Hoe Uitschakelen of Inschakelen TRIM SSD?

Samenvatting:

Op basis van de noodzaak van gegevensopslag, moet u de TRIM-opdracht op SSD in- of uitschakelen. Om volledig gebruik te kunnen maken van TRIM, moet u weten of de opdracht is ingeschakeld of uitgeschakeld. Dit artikel helpt u meer te weten te komen over TRIM en hoe het nuttig is op SSD’s.

SSD is enorm populair geworden ten opzichte van harde schijven vanwege zijn uitzonderlijke kenmerken. SSD’s werken sneller, lichter, verbruiken minder energie en zijn duurzamer in vergelijking met HDD’s. Met TRIM op SSD, verbetert de prestatie van het schrijven van gegevens naar SSD’s en draagt het bij aan een langere levensduur van de SSD.

Wat is TRIM SSD?

TRIM is een geavanceerde technologieopdracht (ATA) waarmee het besturingssysteem van de computer de datablokken kan wissen wanneer ze niet langer worden gebruikt. Met het TRIM-commando kunnen SSD’s de beschikbare opslagruimte beheren en de prestaties van SSD’s verbeteren en het schrijfproces op SSD versnellen.

Waarom is TRIM belangrijk?

TRIM is een proces waarbij het besturingssysteem een vlag naar de SSD stuurt met het adres van ongeldige (verwijderde gegevens) gegevens die permanent moeten worden gewist of gewist. Het inschakelen van TRIM is belangrijk omdat ongeldige gegevens op schijven prestatieproblemen kunnen veroorzaken, zoals systeemvertraging in de loop van de tijd naarmate de schijf steeds meer ongeldige gegevens begint te verzamelen.

Hoe werkt TRIM?

  • TRIM is een ingebouwde functie die wordt aangestuurd door het besturingssysteem. SSD gebruikt een unieke methode genaamd Garbage Collection om ongeldige gegevens te verwerken.
  • Garbage Collection beheert en onderhoudt de beschikbare opslagruimte. Garbage Collection behandelt de ongelijkheid tussen het wisblok en het lees- / schrijfblok.
  • Wanneer een eerder geschreven blok is bedoeld voor garbage collection, worden de geldige gegevenspagina’s verplaatst naar een ander blok op de SSD, zodat het blok met de oude, ongeldige gegevenspagina’s kan worden gewist.
  • SSD TRIM is complementair aan garbage collection. TRIM elimineert het onnodig kopiëren van ongeldige gegevenspagina’s tijdens het garbage collection-proces om tijd te besparen en SSD-prestaties te verbeteren.

Als u de SSD-schijven hebt verwijderd of geformatteerd terwijl TRIM is ingeschakeld, is dit dus duidelijk niet mogelijk SSD gegevens terughalen. U kunt echter vóór het herstelproces controleren en controleren of TRIM is ingeschakeld.

Hoe Uitschakelen of Inschakelen TRIM SSD in Windows?

Voordat u de TRIM op SSD’s in- of uitschakelt, moet u de status van de TRIM controleren.

Controleer of het TRIM-commando is ingeschakeld of uitgeschakeld

Bij de meeste SSD’s is de TRIM-functie standaard ingeschakeld. Er is echter geen verlies bij het verifiëren of TRIM is ingeschakeld op uw SSD

Stap 1: Klik met de rechtermuisknop op de startknop en selecteer Opdrachtprompt → Als administrator uitvoeren

Stap 2: Typ de weergegeven opdracht: fsutil behavior query disabledeleteNotify en druk op enter

Verify SSD TRIM

Stap 3: als het commando wordt weergegeven DisableDeleteNotify=0, TRIM is ingeschakeld op de computer.

Als de waarde is DisableDeleteNotify=1, TRIM is uitgeschakeld.

Hoe SSD TRIM in de opdrachtprompt in te schakelen?

Stap 1: Klik met de rechtermuisknop op de startknop en selecteer Opdrachtprompt → Als administrator uitvoeren

Stap 2: Typ de opdracht: fsutil behavior set DisableDeleteNotify=0 en druk op enter

Stap 3: Wanneer TRIM wordt ingeschakeld DisableDeleteNotify=0 is uitgestald.

Enable the SSD TRIM

Hoe schakel je TRIM op SSD uit?

Stap 1: Klik met de rechtermuisknop op de startknop en selecteer Opdrachtprompt → Als administrator uitvoeren

Stap 2: Typ de opdracht: fsutil behavior set DisableDeleteNotify=1 en druk op enter

Disable the SSD TRIM

Met TRIM uitgeschakeld op uw computer, kunt u gegevens herstellen geformatteerde of verwijderde SSD-schijven.

Bottom Line:

Uitschakelen of inschakelen TRIM SSD heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hoewel TRIM inschakelen zorgt voor uitstekende prestaties van SSD’s, verliest u voor altijd gegevens van de schijf als de gegevens van de SSD verloren gaan wanneer TRIM is ingeschakeld.

Het uitschakelen van TRIM kan echter uw SSD-prestaties belemmeren, maar de kans om verwijderde of verloren gegevens van de SSD te herstellen wordt mogelijk gemaakt. Daarom kunt u, afhankelijk van uw prioriteit, uw keuze maken met het TRIM-commando op de SSD.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.