Harde Schijf Foutcode 0146

Als u een Dell-gebruiker bent, hebt u mogelijk verschillende problemen met de harde schijf en software ondervonden tijdens het gebruik van uw pc. Een van die harde schijven gerelateerde fouten die de meeste Dell-gebruikers tegenkomen, is de error code 0146.

Foutcode harde schijf 2000 0146 op Dell-computers geeft aan dat er ernstige logische fouten op de schijf zijn die kunnen leiden tot defecten aan de harde schijf. Het kan er ook voor zorgen dat uw systeem vastloopt en de systeemtoepassingen crasht of gedurende lange tijd niet meer reageert.Dell error code 0146

Als de fout niet wordt opgelost in de begintoestand, zou dit leiden tot beschadiging van het systeem en resulteren in gegevensverlies van de harde schijf. De fout wordt voornamelijk veroorzaakt door de corruptie in de programmabestanden of een malware-infectie. Soms leiden slechte sectoren op de schijf ook tot de fout 0146.

Het wordt altijd aanbevolen om een back-up van de gegevens te maken voordat u methoden gaat toepassen repareren harde schijf foutcode 0146.

Opmerking: u kunt de meest aanbevolen tool gebruiken om gegevens van de harde schijf te herstellen.  SFWare herstelprogramma voor harde schijven is ontworpen met de diepe scanfunctie voor een volledige zoekactie in het bestandssysteem om bestanden te detecteren en te herstellen.

Hoe de Dell pc-foutcode 0146 op te lossen?

Het artikel biedt u 6 verschillende methoden om de Dell-foutcode 0146 op te lossen. Het enige wat u hoeft te doen is elk van de methoden zorgvuldig uit te proberen en te controleren of u de fout hebt verholpen.

Methode 1: Voer de volledige pc uit voor virusscan

De kans dat uw harde schijf door het virus wordt geïnfecteerd, is groot als u geen antivirussoftware heeft. Virussen of malware beïnvloeden de werking van het computersysteem door de programmabestanden te beschadigen en leiden tot schijffouten.

Het wordt aanbevolen om gebruik te maken van een vertrouwde antivirus of de bestaande antivirus bij te werken en een virusscan op uw pc uit te voeren. Als het scannen van de hele pc het verschijnen van foutcode 0146 niet stopt, probeer dan de volgende methode.

Methode 2: Voer de pc uit in de veilige modus en maak het opstarten schoon

De fout 0146 kan eenvoudig worden opgelost door uw systeem op te starten in de veilige modus en de opstartbestanden op te schonen. Zorg ervoor dat u alle apparaten, zoals printers, Wi-Fi-adapter, modem, enz. Loskoppelt en volg de onderstaande stappen.

 1. Eerste, shut downjouw systeem.
 2. Start uw systeem opnieuw op en blijf op de F8-toets tikken totdat u het ziet ‘Advanced Boot Options’ scherm.
 3. Selecteer op het scherm Safe mode with Networkingmet de pijltoetsen en klik Enter.
 4. Druk nu op ‘Windows Key + R’ en type MSConfig en klik Ok.
 5. In de System Configuration Utilityvenster, klik op het General tab en klik vervolgens op Selective Startup.
 6. Maak de selectie ongedaan Load Startup items
 7. Klik ten slotte op de Services tab, controleren Hide all Microsoft services, Klik op de Disable all

Restart uw systeem opnieuw en controleer of de harde-schijffoutcode 0146 op uw systeem bestaat.

Methode 3: Systeembestandscontrole (SFC) uitvoeren

Soms kan corruptie in de schijf of incompatibele bestandssystemen leiden tot de hierboven beschreven foutcode 0146. Het uitvoeren van een SFC-scan kan u helpen dit probleem op te lossen. SFC repareert en vervangt corrupte, ontbrekende systeembestanden en registerbestanden. Volg de stappen om een SFC-scan uit te voeren,

 1. Ga naar Start en typ ‘cmd’ druk vervolgens op CTRL + SHIFT + ENTER.
 2. Type SFC /Scannow om de SFC-scan uit te voeren.

Start na het voltooien van het scanproces uw systeem opnieuw op en controleer de fout.

Methode 4: Probeer BIOS-instellingen te wijzigen

De prestaties van uw systeem kunnen ernstig worden beïnvloed door de onjuiste instellingen van het BIOS. Daarom is het verplicht om te controleren of er geen verandering is in de BIOS-instellingen van het systeem. Volg de stappen om de BIOS-instellingen terug te zetten naar de standaardinstellingen, wat u kan helpen reparatie harde schijf foutcode 0146.

 1. Restart systeem en druk op ‘F2’ continu wanneer het systeem opstart totdat je de BIOS-instellingen ziet.
 2. Selecteer ‘Reset to Default,’ ‘Setup Defaults,’ of vergelijkbare optie in BIOS-instellingen om te resetten

Start uw systeem opnieuw op en laat het systeem normaal opstarten. Dit kan het probleem met uw harde schijf en de foutcode 0146 oplossen.

Methode 5: Voer Schijfopruiming uit

Schijfopruiming helpt bij het opschonen van alle onnodige bestanden van uw harde schijf. De Schijfopruiming lost niet alleen problemen met het systeem op, maar maakt ook opslagruimte vrij door tijdelijke bestanden te verwijderen, leegt de prullenbak die verantwoordelijk zou kunnen zijn voor de error code 0146. volg deze stappen om de schijf op te schonen op uw systeem

 • Ga naar Start, type ‘Disk Cleanup’, en raak CTRL+SHIFT+ENTER.
 • Selecteer de drive die u wilt opruimen en klik vervolgens op OK
 • Wacht tot Schijfopruiming uw schijfinformatie scant. Selecteer na het scannen de checkboxes van de tijdelijke bestanden en klik op ‘OK.’
 • Er verschijnt een pop-upbericht. Bevestig door op de te klikken ‘Delete Files’ knop.

Methode 6: Vervang uw harde schijf

Na het voltooien van het werken aan alle bovengenoemde methoden, als je nog steeds geconfronteerd wordt met de error code 0146 probleem en merkt dat uw laptop regelmatig vastloopt, wordt aangeraden om de gezondheid van uw harde schijf te controleren en indien nodig de harde schijf te vervangen.

Opmerking: zorg ervoor dat u gegevens herstellen van de beschadigde of corrupte harde schijf voordat het volledig mislukt en onleesbaar wordt.

Conclusie

De meeste harde-schijffouten kunnen eenvoudig worden opgelost met behulp van de bovengenoemde methoden, waaronder de Dell harde schijf foutcode 0146. Het is altijd de moeite waard om de back-up van de gegevens te bewaren.

Er wordt voorgesteld om de fout zo vroeg mogelijk op te lossen om verdere schade aan de gegevens op de schijf te voorkomen. Regelmatig gebruik van schijfdefragmentatie, antivirus- / malwarebescherming en CHKDSK-hulpprogramma houden de schijf veilig en beschermen het systeem tegen corruptie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.