Hoe Beschadigde SD Kaart Repareren?

Samenvatting:

Problemen om toegang te krijgen tot gegevens van de SD-kaart? Dit kan te wijten zijn aan corruptie of schade op de SD-kaart. Met behulp van benaderingen die in het artikel worden uitgelegd, kunt u niet alleen de SD-kaart repareren, maar ook gegevens herstellen van de corrupte SD-kaart en toegang krijgen tot uw gegevens vanaf de schijf.

SD-kaarten zijn de meest gebruikte opslagapparaten. Van digitale camera’s, camcorders en andere draagbare apparaten; ze worden veel gebruikt vanwege hun draagbaarheid en gebruiksgemak.

Als u problemen ondervindt bij het openen van uw favoriete video’s of foto’s die op een SD-kaart zijn opgeslagen, is dit hoogstwaarschijnlijk te wijten aan corruptie. SD-kaartcorruptie kan het ook RAW of onleesbaar maken. In het volgende gedeelte van het artikel zult u de indicaties van de corrupte SD-kaart kunnen begrijpen en hoe deze u ervan weerhouden toegang te krijgen tot uw gegevens.

Indicaties van een Corrupte SD-Kaart

Hier zijn enkele van de tekenen die erop wijzen dat uw SD-kaart mogelijk beschadigd of beschadigd is. Als u ooit een van de volgende indicaties tegenkomt, wordt u aangeraden een back-up van uw gegevens te maken voordat u probeert de SD-kaart te repareren.

Er verschijnt een zwart scherm samen met een foutmelding SD-kaart is niet toegankelijk. Het bestand of de map is beschadigd en onleesbaar. De fout geeft aan dat de schijf een slechte sector heeft die tot schade aan het bestandssysteem leidt.

Foutmeldingen verschijnen als – Lees of schrijffout op SD-kaart wanneer de SD-kaart beschadigd is. Deze fout geeft aan dat u geen gegevens meer van de SD-kaart kunt lezen of er gegevens op kunt schrijven.

SD-kaart kan niet worden herkend op het apparaat. Wanneer uw apparaat de SD-kaart niet kan lezen, wordt de fout weergegeven. Wanneer dergelijke fouten optreden, probeer dan onmiddellijk uw corrupte SD-kaart te repareren om gegevensverlies te voorkomen.

SD-kaart wordt RAW of onleesbaar is de fout die optreedt wanneer de schijf een probleem heeft in het bestandssysteem. Het kan een teken zijn van geen bestandssysteem gevonden of beschadigd/corrupt bestandssysteem.

Als u voortdurend een van de bovengenoemde foutmeldingen tegenkomt, stop dan onmiddellijk met het gebruik van de SD-kaart en volg de onderstaande methoden om een beschadigde SD-kaart te repareren.

Hoe Beschadigde SD Kaart Repareren zonder Formattering?

Voordat u de reparatiemethoden uitprobeert, probeert u deze met een andere kaartadapter of kaartlezer te lezen. Probeer ook een SD-kaart op een ander apparaat te gebruiken om te controleren of het probleem dat u ondervindt wordt veroorzaakt door uw computer of SD-kaart. Hier zijn een paar manieren die u helpen corruptie op de SD-kaart op te lossen zonder uw waardevolle gegevens te verliezen.

  • Wijzig de stationsletter
  • Installeer de SD-kaartstuurprogramma’s opnieuw
  • Update het SD-kaartstation
  • Corrupte SD-kaart repareren met CMD of CHKDSK
  • Repareer de SD-kaart met behulp van de opdracht Disk part
  • SD-kaart repareren met Windows Repair Tool

Hoe een Corrupte SD-Kaart te Repareren door te Formatteren?

  • Repareer beschadigde RAW SD-kaart door opnieuw te formatteren
  • Formatteer de fout die de SD-kaart veroorzaakt

How to Repair Corrupt SD card on Mac?

  • SD-kaart repareren met Schijfhulpprogramma

6 Methoden om Beschadigde SD-Kaart Repareren zonder Gegevens te Verliezen

Methode 1: Wijzig de stationsletter om ontoegankelijke SD-kaart te repareren

Wanneer uw computer geen stationsletter toewijst aan het opslagapparaat, wordt de SD-kaart ontoegankelijk. Om het probleem op te lossen, moet u een nieuwe stationsletter toewijzen aan de SD-kaart.

Stap 1: Klik met de rechtermuisknop op de start button, Open Disk Management

Stap 2: Zoek uw SD-kaart en klik er met de rechtermuisknop op

Stap 3: Kiezen Change Drive Letter and Paths… from the list

Stap 4: Klik Change… en selecteer een letter uit de lijst.

U kunt nu controleren of de SD-kaart leesbaar is. Als het probleem nog steeds niet is opgelost, probeer dan het stuurprogramma opnieuw te installeren om het corrupte SD-kaartprobleem op te lossen met behulp van de stappen in het volgende gedeelte.

Methode 2: Installeer de schijf opnieuw om de SD-kaart onopgemerkt te herstellen

Als uw SD-kaart niet door uw computer wordt gedetecteerd, verwijdert u de schijf en probeert u deze opnieuw te installeren. Volg de onderstaande instructies:

Stap 1: Klik met de rechtermuisknop op de start button, klik op Device Manager.

Stap 2: Uitbreiden Disk Drives, klik met de rechtermuisknop op de naam van uw verwisselbare schijf en klik op Uninstall.

Stap 3: Klik op OK. Koppel de SD-kaart los van uw computer.

Stap 4: Restart uw computer en sluit vervolgens de SD-kaart opnieuw aan op uw computer en controleer of deze wordt gedetecteerd.

Windows zal automatisch de nieuwste driver installeren en de SD-kaart detecteerbaar maken. Als het opnieuw installeren van het stuurprogramma het probleem op de SD-kaart niet oplost, kunt u proberen het stuurprogramma bij te werken om het probleem op de SD-kaart op te lossen.

Methode 3: Werk het stuurprogramma bij als de SD-kaart niet wordt herkend

Om het stuurprogramma bij te werken, volgt u tot de tweede stap in methode 2. Selecteer update driver. Nadat het stuurprogramma is bijgewerkt, zou de computer de SD-kaart automatisch moeten kunnen detecteren.

Als het probleem nog steeds niet is opgelost, probeer dan de corrupte SD-kaart te repareren met de opdracht Diskpart.

Methode 4: Diskpart opdracht om corruptie op SD kaart te repareren

Diskpart-opdrachtregel helpt u de schijven van uw computer te beheren zonder systeemfouten.

Stap 1: Sluit de SD-kaart aan op uw computer en type cmd -> Run as administrator

Stap 2: Type diskpart -> druk op Enter -> Type list disk -> druk op Enter

Stap 3: Type select disk <number of your SD card on the list> en druk op Enter.

Stap 4: Type recover -> Enter. Met deze opdracht wordt de status van de SD-kaart vernieuwd.

Met behulp van de Diskpart-opdracht kunt u de corruptie eenvoudig herstellen en ook de gegevens herstellen als deze niet ernstig beschadigd zijn.

Methode 5: Windows reparatie tool om SD kaart te repareren

Windows-computer heeft een ingebouwde tool om de schijven te controleren op systeemfouten. Wanneer u een corrupte schijf plaatst, detecteert uw computer automatisch de tool en roept deze op om te scannen op schade aan de schijf. Als u de scan hebt overgeslagen, volgen hier de stappen om de SD-kaart handmatig te repareren met behulp van de Windows-reparatietool.

Stap 1: Ga naar My computer of This PC.

Stap 2: Klik met de rechtermuisknop op uw SD-kaart en selecteer Properties

Stap 3: Klik Tools -> selecteer de Check option -> Klik Scan and repair drive

Als er een waarschuwingsbericht wordt weergegeven waarin staat dat Windows can’t repair the drive while it’s in use, sla uw werk op de SD-kaart op en kies ervoor om repair het nu.

Methode 6: Corrupte/beschadigde SD-kaart repareren met CMD/CHKDSK

CHKDSK kan worden gebruikt om logische fouten in het apparaat te herstellen en ook om de integriteit van het bestandssysteem te verifiëren. Volg de stappen om een corrupte SD-kaart te repareren met de CHKDSK-opdracht –

Stap 1: Sluit uw beschadigde SD-kaart aan op uw computer om een corrupte SD-kaart te repareren

Stap 2: Type cmd in de zoekbalk en druk op Enter

Stap 3: Rechtsklik Command Promptcmd.exe en kies Run as administrator

Stap 4: Type chkdsk G: /f in de opdrachtprompt, waarbij G de stationsletter van uw SD-kaart is.

De /f parameter stelt CHKDSK in staat om alle beschadigde sectoren op uw geheugenkaart te repareren.

Nadat het reparatieproces is voltooid, start u uw computer opnieuw op en sluit u de SD-kaart opnieuw aan. Als er geen foutmelding verschijnt, hebt u met succes een beschadigde SD gerepareerd.

Gegevens Herstellen van de Beschadigde SD Kaart met RAW Schijf

U kunt de corrupte SD-kaart mogelijk niet repareren met CHKDSK vanwege een fout. CHKDSK is niet beschikbaar voor RAW-schijven. Dit gebeurt wanneer uw SD kaart is RAW geworden. Wanneer u een dergelijke fout tegenkomt, is het formatteren/opnieuw formatteren van de SD-kaart de manier om de corrupte SD-kaart te repareren. Tenzij u deze fout oplost, heeft u geen toegang tot de schijf en bestanden herstellen van SD kaart.

Het opnieuw formatteren of formatteren omvat echter scenario’s voor gegevensverlies. Als uw SD-kaart belangrijke gegevensbestanden bevat, is het raadzaam om er een back-up van te maken. Als de kaart ernstig beschadigd is, kunt u mogelijk geen back-up maken. Als je je afvraagt hoe je gegevens herstellen van de corrupte SD kaart, hier is de uitweg.

Met behulp van een geautomatiseerd hulpprogramma voor het herstellen van SD-kaarten kunt u uw belangrijke gegevens herstellen zonder er iets van te verliezen. SFWare SD-kaarthersteltool helpt u uw bestand op te halen van ernstig corrupte of beschadigde schijven. De tool helpt u gegevens te herstellen van alle soorten SD-kaarten, inclusief compact flash drives, microSD-kaarten, digitale SD-kaarten, SDHC, SDXC, Extreme Digital Picture-kaarten.

Free Download for WindowsFree Download for Mac

Methode 7: Corrupte SD-kaart repareren door de schijf opnieuw te formatteren

Als uw SD-kaart RAW is geworden, is de enige manier om de corrupte SD-kaart te herstellen, deze opnieuw te formatteren met het NTFS/Fat32-bestandssysteem.

Stap 1: Sluit de beschadigde SD-kaart aan op uw computer.

Stap 2: Klik met de rechtermuisknop op de Start button en selecteer Disk management

Stap 3: Zoek uw SD-kaart met behulp van de schijfinformatie en klik er met de rechtermuisknop op.

Stap 4: Selecteer Format en dan kan je select the file system om de corrupte SD-kaart te repareren

Stap 5: Klik OK af te maken reformatting

Door opnieuw te formatteren, krijgt de beschadigde SD-kaart een nieuw bestandssysteem dat door uw computer kan worden gelezen.

Methode 8: Formatteer de fout die de SD kaart veroorzaakt om corruptie te herstellen

Formatteren is een snelle en effectieve manier om een beschadigd bestandssysteem opnieuw te maken en de SD-kaart te repareren. Het enige wat je hoeft te doen is, ga naar This PC, klik met de rechtermuisknop op uw SD-kaart en selecteer Format.

Notitie: Zorg ervoor Quick Format doos is unchecked omdat het alleen het adres van de bestanden verwijdert. Terwijl het uitvinken van het Quick-formaat leidt tot Full format option die ook controleert op beschadigde sectoren op de schijf.

Als u geen back-up kunt maken of gegevens kunt herstellen voordat u formatteert/opnieuw formatteert, hoeft u zich geen zorgen te maken, met behulp van SFWare SD-kaartherstel kunt u gegevens terughalen van geformatteerde SD kaart.

Hoe Beschadigde SD-Kaart Reparatie op Mac OS?

Schijfhulpprogramma op Mac is de ingebouwde applicatie van Apple Inc. die helpt bij het verifiëren van de integriteit van een schijf, controleert op logische fouten en herstelt als de schijf beschadigd is.

U kunt Schijfhulpprogramma openen met een van de volgende methoden::

1: Klik Launchpad In de Dock -> type Disk Utility in de zoekbalk -> klik op de Disk Utility icoon

2: In de Finder, Kiezen Go -> Utilities, dubbelklik vervolgens op de Disk Utility icoon.

Stap 1: Open Disk Utility programma uit de Utilities menu

Stap 2: Selecteer uw SD card en klik op First Aid tab

Stap 3: Selecteer de Repair disk knop om het reparatieproces van een corrupte SD-kaart te starten.

Als een van de bovengenoemde methoden u heeft geholpen bij het repareren van de corrupte SD-kaart, laat het ons dan weten in het commentaargedeelte hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.