeer het stuurprogramma voor de defecte schijf opnieuw
 • Schakel Ready Boost uit
 • Wijzig het register om schrijven naar de schijf mogelijk te maken
 • Formatteer de fout die de schijf veroorzaakt

Om de fout op te lossen is het volume vuil Voer CHKDSK uit

CHKDSK is de ingebouwde functie in Windows die de integriteit van de systeembestanden verifieert en eventuele logische fouten in het systeem repareert. Volg de onderstaande stappen om reparatie fout 0x80071ac3 volume is vuil.

 • Ga naar Startbalk en invoer cmd, klik met de rechtermuisknop op de Command Prompten liever Run as administrator
 • In de Command Prompt window, type chkdsk: H /ren druk op Enter.

Waar H de fout is bij het gooien van de stationsletter, vervangt u H door de respectievelijke stationsletter.Run chkdsk to fix the error

Dit initieert het proces op de geselecteerde harde schijf voor eventuele fouten en slechte sectoren. Als er een fout wordt gevonden, probeert CHKDSK de fout op te lossen, inclusief het volume Error 0x80071AC3 is vuil.

 • Herhaal het proces totdat CHKDSK geen fouten in de schijf vindt. Eindelijk type exit om het opdrachtpromptvenster te verlaten.

Installeer het stuurprogramma voor de defecte schijf opnieuw

Zoals eerder vermeld, kan een verouderde driver een boosdoener zijn achter het volume is een vuile fout. Probeer daarom de driver opnieuw te installeren door de onderstaande methoden te volgen

 • Klik met de rechtermuisknop op Windows keyen selecteer Device Manager
 • Dubbelklik en vouw de uit Disk driverssectie
 • Zoek de schijf die de 0x80071AC3-fout weergeeft en klik er met de rechtermuisknop op.
 • Selecteer Uninstallen OK om de keuze te bevestigen.device manager uninstall device
 • Zodra het is bevestigd, start u het systeem opnieuw op.
 • Nu open Device Managerzoals hierboven uitgelegd. Ga naar de Actions tab at the top of the window.Device Manager scan for hard drive changes
 • Selecteer Scan for hardware changes
 • Wanneer u de scan voor hardwarewijzigingen selecteert, moet het systeem automatisch ontbrekende stuurprogramma’s installeren

Schakel Ready Boost uit om de fout op te lossen

ReadyBoost is een ingebouwde schijfcachefunctie die de systeemprestaties helpt verbeteren door gegevens als cache op te slaan op een USB-apparaat.

Als deze functie is geactiveerd, kan het voorkomen dat Windows de schijf leest of schrijft en kan leiden tot Error 0x80071AC3 Volume is vuil.

Volg onderstaande stappen om de ReadyBoost-schijfcachefunctie uit te schakelendisable the ReadBoost feature

 • Zoek het getroffen externe opslagapparaat en selecteer Properties
 • Klik in het dialoogvenster dat verschijnt op ReadyBoost tab
 • Selecteer de Do not use this devicekeuzerondje, klik op Apply en OK

Wijzig het register om schrijven naar de schijf mogelijk te maken

Soms mag u de bestanden niet naar de schijf kopiëren of bewerken vanwege onjuiste registerconfiguraties. Probeer daarom de volgende wijzigingen door te voeren om een foutieve configuratie te verhelpen –

Belangrijke notitie: Onoplettende registerwijzigingen kunnen uw computer in ernstige problemen brengen. Daarom wordt aanbevolen de onderstaande stappen zorgvuldig en in de juiste volgorde uit te voeren. Aan de andere kant is het altijd goed om een back-up te maken voordat je verder gaat met de stappen.

 • Druk op Windows key + R, invoer regedit→ druk op Ok
 • Klik Yesop de UAC (User Account Control).
 • Zodra de Register-editor is geopend, navigeert u naar de HKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM > CurrentControlSet > Control.Edit Regedit
 • Vind de StorageDevicePolicies toets in het linkerdeelvenster om erop te klikken.
 • Zoek nu de WriteProtect vermelding en dubbelklik erop.
 • Verander de WriteProtectwaarde van 1 to 0. Als het 0 is, houd het dan zoals het is.edit regedit to fix the error
 • Klik OKom de wijzigingen op te slaan.
 • De volgende, CloseRegister-editor en restart de pc. Controleer of het probleem is opgelost.

Als geen van de bovengenoemde methoden voor u heeft gewerkt bij het oplossen van de fout 0x80071AC3, kan de bewerking niet worden voltooid omdat het volume vies is, de laatste optie die nuttig zou zijn, is het formatteren van de fout die de schijf veroorzaakt.

Zoals u allemaal weet, worden alle gegevens op de schijf gewist door te formatteren. Wanneer u moeite heeft om de fout op te lossen om uw belangrijke gegevens die op de schijf zijn opgeslagen terug te nemen, klinkt het formatteren van de schijf niet als een ideale oplossing. Wat zou je in die situatie kiezen?

Ja, u denkt misschien of het mogelijk is om gegevens te herstellen van de ontoegankelijke harde schijf? Hoe? Welnu, hier is de eenvoudige methode om gegevens herstellen van de harde schijf zonder een beetje van uw gegevens los te laten.

SFWare-software voor het herstellen van harde schijven is de meest aanbevolen en vertrouwde tool om gegevens te herstellen die verloren zijn gegaan door fouten met de harde schijf. Niet alleen de schijffouten, maar herstelt ook gegevens van corrupte of ontoegankelijke harde schijven. De tool ondersteunt het herstel van gegevens van zowel Windows- als Mac-platforms. Klik nu op de downloadknop en probeer de software gratis.

Free Download for WindowsFree Download for Mac

Nu kunt u verder gaan om de fout op te lossen, de bewerking kan niet worden voltooid omdat het volume vies is door de fout te formatteren die de schijf veroorzaakt.

Formatteer de fout die de schijf veroorzaakt

Formatteren is het gemakkelijke proces om de meeste fouten in externe schijven op te lossen. Het formatteren van de schijf zal zeker de fout oplossen 0x80071AC3 Volume is vuil.

NOTITIE: formatteren verwijdert alle gegevens die op de schijf zijn opgeslagen. Zorg ervoor dat u bestandskopieën heeft voordat u formatteert.

 • Open This PCen Right-click on the drive die u wilt formatteren
 • Selecteer nu Formaten klik op Restore device defaults option
 • Klik OKom te beginnen met formatteren.

Gunstige tip: Als u ooit een van uw schijven hebt geformatteerd en u zich afvraagt hoe u gegevens van de geformatteerde externe harde schijven of USB-schijven kunt herstellen, laat me u dit vertellen, SFWare herstelt niet alleen gegevens van de fout die de schijf veroorzaakt, maar ook herstelt gegevens van de geformatteerde externe schijven.

CONCLUSIE:

Fout 0x80071AC3: volume is vuil kan eenvoudig worden opgelost door een van de bovengenoemde methoden uit te voeren met betrekking tot de oorzaak die tot de fout heeft geleid.

Als u zich zorgen maakt over uw belangrijke gegevens die zijn opgeslagen op de externe schijven, hoeft u zich geen zorgen te maken! Het enige dat u nodig hebt, is een vertrouwde en veilige hersteltool voor harde schijven om uw gegevens veilig te houden en SFWare-hersteltool voor harde schijven is de meest aanbevolen en vertrouwde software om uw gegevens veilig te houden.

Als het artikel nuttig voor je was om de fout op te lossen of als je een vraag hebt die verband houdt met de fout, kun je je mening delen in de commentaarsectie hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *