Outlook Gegevensbestand kan niet Worden Geopend 0x8004010f

Overzicht:

Outlook is de meest gebruikte e-mailclienttoepassing over de hele wereld. Wat gebeurt er als uw belangrijkste e-mail niet kan worden geopend vanwege het verzenden van een gemelde fout 0x8004010f outlook data file cannot be accessed. De fout geeft duidelijk aan dat u geen toegang hebt tot gegevens over de vooruitzichten. Als u problemen ondervindt bij het openen van de Outlook-gegevens, zijn hier enkele oplossingen die u kunt gebruiken om de fout op te lossen.

Wat is een Outlook Gegevensbestand?

Een Outlook-gegevensbestand, beter bekend als OST en PST, bevat alle belangrijke informatie met betrekking tot uw Outlook-account. Het slaat alle Outlook-kenmerken op, zoals e-mails, contacten, notities, agenda enz.

Met al deze gegevens erin opgeslagen, heeft facing geen toegang tot Outlook-gegevensbestandsfouten en werkt het een muur tussen u en uw kostbare Outlook-gegevens. Maak je geen zorgen, je zult de Outlook-fout aan het einde van dit artikel oplossen en weer toegang krijgen tot je Outlook-gegevens met een eenvoudige doe-het-zelf-oplossing.

Outlook data file cannot be accessed error

Waarom kan het Outlook gegevensbestand niet worden geopend?

In lekentermen, Outlook gegevensbestand kan niet worden geopend 0x8004010f betekent dat u geen toegang meer hebt tot het Outlook-gegevensbestand en dat u uw e-mails niet kunt downloaden en synchroniseren vanaf de mailserver.

In de meeste gevallen is het Outlook-gegevensbestand niet toegankelijk wanneer u probeert uw Outlook-gegevens van de ene computer naar een andere of verschillende locaties te verplaatsen.

Enkele andere redenen kunnen ongepaste Outlook-profielconfiguratie of verouderde Outlook-applicaties zijn.

De fout kan ook het gevolg zijn van de ernstige corruptie in het PST- en OST-bestand (Outlook-gegevensbestand)

Geen zorgen! Met behulp van de onderstaande methoden kunt u eenvoudig de Outlook-fout 0x8004010f oplossen en weer toegang krijgen tot uw Outlook-gegevensbestand.

Hoe Lossen Fout 0x8004010f Outlook Gegevensbestand kan niet worden Geopend?

(Outlook voor Microsoft 365, Outlook 2021, Outlook 2019, Outlook 2016, Outlook 2013)

Hier is de snelle navigatie om u te begeleiden hoe repareren Outlook gegevensbestand kan niet worden geopend 0x8004010f.

Maak een nieuw Outlook-profiel

Herstellen met Scanpst.exe

Methode 1: Maak een nieuw Outlook-profiel

Als uw Outlook-profiel beschadigd is, zal het waarschijnlijk de verzend- en ontvangstfout tegenkomen. Outlook-gegevensbestand kan niet worden geopend. Door een nieuw profiel te maken, kan de fout 0x8004010f eenvoudig worden opgelost zonder problemen te veroorzaken. Om een nieuw Outlook-profiel te maken, moet u eerst de locatie van uw standaardgegevensbestand vinden.

Stappen om het Outlook-gegevensbestand te lokaliseren:

 1. Open Control Panel>> Selecteer Mail
 2. Wanneer Mail Setup – Outlookdialoogvenster verschijnt >> klik op Show Profiles
 3. Selecteer uw huidige Outlook profile>> klik op Properties
 4. Nogmaals wanneer Mail Setup – Outlookdialoogvenster verschijnt >> klik op Data Files

Locate the Outlook data file

 1. De Account Settingsdialoogvenster zal openen >> Klik op de Data Files tab.

Select the check marked Outlook file

 1. Noteer nu de naam en locatie van het Outlook-profiel. Sluiten en afsluiten.

Stappen om een nieuw Outlook-profiel te maken door automatische accountconfiguratie

 1. Druk op Windows Key + Xom het Win + X-menu te openen >> kies Settings van de lijst.
 2. In SettingsKlik op Accounts >> Email & accounts.
 3. Klik op de Add an account
 4. In Add an accountSelecteer Email Account option, voer uw profielnaam en de vereiste accountgegevens in. Klik Next.
 5. Klik Finishen uw account wordt aangemaakt.

Stappen om Outlook-profiel handmatig in te stellen

 1. Ga naar de Control Panel>> selecteer User accounts >> Mail.
 2. Klik op de Add
 3. Voer de profielnaam in >> klik OK.
 4. In de Add New Accountvenster >> selecteer Manually configure server settings or additional server types >> klik Next.
 5. In de service dialog box>> selecteer Internet E-mail >> klik Next.
 6. Voer uw accountgegevens in de Internet E-mail Settings
 7. Onder Deliver new messages to the section>> selecteer Existing Outlook Data File, klik Browse en zoek uw gegevensbestand.
 8. Klik Nexten uw nieuwe Outlook-profiel moet met succes zijn aangemaakt.

Configureer het nieuwe Outlook-profiel

 1. Open Configuratiescherm
 2. De Mail Setup – Outlookdialoogvenster wordt geopend >> Klik op Show Profiles
 3. Selecteer de optie Always use this profile en selecteer het nieuwe profiel in de vervolgkeuzelijst eronder. Klik OK.

check always use the profile

 1. Klik op de button Email Accountsop het tabblad E-mailinstellingen.

Select email accounts

 1. Onder de Account Settings, ga naar Data filetabblad en klik op set as default. Klik tenslotte op Sluiten.

fix error code 0x8004010f

Als het maken van een nieuw profiel u niet heeft geholpen het probleem op te lossen, zou het probleem bij uw Outlook-gegevensbestand moeten liggen.

Methode 2: Herstel de Outlook gegevensbestanden met behulp van Microsoft Inbox Repair Tool

U kunt gebruik maken van de Microsoft Inbox Repair Tool of Scanpst.exe is een ingebouwde functie van Microsoft Outlook om fouten in PST-bestanden te diagnosticeren en te herstellen.

Volg de onderstaande stappen om de gegevensbestanden te herstellen-

Stap 1: Zoek en Run de Inbox-reparatietool. Browse of geef een mappad op waar het PST-bestand wordt opgeslagen.

Mappad - C:\Program Files (x86) \Microsoft Office\root\Office16

Snelle opmerking: het bovenstaande pad is van toepassing op Office 2016 en Office 365. Gebruik het pad als u Outlook 2013 gebruikt: C:\Program Files (x86) \Microsoft Office\Office15.

Als u een oudere versie van de toepassing uitvoert, wijzigt u "Office15" in het pad naar "Office14" voor Outlook 2010 en "Office13" voor Outlook 2007 in het pad.

Notitie: Als je niet in staat bent zoek uw ScanPST.exe-bestand klik hier voor meer informatie over de ScanPST-locatie.

Stap 2: Klik vervolgens op Start om het scanproces te starten

Stap 3: Klik ten slotte op de Repair knop en repareer problemen die Outlook-foutgegevensbestand veroorzaken, zijn niet toegankelijk.

Notitie: Inbox-reparatietool werkt met betrekking tot kleine corruptie in Outlook-gegevensbestanden. Als de Outlook PST- of OST-bestanden ernstig beschadigd zijn, kan de Inbox-reparatietool de bestanden niet herstellen.

Soms bestaat de kans dat de herstelde bestanden na het herstellen van Outlook beschadigd raken door onjuiste uitvoering.

Als u de door het verzenden gerapporteerde fout 0x8004010f niet kunt oplossen: het Outlook-gegevensbestand kan niet worden geopend met de handmatige methoden die hierboven zijn vermeld, de enige overgebleven keuze is om gebruik te maken van de Outlook PST reparatieprogramma om het PST-bestand te herstellen en een gezond toegankelijk PST-bestand te genereren met al uw Outlook-gegevens intact.

Met de SFWare PST-reparatietool kunt u veilig ernstig beschadigde Outlook-gegevensbestanden repareren die de verzend-ontvangstfout 0x8004010f hebben veroorzaakt. Outlook-gegevens zijn niet toegankelijk. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van de software is dat het niet werkt op het originele bestand. De integriteit van het bestand blijft ongewijzigd. Download de software nu en probeer het gratis…

Free Download for Windows

Hoe Repareren Outlook Gegevensbestand kan niet worden Geopend fout met SFWare?

Om de fout 0x8004010f op te lossen, zijn Outlook-gegevens niet toegankelijk, Download en install de SFWare PST-reparatietool en volg de onderstaande stappen zorgvuldig.

 1. Het hoofdscherm toont drie opties, selecteer er een volgens de behoefte: Open PST File, Select PST File, Find PST Files

first step to use PST repair tool

 1. Selecteer een van de opties en ga voor een van beide Normal Scanof Smart Scan vanaf het volgende scherm. Het scanproces is afhankelijk van de gegeven vereisten.

Select PST File to Repair

 1. Geef het doelpad op om gerepareerde PST-bestanden op te slaan. Klik nu op Repairoptie om het reparatieproces te starten.

End Screen

Nadat het proces is voltooid, controleert u of u de fout nog steeds tegenkomt.

Conclusie:

Ik hoop dat je nu weet dat het Outlook-gegevensbestand niet kan worden geopend fout is niet zo complex als het lijkt en kan gemakkelijk zijn reparatie outlook gegevensbestand kan niet worden geopend 0x8004010f met de bovengenoemde DIY-oplossingen. Nu weet je ook dat het het beste is om PST-gerelateerde problemen op te lossen door gebruik te maken van SFWare PST Repair Tool. Bent u het eens met de vorige verklaring? Heeft u vragen of twijfels over de oplossingen genoemd in het artikel? Laat het ons weten in de commentaarsectie hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.