Outlook PST Bestand kan niet Gevonden Worden

Overzicht:

Vraagt u zich af waarom u geen toegang heeft tot uw PST-bestand en een foutbericht tegenkomt dat zegt dat kan het bestand outlook.pst niet vinden. PST-bestand kan niet worden gevonden. Blijf tot het einde van dit artikel om het te weten hoe repareren Outlook PST bestand kan niet gevonden worden en krijg weer toegang tot uw PST-bestand.Error showing Outlook PST file missing and cannot be opened

PST is een Outlook-gegevensbestand dat helpt bij het opslaan van al uw e-mails in de vorm van submappen, contacten, persoonlijke informatie, taken en andere gegevens. Als dit PST-bestand corrupt of beschadigd is door softwareconflicten of externe factoren, zult u de fout “Outlook PST-bestand ontbreekt” of “Outlook PST-bestand kan niet worden gevonden” tegenkomen.

Dit leidt tot de onjuiste werking van PST-bestanden en maakt het bijna onmogelijk om PST-bestanden te openen.

Kan Geen PST Bestand Maken?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het PST-bestand ontbreekt, enkele van de prominente worden hieronder opgesomd:

 • Momenteel niet beschikbaar van een netwerkserver.
 • Wanneer het PST-bestand wordt verwijderd van de oorspronkelijke locatie.
 • Wanneer een PST-bestand beschadigd raakt of wordt verwijderd uit Outlook.

Wanneer je een Outlook pst bestand openen kan niet gevonden worden of als er een PST-bestand ontbreekt, zou u kunnen denken om een nieuw PST-bestand te maken. Terwijl het maken van een nieuw PST-bestand u in dit geval niet helpt, omdat de gegevens die u nodig hebt, aanwezig zijn in het ontbrekende PST-bestand.

Als u PST-bestanden of submappen mist vanwege ernstige PST-corruptie, haalt u de ontbrekende PST-bestanden terug met de originele mapstructuur met behulp van de meest aanbevolen Outlook PST Repair Tool. (intra-link)

Eenvoudige oplossingen om het ontbrekende PST-bestand te vinden:

Scenario 1: onbeschikbaarheid van netwerk

Om de ontbrekende fout van het PST-bestand te verhelpen, hoeft u alleen maar te wachten tot de netwerkserver beschikbaar is en later de Outlook te openen.

Opmerking: als u een uitwisselingsserver gebruikt, zult u de fout waarschijnlijk tegenkomen Outlook kan de proxyserver niet verbinden. Klik op de link voor meer informatie over de fout en hoe u de fout kunt oplossen.

Scenario 2: PST-bestand verwijderd van oorspronkelijke locatie

Als een PST-bestand niet op de oorspronkelijke locatie wordt gevonden, gaat de toepassing ervan uit dat het van de oorspronkelijke locatie is verwijderd en wordt toegang tot de gegevensbestanden verhinderd.

Om uw PST-bestand terug te zetten naar de oorspronkelijke locatie, moet u het PST-bestand lokaliseren en terugbrengen naar de oorspronkelijke locatie of de Outlook-instellingen opnieuw configureren.

Scenario 3: PST-bestand wordt verwijderd uit Outlook

Als het PST-bestand uit Outlook is verwijderd, kunt u een kopie van hetzelfde bestand gebruiken als u er een hebt opgeslagen. U kunt de optie voor eerdere versies op uw Windows gebruiken om deze te herstellen.

Notitie: Je hebt alleen toegang tot je bestanden met de vorige versie als je een herstelpunt hebt gemaakt voordat de fout optreedt of je PST-bestand is verdwenen. Stappen om ontbrekende PST-bestandsgegevens te herstellen, worden gepresenteerd in de volgende komende sectie.

Herstel de ontbrekende PST-bestanden

 1. Blader door de map waar uw PST-bestand zich bevindt

Notitie: Als u niet kunt vinden waar het PST-bestand zich bevindt, kunt u het pad van de PST-bestanden vinden in het foutbericht.

 1. Selecteer Outlook-bestanden door er met de rechtermuisknop op te klikken
 2. Nu, the menulijst verschijnt, kunt u kiezen Restore previous versions.
 3. De dialoog wordt nu geopend met de Folder Propertiesmet de Previous Versions tabblad ingeschakeld.
 4. Controleer op het ontbrekende PST-bestand. Dubbeltik op de meest recente map in de lijst.
 5. Als het ontbrekende PST-bestand er is, kopieer en plak het dan op de oorspronkelijke maplocatie.

Welnu, al deze eenvoudige oplossingen helpen u om de ontbrekende PST-bestanden te vinden als deze niet corrupt of beschadigd zijn. Wat als u uw PST-bestanden bent kwijtgeraakt vanwege ernstige corruptie of schade?

Scenario 4: PST-bestand corruptie

Ja, u kunt er gebruik van maken Microsoft Inbox-reparatietool die ook bekend staat als ScanPST.exe om eventuele kleine problemen in Outlook-gegevensbestanden op te lossen.

Hoe kan ik de fout oplossen Outlook PST-bestand kan niet worden gevonden. PST-bestand ontbreekt?

Methode 1: Gebruik het hulpprogramma Inbox Repair

Scanpst.exe of Microsoft inbox reparatie tool is een ingebouwde tool die u kan helpen bij het oplossen van kleine problemen met uw PST-bestand. Volg de onderstaande stappen om de fout op te lossen:

 • Stap 1:Sluit Outlook-applicatie
 • Stap 2:Lokaliseer en voer de inbox-reparatietool uit. Blader vervolgens door of geef een pad op waar het PST-bestand wordt opgeslagen.

Mappad – C:\Program Files (x86) \Microsoft Office\root\Office16

Snelle notitie: Het bovenstaande pad is van toepassing op Office 2019, Office 2016 en Office 365. Gebruik het pad als u Outlook 2013 gebruikt: C:\Program Files (x86) \Microsoft Office\Office15. Als u een oudere versie van de toepassing uitvoert, wijzigt u “Office15” in het pad naar “Office14” voor Outlook 2010 of in “Office13” voor Outlook 2007 in het pad.

 • Stap 3:Klik vervolgens op Start om het scanproces te starten om PST-bestand Outlook te herstellen
 • Stap 4: Klik ten slotte op de knop Repareren om het gegevensbestand van Microsoft Outlook te herstellen

Er kunnen kansen zijn dat herstelde bestanden beschadigd raken of u kunt geconfronteerd worden met bevriezingsproblemen tijdens het uitvoeren van de ingebouwde reparatietool. In dergelijke situaties staan uw Outlook-gegevens op het spel en verliest u deze mogelijk permanent. Dit is eigenlijk een van de nadelen van het gebruik van de inbox-reparatietool.

Daarom wordt het altijd aanbevolen om een veilige tool te kiezen voor het repareren en herstellen van het Outlook PST-bestand. De tool werkt effectief op alle Outlook-versies, inclusief de nieuwste 2019. De beste eigenschap van de software is; het is ontworpen met het alleen-lezen mechanisme dat het originele bestand ongewijzigd houdt.

Methode 2: Outlook PST-bestand repareren met een effectief hulpmiddel

SFWare Repair Outlook (PST) -tool heeft een geautomatiseerd proces om PST-bestanden te repareren. Downloaden SFWare Reparatie PST-tool en installeer. Start de software.

Het hoofdscherm toont drie opties, selecteer er een naar behoefte:

Open PST-bestand

Selecteer PST-bestand

Vind PST-bestanden

Selecteer een van de opties en ga voor beide Normal Scan of Smart Scan vanaf het volgende scherm. Het scanproces is afhankelijk van de gegeven vereisten. Geef het bestemmingspad op om gerepareerde PST-bestanden op te slaan. Klik nu op Repair optie om het reparatieproces te starten. Zodra het proces is voltooid, worden alle PST-bestanden hersteld.

CONCLUSIE

Een Outlook PST-bestand bevat uw berichten en andere Outlook-items en wordt opgeslagen op uw computer. Elke schade aan die bestanden brengt u naar de rand van stress. Met de bovengenoemde methodes kan dat eenvoudig reparatie Outlook PST bestand kan niet gevonden worden.

Ik hoop dat u aan het einde van dit artikel de oplossing hebt gevonden voor de fout “Outlook PST-bestand ontbreekt”. U kunt uw mening delen in de opmerkingen hieronder over hoe effectief het artikel voor u was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *