HFS Partitie Terughalen

Samenvatting:

Zowel Windows als Mac werken op verschillende bestandssystemen. Terwijl de Windows-computers het NTFS-bestandssysteem hebben, staat Mac bekend om zijn hiërarchische bestandssysteem. Dit artikel begeleidt u bij het probleemloos herstellen van verwijderde, verloren of geformatteerde gegevens van de HFS-partitie van Mac.

Free Download for Mac

HFS/HFS+ Partitie

Hoewel Apple hun bestandssysteem heeft geüpdatet naar APFS, geeft nog steeds een groot deel van de gebruikers de voorkeur aan HFS. sinds de introductie in 1985 en later upgraden naar HFS + in 1997, is HFS gebouwd om de nieuwste Mac OS X-versies te ondersteunen.

Niet alleen dat, HFS is ook compatibel met zowel oude IBM-chipsets als de nieuwste Intel-processors. Al deze veelzijdige functies zorgden ervoor dat de gebruiker het HFS-formaat bleef gebruiken, zelfs na de introductie van APFS, dat in verschillende opzichten beter en geavanceerd is.

Wanneer partitie is verloren gegaan of wordt onleesbaar, de gegevens die op de schijf zijn opgeslagen, worden ontoegankelijk. Hoewel HFS-partities/-volumes minder vatbaar zijn voor het binnendringen van virussen, zijn er andere factoren die gegevensverlies door HFS veroorzaken.

Redenen voor HFS/HFS+ partitieverlies

Verschillende redenen die resulteren in verlies van HFS-partities worden hieronder geanalyseerd:

 • HFS-bestandssysteemschade
 • Per ongeluk verwijderde HFS-partitie of verwijderde Macintosh HD in schijfhulpprogramma
 • Onjuiste behandeling van het systeem
 • Drives zijn opzettelijk of onbedoeld geformatteerd.
 • Het binnendringen van virussen en andere logische fouten op de schijf kunnen de partitie beschadigen en leiden tot gegevensverlies. In dergelijke situaties is het belangrijk om corrupte HFS-partities te repareren.

Ongeacht de oorzaken is het gemakkelijk om gegevens van Mac-partities te herstellen met de herstelmodusoptie van de Mac. Ja, u kunt overwegen uw kostbare gegevens van de partitie te herstellen, maar alleen als de herstelmodus toegankelijk is.

Hoe HFS Partitie Terughalen vanuit Mac Herstel Modus

Herstelmodus in macOS is een functie die gemakkelijke toegang biedt tot handige herstelhulpmiddelen zoals Time Machine, de back-upsoftwaretoepassing van Apple. Zorg ervoor dat u Time Machine had ingeschakeld voordat u uw gegevens kwijtraakte. Als uw timemachine-back-up niet was ingeschakeld vóór het gegevensverlies, is deze methode niet nuttig. Je kunt het gebruiken om terug in de tijd te gaan en bestanden te herstellen die niet meer aanwezig zijn op je MacBook-computer.

 1. Start opnieuw op in Recovery door uw MacBook opnieuw op te starten en de ingedrukt houden Command + Rtotdat je een Apple-logo of draaiende wereldbol ziet.
 2. Selecteer de Restorefrom Time Machine Backup optie en klik op Continue.
 3. Selecteer de schijf die uw Time Machine-back-up bevat en klik op Continue.
 4. Selecteer de Time Machine-back-up die u wilt herstellen en klik op Continueom het herstel te starten.

Notitie: Afhankelijk van de grootte van uw harde schijf, kan het enige tijd duren voordat het herstelproces is voltooid. Door het herstelproces te onderbreken, kunt u belangrijke gegevens kwijtraken.

Wat als je herstelmodus Mac werkt niet? Hoe zou u gegevens van de HFS-partitie kunnen herstellen?

Met behulp van de geavanceerde en robuuste Partition Recovery-tool kunt u HFS partitie terughalen gegevens op uw computer. SFWare Partition Recovery voor Mac is alles wat u nodig hebt om HFS-partitieherstel uit te voeren. Met zijn verbazingwekkende zoekalgoritme volgt de software elke sector op de ontbrekende gegevens en lokaliseert ze zonder problemen.

Free Download for Mac

Belangrijkste punten om te onthouden voordat u de herstelsessie start:

 1. Stop onmiddellijk met het gebruik van de schijf wanneer u merkt dat er gegevens ontbreken op de partitie. Als u de schijf overschrijft, gaan de bestaande gegevens op de schijf permanent verloren.
 2. Formatteer de drive niet naar een ander bestandssysteem; dit kan een onderbreking veroorzaken tijdens het herstelproces en de kans op gegevensverlies vergroten.

Stappen naar HFS Partitie Herstellen

Download de SFWare herstel partitie Mac software op uw computer en start de applicatie

 1. Selecteer Recover Drivesvanuit het hoofdscherm. Herstel vervolgens DrivePartition Recovery optie of Formatted Recovery optie afhankelijk van de gegevensverliescrisis.

Recover data from the corrupt Mac drive

 1. Vervolgens worden alle beschikbare schijven op het scherm weergegeven. Selecteer het HFS-station en klik op Next keuze

select the corrupt drive on Mac

 1. De software scant en toont herstelde bestanden in Data View of File Type View

View recoverable files from the corrupt Mac drives

U kunt elk bestand controleren door een voorbeeld te bekijken voordat u het opslaat. Selecteer later de vereiste bestanden en sla ze op uw computer op.

Kenmerken van SFWare partitie herstel tool voor Mac

 • Helpt in veel gevallen bij het herstellen van gegevens van verloren HFS-volume, inclusief wanneer schijfhulpprogramma kan de schijf niet repareren, corruptie van de volumeheader, corruptie van catalogusbestanden, crash van het besturingssysteem, virusaanvallen, plotselinge stroomstoring, enz. op Mac-computers.
 • Herstel bestanden van SATA, SCSI, IDE, etc.
 • Herstelt gemakkelijk gegevens wanneer onleesbare, ontoegankelijke HFS-partities en ook van RAW-partities.
 • U kunt deze software ook gebruiken als u externe harde schijf mac herkent niet Mac.
 • Ondersteunt herstel van alle versies van Mac Os, inclusief de nieuwe macOS Catalina, Mojave en anderen
 • Zorgt voor veilig herstel van alle Mac-bestandssystemen zoals APFS, Mac Extended, FAT of exFAT.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.