Probleem met de Inhoud PowerPoint

Overzicht:

Geen vergaderingen gaan zonder de PPT-presentatie. PowerPoint-presentatie is het belangrijkste element van elke discussie of conferentie. Wat als uw belangrijke PPT-presentatie wordt ingeklemd door “probleem met de inhoud PowerPoint” fout? Als u op zoek bent naar een methode om de fout op te lossen en door te gaan met de PPT, zijn hier de meest bekwame manieren om de fout op te lossen.

Fix PowerPoint found a problem with the content error

De fout PowerPoint found a problem with content” in presentatie kan worden gezien in zowel .ppt- als .pptx-bestanden, maar wordt het meest waargenomen in .pptx-bestanden. Het probleem doet zich vaak voor op computers met Windows 7, Windows 8 en Windows 10. Laten we eens kijken wat de oorzaak van de fout is. PPT heeft een probleem met de inhoud van uw presentatie gevonden.

Wat is de oorzaak van het probleem ‘PowerPoint heeft een probleem met de inhoud gevonden’?

Er zijn meerdere redenen die de fout in uw presentatie veroorzaken. Enkele van de belangrijkste oorzaken van problemen worden hieronder vermeld.

Uw PPT-bestand is geblokkeerd:

Als u een bestand van een website downloadt, is de kans groot dat uw besturingssysteem het blokkeert en wordt gewijzigd. is hoog omdat ze mogelijk virussen bevatten. Virus kan de prestaties van uw apparaat beïnvloeden en de schijf beschadigen.

Bestand Bevindt zich in de synchronisatiemap:

Als uw bestand aanwezig is in de synchronisatiemap, zoals Dropbox of OneDrive, geeft het PPT-bestand de fout weer die PowerPoint een probleem met de inhoud heeft gevonden. Dit is zo omdat; een synchronisatiemap zorgt ervoor dat het .ppt / .pptx-bestand niet correct werkt.

Het bestand staat niet in de vertrouwenslijst:

De map waarin de .ppt / .pptx-bestanden worden gehost, moet worden toegevoegd aan de vertrouwenslijst van PowerPoint. Onjuiste plaatsing van uw PPT-bestanden kan leiden tot fouten met de inhoud in een presentatie.

Beveiligde weergave is ingeschakeld:

Als u de beschermde weergaven hebt ingeschakeld, is er een kans dat u de fout tegenkomt die PowerPoint een probleem met de inhoud heeft gevonden. Omdat de ingeschakelde optie voor beveiligde weergave weigert het bestand te openen dat is gedownload vanaf een directe URL of Outlook-bijlagen.

PowerPoint-bestand corruptie

Last but not least: corruptie in het PPT / PPTX-bestand of het station waar uw bestanden zijn geplaatst, kan een belangrijke rol spelen bij het niet openen van uw .ppt-bestand.

Daarom, na de redenen te hebben besproken, heeft u nu misschien allemaal een idee waarom uw bestand problemen veroorzaakt met de inhoud van het PPT-bestand. Laten we eens kijken naar verschillende methoden om de fout op te lossen waardoor uw PPT-bestand nauwkeurig werkt.

Notitie: Als u de oorzaak van de fout kent, kunt u direct in de bijbehorende oplossing duiken die aan het einde van het artikel wordt vermeld.  

Gebruikersgeval 1:

PowerPoint found Problem with content

Hallo, ik heb geprobeerd het probleem op te lossen door op de reparatieoptie te klikken die samen met de fout wordt weergegeven, maar ik kan mijn bestand nog steeds niet openen en kreeg een ander pop-upbericht waarin stond dat PowerPoint mijn bestand niet kan lezen. Deze presentatie is buitengewoon belangrijk voor de discussie van morgen. Help me alstublieft om het probleem op te lossen en het bestand te openen.

PPTX error

Als u hebt geprobeerd de fout te herstellen door op de reparatieoptie te klikken die samen met de fout is meegeleverd en u de fout nog steeds niet kunt herstellen, moet dit te wijten zijn aan ernstige corruptie in het bestand of de schijf waarop het zich bevindt. In zo’n situatie is alles wat je nodig hebt een efficiënte tool voor het herstellen van PowerPoint-bestanden waarmee u de fout in het bestand kunt herstellen en uw bestand kunt herstellen zonder uw belangrijke gegevens te verliezen.

SFWare PowerPoint File Repair-tool repareert niet alleen de beschadigde PPT-bestanden, maar herstelt ook de dia’s van alle bestanden die aanwezig zijn op PPT met tekst, opmaak, afbeeldingen, animaties, geluiden, tabellen, hyperlinks enz. Daarom extraheert het de volledige objecten van de beschadigd bestand. De software werkt op alle versies van PowerPoint inclusief de nieuwste 2019, 2016, 2010, 2013 etc. op alle Windows-platforms.

Free Download for Windows

Gebruikersgeval 2:

Hallo, ik heb geprobeerd het bestand te repareren met de reparatieoptie. Later ontving ik verder geen foutmelding zoals vermeld in Gebruikerscase 1. Maar ik kan het PowerPoint-bestand nog steeds niet openen vanwege de fout die PowerPoint het probleem met de inhoud heeft gevonden. Hoe los ik de fout op om het bestand opnieuw te openen?

Hoe PowerPoint te repareren Een probleem met de inhoud gevonden?

Hieronder staan de methoden om reparatie probleem met de inhoud PowerPoint in presentatie.

Deblokkeer het PowerPoint-bestand

Deze methode kan u helpen de fout op te lossen als het probleem met de inhoud wordt veroorzaakt doordat het besturingssysteem het bestand blokkeert.

 • Controleer waar uw PPT / PPTX-bestand zich bevindt. Ga naar de bestandslocatie en selecteer het bestand.
 • Klik met de rechtermuisknop op het bestand → Klik op Properties→ Selecteer de General tab
 • Klik op de Unblockknop om dit specifieke PowerPoint PPTX-bestand te ontgrendelen. Klik OK

Probeer het bestand nu te openen en controleer of de fout nog steeds aanhoudt of niet. Als u de procedure met succes voltooit, mogen er geen fouten zijn.

Verplaats uw PowerPoint-bestand vanuit een gesynchroniseerde map

 • Zoek uw gesynchroniseerde directory waar u het bestand momenteel hebt opgeslagen.
 • Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer Cut (Ctrl + X)
 • Ga naar een gewone directory en paste the file(Ctrl + V)
 • Open het bestand opnieuw met uw PowerPoint-applicatie en kijk of het probleem is opgelost.

Als u nog steeds de foutmelding ‘PowerPoint heeft een probleem met de inhoud gevonden’ tegenkomt, gaat u verder met de volgende methode hieronder.

Voeg uw bestand toe aan de vertrouwenslijst

Als u het probleem ondervindt doordat een bestand niet aan de vertrouwenslijst wordt toegevoegd, zou deze methode voor u moeten werken. Volg de stappen naar repareren probleem met de inhoud PowerPoint

 • Open een ander bestaand PowerPoint-presentatiebestand op uw pc.
 • Klik op File → Options → Trust Center → Trust Center Setting
 • Klik nu op Trusted locationsoptie en add new location
 • Klik op browseen voeg de locatie toe van het bestand waarmee het probleem wordt geconfronteerd.

Nadat u de stappen hebt uitgevoerd, start u uw PowerPoint-toepassingsbestand zonder fouten opnieuw op.

Schakel de beveiligde weergaven uit

Volg de onderstaande instructie om de beveiligde weergaven van het bestand uit te schakelen.

 • Open een ander PowerPoint-bestand in een andere map
 • Klik op de File menuen klik vervolgens op Options
 • Zoek aan de linkerkant van het scherm de knop die wordt weergegeven trust centeren druk op Trust Center Settings → Protected views en vink alle gegeven opties uit.
 • Klik op de knop OK.

Open uw bestand en kijk of het probleem is opgelost.

Als de fouten niet op het juiste moment worden verholpen, kan dit zelfs problemen opleveren voor uw PowerPoint-applicatie. Als uw PowerPoint applicatie reageert niet meer of hangt klik regelmatig op de gegeven link en los de problemen met de applicatie op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.