Fout bij het Kopieren van Bestand of Map

Fout bij het kopieren van bestand of map: Unspecified error, is de meest voorkomende fout die we allemaal zijn tegengekomen bij het kopiëren van bestanden van pc naar een extern apparaat zoals een SD-kaart, USB-apparaat en etc. De fout wordt veroorzaakt door verschillende redenen zoals corruptie in het bestand, beperking van de bestandsgrootte en meer.

Met dit artikel weet je het zeker reparatie fout bij het kopieren van bestand of map op verschillende opslagapparaten.

Error while copying file or folder

Redenen achter niet-gespecificeerde fout bij het kopiëren van bestanden of mappen

Er zijn verschillende factoren die tot de fout leiden bij het kopiëren van bestanden of mappen naar verschillende apparaten. Hieronder volgen enkele van de meest voorkomende factoren:

  1. De kans dat u de bovenstaande fout tegenkomt, is groot wanneer u bestanden naar een USB- of SD-kaart kopieert. Met andere woorden, wanneer u een extern opslagapparaat hebt dat is geformatteerd met het FAT32-bestandssysteem als bestemming voor het kopiëren van bestanden, zult u deze fout tegenkomen. Dit komt omdat FAT32 geen bestanden of mappen van 4 GB of meer kan kopiëren.
  2. Een beschadigd of gecodeerd doelstation kan ook leiden tot een niet-gespecificeerde fout tijdens het kopiëren van de bestanden
  3. Als het doelstation schrijfbeveiligd is of in de alleen-lezen-modus staat, kunt u geen bestanden kopiëren
  4. Een tekort aan ruimte op de externe schijf kan ook een reden zijn voor de fout bij het kopiëren van bestanden of mappen
  5. Er zijn andere redenen, zoals toegang tot toestemming voor een map is ingesteld op alleen-lezen modus.

Fout oplossen tijdens het kopiëren van bestanden en mappen?

Hieronder staan de paar methoden die u hierbij helpen repareren fout bij het kopieren van bestand of map –

Converteer het bestandssysteem om fouten tijdens het kopiëren van bestanden of mappen te voorkomen

U denkt misschien waarom het nodig is om het bestandssysteem van de doelschijf naar een ander bestandssysteem te converteren. Het antwoord is dat niet alle externe schijven zijn geformatteerd met het compatibele bestandssysteem zoals NTFS voor Windows. Het grootste deel van de externe schijf heeft een FAT32-bestandssysteem.

Als uw schijf is geformatteerd met het FAT32-bestandssysteem, kan deze tot 8 TB aan gegevens opslaan, het FAT32-bestandssysteem ondersteunt het kopiëren van bestanden of mappen van meer dan 4 GB (individuele bestandsgrootte) niet.

Daarom is het nodig om te converteren door de schijf opnieuw te formatteren naar andere bestandssystemen zoals NTFS of exFAT. Volg de onderstaande stappen om het FAT32-bestandssysteem te formatteren naar NTFS- of exFAT-bestandssysteem.

Opmerking: aangezien het formatteringsproces alle bestanden op het doel-USB-station wist, is het raadzaam een back-up van de gegevens te maken voordat u doorgaat met het converteren van het bestandssysteem van FAT naar NTFS of exFAT.

Format the drive to other file system to avoid error while copying file

Stappen om het bestandssysteem te formatteren:

Stap 1: Klik op “Deze pc”.

Stap 2: Lokaliseer en klik met de rechtermuisknop op het USB-station. Selecteer “Formatteren” in het menu.

Stap 3: Voorzie het compatibele bestandssysteem van uw schijf en klik op “Start”.

Stap 4: Er verschijnt een waarschuwingsbericht met de melding “Formatteren zal al uw gegevens wissen”, klik op “OK” om het proces te bevestigen.

Het doelbestandssysteem wordt gewijzigd in het gewenste bestandssysteem, maar wat als u de schijf zonder back-up hebt geformatteerd, klik hier om meer weten over het herstellen van gegevens van geformatteerde schijven.

Formatteer het beschadigde opslagstation

Als het USB-station beschadigd is, is de kans groot dat u de niet-gespecificeerde fout tegenkomt tijdens het kopiëren van bestanden en mappen. Het formatteren van de schijf is de gemakkelijkste manier om een niet-gespecificeerde fout te verwijderen. Maar je kunt ook herstel de corrupte SD-kaart en USB om de fout te voorkomen.

Volg de stappen genoemd in methode 1 om de schijf te formatteren en volg dezelfde instructies als vermeld. Als u het bestandssysteem niet wilt wijzigen, kunt u direct op de optie Formaat klikken.

Probeer nu de bestanden en mappen naar de schijf te kopiëren en kijk of u de fout nog steeds tegenkomt.

Breid de doelpartitie uit

Zoals eerder vermeld, kan een tekort aan ruimte op het USB-station of de SD-kaart een reden zijn voor een fout bij het kopiëren van bestanden of mappen naar het USB-station.

Om deze situatie te overwinnen, moet u de partitie uitbreiden met een betrouwbare tool van derden of ruimte vrijmaken op de schijf.

Verwijder de schrijfbeveiliging van de schijf

Als de schijf tegen schrijven is beveiligd, mag u geen bestanden van de pc naar de externe schijf kopiëren. Volg de stappen om de schrijfbeveiliging van de doelschijf te verwijderen met Diskpart. Met behulp van Diskpart kan dat ook herstel mislukte harde schijven.

Volg de onderstaande stappen om de schrijfbeveiliging te verwijderen:

Stap 1. Rennen “Command Prompt” als beheerder.

Stap 2. Enter diskpart en klik “Yes” in de prompt die om kennisgeving vraagt.

Stap 3. Typ nu de volgende opdracht in volgorde:

list volume

select volume C (C is the write-protected hard drive.)

attributes disk clear readonly

Nu kunt u de bestanden en mappen naar de schijf verplaatsen. Als u de bestanden nog steeds niet kunt kopiëren en de fout blijft optreden, volgt u de volgende methode.

Wijzig de machtiging voor bestanden of mappen

U kunt de bestanden en mappen eenvoudig naar de doelschijf kopiëren door de toestemming voor bestanden en mappen te wijzigen. Volg de onderstaande stappen om de toestemming van bestanden te wijzigen.

Stap 1: Navigeer naar de map die de bestanden bevat die u naar een ander station wilt kopiëren, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer “Properties”.

Stap 2. Ga naar de “Security” tabblad, selecteer uw naam onder “Group or user names” en controleer de toestemming.

Stap 3. Klik op als u de toestemming wilt wijzigen “Edit”, controleer de toestemming en klik “OK”.

Bottom Line

Elk van de bovengenoemde methoden zou u in staat moeten moeten stellen om bestanden of mappen naar de doelschijf te kopiëren zonder een niet-gespecificeerde fout. Als je doelwit bijvoorbeeld rijdt USB-drive wordt niet herkend door Windows, klik op de bovengenoemde link en los het probleem op. Als je vragen hebt over dit artikel of als je de fout hebt verholpen en de bestanden hebt gekopieerd, deel dan je mening in de commentaarsectie hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *