Hoe MOV naar MP4 Converteren Mac

Samenvatting:

Als je MOV-bestanden naar MP4 probeert te converteren en het moeilijk vindt, volgen hier een paar eenvoudige handmatige manieren om het te converteren. Dit artikel leidt u naar de methode om MOV naar MP4 converteren Mac zonder de videokwaliteit te verliezen. Wat is er nodig voor de conversie van MOV naar MP4? Ken de redenen voor de conversie en voer de conversie uit met behulp van eenvoudige en beste methoden.

Waarom MOV naar MP4 Converteren op Mac?

  • MOV is het QuickTime-bestandsformaat dat door Apple is geïntroduceerd. MOV-bestanden zijn meestal niet-gecomprimeerd en grote bestanden die veel opslagruimte bevatten.
  • Terwijl het MP4-videoformaat ook is gecodeerd met de vergelijkbare codec van MOV, d.w.z. MPEG-4, en ook het formaat met de meeste voorkeur voor videostreaming via internet.
  • MP4 is het videoformaat dat compatibel is met bijna alle mediaspelers en draagbare apparaten, omdat het gegevens opslaat zoals object- en scènebeschrijvingen, die handig zijn voor streaming zonder enige belemmering.
  • Het belangrijkste is dat het MP4-formaat een beter aanpasbaar formaat is. Het heeft minder kwaliteitsverlies bij een hogere compressie, wat het perfect maakt voor streamingplatforms met een hoge videoresolutie bij een kleinere bestandsgrootte.

Soms kom je zelfs het probleem met MOV tegen. Het meest voorkomende probleem is MOV-bestand kan niet worden afgespeeld of geopend in QuickTime-speler en geeft incompatibiliteit weer om op Mac te spelen.

In zulke tijden kunt u ofwel het MOV-bestand repareren met een willekeurige MOV video reparatie tool. Aan de andere kant is de eenvoudige manier om MOV-problemen op te lossen, het converteren van MOV naar een ander videoformaat dat compatibel is met Mac.

Hoe MOV naar MP4 Converteren Mac?

U kunt MOV eenvoudig naar MP4 converteren met iMovie. Het is gratis videobewerkingssoftware voor Mac- en iOS-apparaten. Het kan ook worden gebruikt voor de basisconversie van MOV naar MP4 op Mac-systemen.

Een andere eenvoudige methode is het gebruik van VLC-mediaspeler, de open source videospeler en editor. De tool wordt gebruikt om verschillende videoformaten af te spelen en helpt ook bij het converteren van populaire formaten zoals MOV naar Mp4.

De andere manier om te converteren is door QuickTime Pro te gebruiken. QuickTime is de standaardvideospeler die aanwezig is op Mac-computers, waar QuickTime Pro een uitgebreide versie van is. Het helpt ook bij het basis bewerken en converteren van bestanden, inclusief MOV naar MP4.

Met de onderstaande methoden kunt u eenvoudig MOV-bestanden naar MP4-indeling wijzigen. Hoewel het een eenvoudig proces is, ondergaat de conversie verschillende wijzigingen in de bestandsstructuur die kunnen leiden tot het corruptie van MP4-videobestanden tijdens het afspelen.

In dergelijke situaties is de meest aanbevolen videoreparatietool om corruptie of andere schade aan videobestanden te herstellen SFWare video reparatie tool.

De tool is ontworpen om de meeste videobestandsindelingen te repareren, waaronder MOV, MP4, AVI en andere. Het voordeel van SFWare is dat het in de modus alleen-lezen werkt. Daarom blijft de integriteit van uw videobestanden ongewijzigd. U kunt het gratis downloaden en uitproberen ... 

Free Download for WindowsFree Download for Mac

MOV naar MP4 converteren Mac met iMovie

Volg de stappen zorgvuldig om MOV naar Mp4 op Mac te converteren.

Stap 1: Start iMovie Mac om MOV naar MP4 op uw computers te converteren. Open de File menu. Selecteer in de vervolgkeuzelijst New Movie.

Als u het iMovie-pictogram niet in uw dock kunt vinden (werkt als een taakbalk in Windows), gaat u naar Finder en selecteer Applications, Kiezen iMovie van de lijst.

Stap 2: Selecteer vervolgens voor Import Media. Blader en voeg het MOV bestand dat u naar MP4 wilt converteren.

Stap 3: De geselecteerde MOV-video wordt geopend als een nieuw project. Ga vervolgens naar het app toolbar, selecteer File en kies Share optie.

Stap 4: Selecteer in het volgende venster het File knop (indien nodig de voorkeuren bewerken) en klik vervolgens op de Next knop.

Stap 5: Er verschijnt een nieuw pop-upvenster, voer de locatie in waar u het geconverteerde MOV-bestand wilt opslaan. Klik nu Save om de MOV naar het MP4-conversieproces te starten.

Converteer MOV naar MP4 met VLC Media Player (zowel Mac als Windows)

Stap 1: Ten eerste, als je geen VLC-speler hebt, Download en install VLC Media Speler.

Stap 2: Klik in de linkerhoek op Media en kies het Convert/Save… knop

Stap 3: Klik nu op Add om uw MOV-bestanden te selecteren -> Convert/Save…

Stap 4: Na het uploaden van uw MOV-bestanden, moet u uw exportformaat als MP4 selecteren en een map kiezen om het op te slaan door op te klikken Browse in een nieuw venster.

Stap 5: Klik vervolgens op het Start knop

Uw MOV-bestanden worden na enige tijd geconverteerd naar MP4

QuickTime Pro: Mac MOV naar MP4 converter

Stap 1: Install en launch de QuickTime Pro-app op uw Mac-systeem. Open het vervolgkeuzemenu bij het File tabblad. Selecteer Open File… om te bladeren en toe te voegen MOV bestanden aanwezig op uw Mac.

Stap 2: Nadat u de MOV-bestanden hebt toegevoegd, ziet u een optie van Export… uit het vervolgkeuzemenu. Selecteer om move verder.

Stap 3: Het Export-paneel geeft een lijst met opties weer. Kies de Movie to MPEG-4 optie.

Stap 4: Klik Save om te beginnen met het converteren van MOV-bestanden naar MP4-indeling op Mac.

Notitie: Als u QuickTime 7 Pro wilt downloaden, is het niet langer mogelijk om het te activeren via de ingebouwde QuickTime Player in macOS. U moet de oudere versie van QuickTime 7 downloaden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.