Gegevens Terughalen van Partitie RAW

SamenvattingGeen toegang tot uw kostbare gegevens die op de schijf zijn opgeslagen terwijl de schijf RAW wordt? Vaak verschijnt er een foutmelding waarin staat dat hij geen toegang heeft tot de schijf en dat de schijf RAW is geworden. Als u zich zorgen maakt over hoe u toegang krijgt tot uw belangrijke gegevens op een schijf die RAW is geworden, bent u aan het juiste adres. Met behulp van dit artikel kunt u eenvoudig gegevens terughalen van partitie RAW.

Een schijf of partitie wordt RAW genoemd wanneer het besturingssysteem de partitie niet kan herkennen en aankoppelen. Een RAW-partitie wordt over het algemeen veroorzaakt door logische fouten in het bestandssysteem waardoor gegevens die op die partitie zijn opgeslagen niet toegankelijk zijn voor de gebruiker.

De blog bevat: 

Wat is de RAW-partitie?

Hoe krijg ik toegang tot de RAW-partitie?

Oorzaken voor RAW-partitie

Fouten die aangeven dat de drive RAW is

Hoe gegevens herstellen van de RAW-partitie?

OK! Laten we diep ingaan op het vinden van antwoorden voor elk van de bovengenoemde onderwerpen:

Wat is een RAW-partitie?

RAW-partitie is een situatie waarin uw systeem de bestandsstructuur op de partitie niet kan identificeren. Een partitie is een gedeelte van de harde schijf dat kan worden gebruikt om gegevens op te slaan.

Wanneer u op een harde schijf partitioneert, kunt u het gewenste bestandssysteem kiezen voor partities zoals NTFS, FAT32, exFAT, enz. NTFS is het standaardbestandssysteem op harde schijven in Windows-systemen en FAT voor verwisselbare schijven. Als de computer deze bestandssystemen er niet op kan monteren, wordt de drive RAW.

Hoe krijg ik toegang tot RAW-partitiegegevens?

Om eerlijk te zijn, is het behoorlijk riskant om bestanden handmatig van de RAW-schijf te herstellen. Om deze situatie te overwinnen, wordt aanbevolen om een professional in te schakelen partitie herstel software.

SFWare-partitiehersteltool is ontworpen met een geavanceerde scanfunctie die de schijf doorzoekt op basis van bestandshandtekeningen en waarmee u verloren, verwijderde, ontbrekende of RAW-partities kunt lokaliseren. Download nu en krijg toegang tot uw belangrijke gegevens op de schijf.

Free Download for WindowsFree Download for Mac

Zorg ervoor dat u niet accepteert om de schijf te formatteren voordat u de gegevens herstelt. De RAW-partitie meldt een foutmelding wanneer u deze probeert te openen en vereist een opmaak.

Opmerking: Formatteer de RAW-partitie niet, zelfs niet wanneer Windows u daarom vraagt. Het formatteren van RAW-partities zal verdere schade aan de RAW-schijf veroorzaken en maakt het hoogst onmogelijk om gegevens te herstellen. Daarom wordt aanbevolen om eerst de RAW-partitie te herstellen en later de RAW-schijf te repareren.

Als je je afvraagt wat de oorzaken zijn achter het veranderen van je harde schijf in RAW; hier zijn de redenen waarom uw schijf RAW werd.

Oorzaken voor RAW-partitie

1.       Slechte sectoren

Als er slechte sectoren op de harde schijf zijn, werkt de schijf niet normaal. Soms ernstige corruptie op de schijf verandert partitie RAW. In dergelijke situaties, gegevens herstellen van een slechte sectorschijf wordt een beetje moeilijk.

2.       Structurele schade aan het bestandssysteem

Als de bestandssystemen structurele schade oplopen, bestaat de kans dat de partitie RAW wordt. Soms kom je zelfs een schijf zonder bestandssysteemfout.

3.       Partition Table Corruptie

Wanneer de partitietabel van de schijf is beschadigd, wordt de schijf RAW. Als u problemen ondervindt die verband houden met de partitietabel, klikt u op de link om de partitietabel te herstellen zonder gegevens te missen.

4.       Besturingssysteem opnieuw installeren

Wanneer u het oude besturingssysteem upgradet naar het nieuwe, kunnen er wijzigingen optreden in de bestandssystemen zoals Fat naar NTFS of vice versa. Daarom kan het bestandssysteem mogelijk niet worden geïdentificeerd door het besturingssysteem en wordt het station weergegeven als RAW.

5.       Virus / malware-aanval

Een van de meest voorkomende redenen om schijf RAW te veranderen, is een virus- of malware-aanval. Virus kan de partitietabel die de partitie-informatie bevat gemakkelijk beschadigen en de drive RAW draaien. In dergelijke gevallen ontbreekt informatie van de partitie en leidt tot fout vereiste partitie ontbreekt.

Welnu, nu weet u de oorzaken, maar hoe geven deze redenen aan dat de schijf RAW is? Laten we eens kijken…

Fouten die aangeven dat partitie RAW is

RAW-partitiefout verschijnt vaak met de volgende indicaties –

  • Wanneer wordt geprobeerd de schijf te openen in Verkenner, verschijnt er een pop-upbericht met de tekst ‘Schijf is niet geformatteerd. De schijf in station E is niet geformatteerd. Wil je het nu formatteren?’

Error indicating drive is RAW

  • Als u ervoor kiest om chkdsk te gebruiken voor het herstellen van gegevens van een RAW-partitie, denkend dat dit vergelijkbaar is met een andere partitiefout, zult u een foutmelding vinden “Chkdsk is niet beschikbaar voor RAW-schijven”

RAW partition error

  • Locatie is niet beschikbaar. H:\ is niet toegankelijk. Het volume bevat geen herkend bestandssysteem. Zorg ervoor dat alle vereiste stuurprogramma’s voor het bestandssysteem zijn geladen en dat het volume niet is beschadigd

cannot access the RAW drive error

  • Als u eigenschappen voor de schijf controleert, kunt u zien dat het bestandssysteem RAW is

De volgende directe vraag die opkomt, is hoe de onbewerkte partitie te herstellen zonder gegevens te verliezen! In de volgende secties wordt scherp uitgelegd op welke manier u bestanden van onbewerkte partities kunt herstellen zonder bestaande bestanden te beschadigen of te beschadigen.

SFWare RAW-partitiehersteltool helpt u niet alleen om gegevens van RAW-schijven te herstellen. Ondersteunt ook het herstel van gegevens van harde schijven en SSD’s van alle grote merken zonder de schijf te formatteren. Download nu de proefversie en ontvang toegankelijke gegevens van de RAW-partitie.

Free Download for WindowsFree Download for Mac

Gegevens herstellen van de RAW-harde schijf?

Volg de onderstaande stappen om bestanden van de RAW-schijfpartitie te herstellen –

Download en install de SFWare-partitieherstelsoftware op het systeem. Launch de applicatie. Selecteer vervolgens Drive/Partition Recovery vanaf het hoofdscherm. Kies een drive naar gegevens herstellen van partitie RAW en klik op de Next knop.

Na voltooiing van het scanproces kunnen herstelde RAW-bestanden worden bekeken in Data View of File type views. Ook kunnen herstelde RAW-partitiebestanden zijn previewed om de inhoud te verifiëren. En tot slot als u tevreden bent met het resultaat, Save de herstelde RAW-gegevensbestanden op een gewenste locatie op het systeem.

Als u na het voltooien van het herstelproces de RAW-partitie wilt repareren, volgt u de methoden die in de volgende sectie worden genoemd.

Hoe repareer ik een RAW-harde schijf?

U kunt de RAW-harde schijf eenvoudig repareren door de schijf opnieuw te formatteren naar een ander bestandssysteem, RAW converteren naar een ander bestandssysteem zoals NTFS of FAT32, geeft u toegang tot het bestand terug. U riskeert echter uw belangrijke gegevens op de schijf door te formatteren.

Het is altijd de moeite waard om een back-up van de gegevens te bewaren. Maakt u zich geen zorgen als u de kopie van de gegevens niet hebt kunnen bewaren geformatteerde schijf terughalen met SFWare-software voor gegevensherstel.

Conclusie

Dit artikel legt de concepten van RAW-partitie uit, waarom RAW-partitie niet toegankelijk is en hoe gegevens terughalen van partitie RAW.

Ongeacht fouten die tot RAW-partities leiden, kunt u eenvoudig RAW-partitieherstel uitvoeren met behulp van SFWare-partitiesherstel-software. Het wordt echter altijd aanbevolen om regelmatig een back-up van gegevens te maken om problemen met gegevensverlies te voorkomen.

Als u problemen ondervindt bij het werken met de SFWare RAW-partitiehersteltool, is er een 24/7 ondersteuningsteam beschikbaar om u te begeleiden bij het juiste proces voor het herstellen van een RAW-partitie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.