RAW SD Kaart

Samenvatting:

Bent u net tegengekomen dat uw SD-kaartstation RAW weergeeft in plaats van NTFS- of FAT-bestandssystemen? Dit betekent dat je SD-kaart RAW is geworden en dat je geen toegang hebt tot gegevens die op de schijf zijn opgeslagen. De gratis methoden die in het artikel worden beschreven voor hoe repareren RAW SD kaart. En helpt u ook om gegevens van de schijf te herstellen zonder dat u gegevens van de SD-kaart verliest.

Snelle Navigatie:

Wat is het RAW-bestandssysteem?

Wat zorgt ervoor dat een SD-kaart RAW wordt?

Herstel gegevens van de SD-kaart met RAW

3 methoden om het RAW-bestandssysteem op de SD-kaart te repareren

Wat is het RAW-bestandssysteem?

SD-kaart geeft RAW weer als het besturingssysteem het bestandssysteem op de SD-kaart van uw camera of een ander apparaat niet kan herkennen.

RAW-station geeft aan dat het bestandssysteem onleesbaar is door het besturingssysteem. Om het besturingssysteem het bestandssysteem te laten herkennen, moet de SD-kaart worden geformatteerd naar een ander formaat, zoals NTFS of FAT.

Enkele RAW-bestandssysteemfouten die u mogelijk bent tegengekomen toen uw SD-kaart RAW werd

 1. De schijf in het station is niet geformatteerd; wil je het nu formatteren?
 2. Station kan niet worden herkend of gedetecteerd
 3. Drive is niet toegankelijk.
 4. De drive toont 0 byte.
 5. Drive is niet geïnitialiseerd of kan niet worden gebruikt.
 6. U moet de schijf in de drive formatteren voordat u deze gebruikt
 7. Ongeldig leesstation voor mediatype. Afbreken, opnieuw proberen, mislukken? En andere foutmeldingen

Mogelijke oorzaken voor RAW-bestandssysteem

Zoals hierboven uitgelegd, verschijnt het RAW-bestandssysteem wanneer het besturingssysteem het bestandssysteem van de SD-kaart niet herkent. Het besturingssysteem herkent de schijf niet wanneer het geen contact kan opnemen met de partitietabel of de master-opstartsector om informatie over de schijf te krijgen.

 • Daarom kan elke schade aan de partitietabel of opstartsectoren leiden tot een RAW-bestandssysteem.
 • Een andere belangrijke oorzaak kan virussen of malware zijn die bedoeld zijn om de opstartsector en MBR te beschadigen.
 • Onjuiste partitionering van de schijven is ook een van de beruchte oorzaken van RAW-schijven

Er zijn echter enkele omstandigheden waarin uw partitietabel en opstartsector onbeschadigd zijn en toch geeft uw Windows een RAW-bestandssysteemfout weer, de schijf in de drive is niet geformatteerd. Als u de fout volgt en ervoor kiest om de RAW-schijf te formatteren, staan uw gegevens op het spel.

Herstel gegevens van de SD-kaart met RAW

Het wordt aanbevolen om gegevens te herstellen van de schijf die in RAW is omgezet, omdat voor het repareren van het RAW-bestandssysteem op camera of telefoons technieken nodig zijn zoals Formatteren.

Als u de schijf formatteert, worden de gegevens volledig van de SD-kaart gewist. Daarom wordt aanbevolen om gegevens herstellen SD kaart schijf voordat u de schijf formatteert en later reparaties uitvoert.

Ontworpen met het meest gestroomlijnde herstelalgoritme, zorgt de SFWare SD-kaarthersteltool ervoor dat bestanden snel en eenvoudig van de RAW-schijf kunnen worden hersteld. De tool bereikt gemakkelijk elke sector van de schijf om de verloren of ontbrekende bestanden van de schijf te vinden. Probeer uw bestanden te herstellen door de software nu te downloaden en ervaar het probleemloze herstel van de RAW-schijf.

Free Download for WindowsFree Download for Mac

Zodra de gegevens zijn hersteld van het RAW-bestandssysteem, gaat u verder met de methoden om reparatie RAW SD kaart schijf.

3 methods to fix the RAW file system in SD card

U kunt het probleem met het RAW-bestandssysteem oplossen met een van de onderstaande benaderingen. Om een van de methoden uit te voeren, moet u de SD-kaart van uw camera of telefoon op uw computer aansluiten.

Formatteren met Diskpart

Diskpart is een opdrachtinterpreter die u helpt bij het beheren van uw computerstations, zoals schijven, partities en volumes.

 1. Klik met de rechtermuisknop op Starten selecteer Command Prompt (Administrator).
 2. Nu moet je naar binnen diskparten druk nogmaals op Enter.
 3. Typ list disk en druk nogmaals op Enter. Selecteer je RAW SD-kaart en type:
 4. Type Disk * format fs=FAT32.(Vervang * door de stationsletter van uw RAW SD-kaart. In plaats van FAT32 kunt u exFAT, FAT of NTFS of een aanbevolen bestandssysteem gebruiken)

Zodra het proces is voltooid. Koppel de SD-kaartlezer los en installeer hem opnieuw.

Formatteer met behulp van een bestandsverkenner

 1. Klik met de rechtermuisknop op Starten selecteer File Explorer.
 2. Klik met de rechtermuisknop op RAW SD card
 3. Selecteer Format optie uit de lijst en stel in NTFSof FAT32 Klik OK.

Nadat u het bestandssysteem van de SD-kaart hebt geformatteerd, verwijdert u de SD-kaart veilig en verifieert u opnieuw.

Formatteer de RAW-schijf met Schijfbeheer

Schijfbeheer is een systeemhulpprogramma dat u helpt bij het uitvoeren van alle geavanceerde opslagtaken, zoals het instellen van een nieuwe schijf, het initialiseren van een nieuwe schijf, het uitbreiden van de partitie enz. Om de RAW SD-kaart te formatteren volgens de onderstaande stappen.

 1. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad This PC-> My Computer.
 2. Klik vervolgens op Manage-> Disk Management.
 3. Kies de RAW SDkaart tussen de beschikbare volumes en klik er met de rechtermuisknop op.
 4. Selecteer de formaten file system (FAT, exFAT, FAT32, NTFS). Klik OK.

Controleer na voltooiing van het proces het bestandssysteem op de SD-kaart.

Tegen het einde kunt u het corrupte, beschadigde of RAW SD kaart.  Als je met succes je schijf hebt geformatteerd met een van de bovengenoemde methoden, laat je beoordelingen dan achter in het commentaargedeelte hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *