Outlook Gegevensbestand is niet Geconfigureerd

Overzicht: Als u een van degenen bent die problemen heeft met het openen van Outlook vanwege de synchronisatiefout Outlook gegevensbestand is niet geconfigureerd fout, u bent op de juiste plaats.

In dit artikel worden de verschillende oorzaken van het Outlook-gegevensbestand niet geconfigureerd en de manieren om dit te verhelpen.Outlook data file cannot be configured

Outlook-gegevensbestand kan niet worden geconfigureerd is een van de veelvoorkomende fouten die de Outlook-gebruikers vrij regelmatig tegenkomen. Outlook-gegevensbestand, of het nu PST- of OST-bestand is, een onjuist geconfigureerde Outlook kan meestal de reden zijn. U heeft geen toegang tot uw Outlook-gegevensbestand tenzij u de bovenstaande fout oplost.

Voordat we naar de oplossing van de fout gaan, laten we eerst kijken naar de redenen die de fout in uw Outlook veroorzaakten.

Waarom uw Outlook-gegevensbestand niet kan worden geconfigureerd?

Outlook-bestand kan niet worden geconfigureerd Er treedt een fout op om de volgende redenen:

Uitvoering van zwervende profielen:

Meestal zullen gebruikers met zwervende profielen die op de MS Exchange-server werken deze fout tegenkomen. Omdat de zwervende profielen zich op een gedeeld netwerk bevinden, hebben gebruikers toegang tot gegevensbestanden via andere computers.

Wanneer een gebruiker van een zwervend profiel toegang probeert te krijgen tot Outlook-gegevens vanaf verschillende computers, lopen ze mogelijk de configuratieprocedure mis en kan de fout Outlook-gegevensbestand niet worden geconfigureerd.

OST- of PST-bestand ontbreekt:

Wanneer MS Outlook het OST- of PST-bestand niet kan vinden, treedt de fout op. De redenen voor het missen van Outlook-gegevensbestanden zijn mogelijk de wijziging in Outlook OST, PST-pad of tijdens het importeren van gegevensbestanden kan het Outlook-profiel vastlopen en het gegevensbestand wordt misplaatst.

Om deze fout in het OST-bestand van Outlook te verhelpen, verwijdert u gewoon de Outlook-toepassing en installeert u MS Outlook opnieuw. Download vervolgens het OST-bestand met behulp van de Exchange-server.

Als u meer wilt weten over het ontbrekende PST-bestand, klikt u op de link en lost u de fout op die optreedt als gevolg van ontbrekend PST-bestand.

Beschadigd gegevensbestand:

OST- en PST-bestanden worden beschadigd vanwege vele redenen, waaronder virusintrusie, logische fouten en sommige synchronisatieproblemen kunnen leiden tot wijzigingen in Outlook-gegevensbestanden die Microsoft Outlook dan niet kunnen starten omdat uw profiel niet is geconfigureerd.

Hoe Repareren Outlook Gegevensbestand is niet Geconfigureerd Fout?

Configuratiefout in Outlook-gegevensbestand kan eenvoudig worden opgelost door de onderstaande methoden te volgen. Voer de stappen uit die voor elk Outlook-gegevensbestand zijn gegeven en los de fout op Outlook-gegevensbestand kan niet worden geconfigureerd.

Methode 1: Los de fout op in het OST-bestand

Een van de eenvoudige methoden om uw Outlook-gegevensbestand OST te configureren, is door het Outlook-gegevensbestand opnieuw te maken.

Volg de onderstaande stappen om het Outlook-gegevensbestand opnieuw te maken:

 • Klik op File tab en selecteer Account Settingsvan de lijstAccount Settings to fix the configuration error
 • Selecteer nu de Data Filetabblad en kies het juiste profiel
 • Na het kiezen van het profiel, klik op Open File Locationop de topOpen file location
 • Nu bij de bron locatie, kies de Outlook profile with the extension (.ost)en delete het bestanddelete the Outlook profile
 • Nu, restart de Outlook-applicatie en klik op de Send/Receivetabblad
 • Klik op Send/Receive All Folders Dit zorgt ervoor dat alle Outlook-gegevens opnieuw worden geconfigureerd voor dat specifieke profiel

De bovengenoemde methode is een van de gemakkelijkste manieren om uw Outlook-gegevensbestand OST te configureren. U kunt echter niet altijd op deze methode vertrouwen. Deze methode werkt alleen goed als de Exchange-server en het Outlook-account gesynchroniseerd zijn. Als de server en Outlook niet correct zijn gesynchroniseerd, lopen uw Outlook-gegevens zeker gevaar.

Deze methode is ook niet nuttig als uw gegevensbestand beschadigd is. Wat als de reden achter de fout Outlook-gegevensbestand niet kan worden geconfigureerd, is corruptie? In een dergelijke situatie wordt aanbevolen om uw OST naar PST te converteren en herstelacties uit te voeren.

Wat is de noodzaak om OST naar PST te converteren?

Het OST-bestand is slechts een offline kopie van de mailbox die is gemaakt en opgeslagen op uw computer. Daarom kan het OST-bestand niet rechtstreeks worden geopend, zoals de PST-bestanden.

Het verwijderen van het OST-bestand en het opnieuw maken van het OST-bestand leidt mogelijk niet tot bevredigende resultaten, aangezien de inhoud van de mappen ‘E-mails’, Contacten ’,‘ Taken ’en‘ Agenda ’mogelijk wordt verwijderd.

Daarom is het beter om converteer OST naar PST en vermijd het verwijderen van gegevens uit dat OST-bestand. Later kunt u PST-bestanden importeren in MS Outlook om toegang te krijgen tot de gegevens.

SFWare OST naar PST-converter is de meest aanbevolen tool voor het converteren van OST-bestanden naar PST. De tool zorgt voor volledige gegevensoverdracht vanuit het OST-bestand. De tool werkt in de modus alleen-lezen, waardoor uw gegevens veilig blijven. De tool kan worden gebruikt in alle versies van Windows en alle versies van Outlook, inclusief de nieuwste Outlook 2019, 2016 en Office 365.

Free Download for Windows

Eenvoudige stappen om OST naar PST te converteren

Download en installeer de SFWare OST naar PST conversietool en volg de onderstaande stappen zorgvuldig.

 • Het hoofdscherm bevat twee opties Open OST Fileen Find OST File
 • Klik op de optie OST-bestand openen om het ontoegankelijke, corrupte of beschadigde Outlook OST-bestand te selecteren
 • Als u niet op de hoogte bent van het bestandspad, kiest u de optie OST-bestand zoeken om het OST-bestand te lokaliseren
 • Kies na het lokaliseren van het OST-bestand de bestemming waar u het geconverteerde Outlook-gegevensbestand OST wilt opslaan en klik op Volgende om het scanproces te starten
 • Na voltooiing van het scanproces wordt het beschadigde OST-bestand geconverteerd naar een gezonder PST-bestand.

Zodra de conversie van OST naar PST-bestanden is voltooid, kunt u de bestanden eenvoudig importeren en krijgt u toegang tot de PST-bestanden.

Wat als de Outlook-configuratiefout optreedt vanwege het probleem in het PST-bestand? Geen paniek, hier is de oplossing om de fout Outlook gegevens PST-bestand.

Methode 2: Los de fout op in het PST-bestand

Elke Outlook-gebruiker kent de Microsoft Inbox-reparatietool, ook wel ScanPST genoemd. Waar Scanpst.exe u helpt bij het oplossen van kleine problemen met uw PST-bestand.

Los de fout op Outlook-gegevensbestand kan niet worden geconfigureerd met behulp van de Microsoft Inbox-reparatietool:

Stap 1: Sluit uw Outlook-toepassing → Lokaliseer en voer de inbox-reparatietool uit

Stap 2: Blader vervolgens door of geef een pad op waar het PST-bestand wordt opgeslagen.

Mappad – C:\Program Files (x86) \Microsoft Office\root\Office 19(16)

Opmerking: als u de oudere versies van Outlook gebruikt, klik dan hier om de te kennen locatie van ScanPST.exe.

Stap 3: Klik op Start om het scanproces te starten → Klik op Repair to herstel de fout in het gegevensbestand van Microsoft Outlook

De ScanPST-tool zal zeker kleine fouten in uw Outlook-gegevensbestand (.PST) oplossen. Als de mate van corruptie echter hoog is, is de inbox-reparatietool geen betrouwbare optie.

Ook de ScanPST. exe werkt aan het originele bestand, daarom kan het bestand beschadigd raken en heb je geen toegang meer tot het bestand voor verder gebruik.

Om het ernstig beschadigde PST-bestand te repareren, kunt u altijd gebruik maken van een vertrouwd PST-reparatieprogramma.

Alle informatie die aanwezig is op de Outlook-gegevens is belangrijk. Daarom hebt u een betrouwbare tool nodig die het beschadigde bestand veilig kan repareren, ongeacht de ernst van de corruptie.

SFWare PST Repair-software is een ongelooflijke tool die het PST-bestand veilig kan repareren. De tool zorgt ervoor dat het PST-bestand na het reparatieproces alle informatie behoudt, zoals e-mails, contacten, agenda’s en Outlook-kenmerken. Ook kunt u het corrupte PST-bestand repareren en fouten zoals het PST-bestand ontbreken, geen toegang krijgen tot het Outlook-gegevensbestand, enz. Download en probeer de software nu gratis.

Free Download for Windows

Conclusie

Microsoft Outlook is een van de meest efficiënte e-mailtoepassingen; het kan voorkomen dat u fouten tegenkomt die aangeven dat het Outlook-gegevensbestand niet kan worden geconfigureerd. Met behulp van de bovengenoemde methoden kunt u de Outlook-fout gemakkelijk oplossen.

Als u de fouten niet handmatig kunt oplossen, ga dan altijd voor de veiligere optie om het OST-bestand naar PST te converteren en de fout te herstellen door het PST-bestand te repareren.

Als je kon reparatie Outlook gegevensbestand is niet geconfigureerd met behulp van de tijdelijke oplossingen die in het artikel worden beschreven, laten we ons nu in de commentaarsectie hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *