Hoe Geformatteerde SD Kaart Terughalen?

Samenvatting:

Het formatteren van een SD-kaart is vrij gebruikelijk. Mogelijk hebt u per ongeluk de SD-kaart geformatteerd om ruimte te hebben voor nieuwe gegevens of geformatteerd om SD-kaartfouten te verwijderen. Met behulp van herstelmethoden die in het artikel worden uitgelegd, is het herstellen van bestanden van een geformatteerde SD-kaart veilig en gemakkelijk.

Formatted SD Card Recovery

SD-kaarten worden veel gebruikt in verschillende draagbare apparaten zoals digitale camera’s, videocamcorders, handheld computers, audiospelers en mobiele telefoons. Wat als u per ongeluk de geheugenkaart/SD-kaart hebt geformatteerd? Vraagt u zich af wat u moet doen na het formatteren van de SD-kaart? Maak je geen zorgen! Ongeacht de redenen die ertoe leiden dat de SD-kaart wordt geformatteerd, kunt u eenvoudig gegevens van de geformatteerde SD-kaart herstellen.

Voordat we beginnen met het herstelproces, laten we enkele scenario’s bekijken die u dwingen de SD-kaart te formatteren. Verder leggen de latere secties van dit artikel ook een gratis methode uit, samen met een betrouwbare techniek om geformatteerde SD kaart herstellen.

Scenario’s die Leiden tot het Formatteren van SD Kaarten

Formatteren betekent het proces van het voorbereiden van de gekozen externe schijf voor gebruik door een besturingssysteem door alle gegevens op de SD-kaart te wissen en een nieuw bestandssysteem in te stellen voor verder gebruik. Over het algemeen worden SD-kaarten om de volgende redenen geformatteerd:

  1. Onbedoeld formatteren van SD-kaart.
  2. SD-kaart geïnfecteerd door een virus.
  3. JouwSD kaart weergave fout en kan niet worden gebruikt voor verdere gegevensopslag.
  4. Wanneer de SD-kaart beschadigd is.
  5. SD-kaart toont geen bestandssysteem (RAW).
  6. SD-kaart wordt leeg of geeft Unsupported File System Error weer.

Verschil Tussen Snel Formatteren en Volledig Formatteren

Tijdens het formatteren kan een gebruiker ervoor kiezen om een snel formatteren of volledig formatteren uit te voeren. Technisch gezien kan het moeilijk zijn om onderscheid te maken tussen een Quick Format of een volledig formaat van een SD. Hier is een tabel die onderscheid maakt tussen beide.

Snel formatteren

Volledig formatteren

Snel/snel formatteren van een SD-kaart is een proces waarbij alle bestanden op een geheugenkaart worden gewist. Met het volledige geheugenkaartformaat worden gegevens van de SD-kaart langzaam gewist. Elk stukje gegevens wordt van de geheugenkaart gewist.
Het kost minder tijd dan het volledige formaat. Deze opmaak duurt lang om zijn actie te voltooien en wist alle fouten van de SD-kaart.
Geformatteerde ruimte wordt gemarkeerd als ongebruikt, zonder daadwerkelijk gegevens van de SD-kaart te verwijderen. Gegevens die uit deze opmaak zijn gewist, kunnen niet worden hersteld met behulp van de handmatige methode.

Is het mogelijk om geformatteerde SD kaart terughalen?

Wanneer u formatteert op een SD-kaart/geheugenkaart, wist het systeem de gegevens niet echt, maar maakt het het bestand onzichtbaar. Met andere woorden, het markeert eenvoudig de ruimte op de schijf die beschikbaar is om nieuwe gegevens op te slaan. Geformatteerde gegevens bestaan nog steeds op het medium totdat het wordt overschreven door andere gegevens.

Notitie: Vermijd het gebruik van een geformatteerde SD-kaart voordat u er bestanden van herstelt. Het overschrijven van de SD-kaart maakt bestaande gegevens niet beschikbaar voor herstel.

  1. Gegevens herstellen met handmatige methode -CHKDSK
  2. Een efficiënte en vertrouwde herstelmethode – SFWare

Als u een volledige formattering op de SD-kaart hebt uitgevoerd, kan de handmatige methode het herstellen van de geformatteerde SD-kaart niet beheren. SFWare SD-kaartherstel maakt het echter mogelijk. SFWare SD Card Recovery-software is ontworpen met een gebruiksvriendelijke GUI die het herstelproces voor alle soorten gebruikers gemakkelijker maakt. Het heeft een snel scanalgoritme dat het herstel van geformatteerde SD-kaarten sneller en eenvoudiger maakt. De SFWare ondersteunt ook zowel Windows als Mac OS.

Free Download for WindowsFree Download for Mac

Hoe Geformatteerde SD Kaart Terughalen?

U kunt proberen geformatteerde gegevens te herstellen met CHKDSK in de opdrachtprompt. Het is het Windows-hulpprogramma dat wordt gebruikt om logische fouten op de schijven te herstellen en helpt bij het vinden van verloren bestanden van de schijven. Het begrijpt alleen de commandotaal en daarom worden instructies uitgevoerd met alleen commando’s.

Wanneer u iets uitvoert in de cmd-prompt, volgt het alleen de cmd-instructie. Als u dus geen normale of niet bekend bent met cmd-prompt, kunt u problemen krijgen tijdens het uitvoeren van de stappen. Om dergelijke problemen te voorkomen, wordt het aanbevolen om SFWare SD kaart herstel software waarmee u eenvoudig en effectief geformatteerde gegevens van een SD-geheugenkaart kunt herstellen.

Herstel Bestanden van Geformatteerde SD-Kaart met CHKDSK

Stap 1: Sluit de SD-kaart aan op de computer en controleer de stationsletter van de SD-kaart in Computer.

Stap 2: Type cmd in het zoekvak, selecteer command prompt >> Run as Administer en klik OK.

Stap 3: Type chkdsk H: /f commando en druk op Enter om het uit te voeren. (Vervang H door de stationsletter van uw geformatteerde SD-kaart)

Stap 4: Als de opdrachtprompt u vertelt dat het volume in gebruik is, kunt u type: Y (ja) en druk op Enter totdat de opdrachtregel opnieuw begint

Stap 5: Type: H en raak Enter opnieuw. Typ vervolgens: H:\>attrib -h -r -s /s /d *.* en druk op Enter. (Vervang H door de stationsletter van het apparaat waarop u bestanden of gegevens bent kwijtgeraakt.)

Zodra het proces is voltooid, vindt u een nieuwe map op uw SD-kaart of externe schijf met de naam van het herstelde bestand. Het zou in een .chk-formaat zijn, het bestandsformaat wijzigen en opslaan.

Herstel geformatteerde gegevens van SD kaart met behulp van SFWare herstelsoftware

Download en installeer de SFWare SD Card Recovery Software en volg de onderstaande stappen om de geformatteerde SD-kaart te herstellen:

Free Download for WindowsFree Download for Mac

Stap 1: Start de applicatie, Selecteer Recover Drive/Partition vanuit het hoofdscherm Drive/Partition recovery >> Formatted Recovery opties

Select Recover Files to Restore Files from Missing Recycle Bin

Stap 2: Volgende scherm lijst van drives/partitions worden tentoongesteld. Selecteer de juiste drive om bestanden van een geformatteerde SD-kaart te herstellen en klik op Next optie

Select C Drive

Stap 3: Het scanproces wordt geïnitialiseerd. Als het klaar is, worden de bestanden weergegeven in Data View en File Type View.

View recoverable files in Either Data View or File Type View

Stap 4: Sla de herstelde bestanden op door de gewenste locatie op te geven.

Waar kan SFWare Worden Gebruikt?

Conclusie

Het formatteren van een SD-kaart is soms handig om het veilig te houden. Maar in ruil daarvoor wist alle gegevens van de opslagmedia. In dergelijke gevallen wordt het aanbevolen om SFWare SD-kaartherstelsoftware te gebruiken voor probleemloos herstel. Deze tool helpt je om al je verloren foto’s, muziekbestanden, video’s en documenten terug te halen van een geformatteerde geheugenkaart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.