Reparatie Beschadigde Partitie

Samenvatting:

De fysieke harde schijf kan worden onderverdeeld in verschillende partities om uw opslagruimte te beheren. Wat als een van uw partities die uw belangrijke gegevens bevatten, beschadigd of beschadigd is? Hoe zou u de beschadigde partitie repareren en er gegevens van herstellen? Deze gratis gids laat u de eenvoudige methoden kennen om reparatie beschadigde partitie en herstel gegevens van hetzelfde.

Beschadigde partitie:

Partities op de harde schijf helpen u bij het beheren en organiseren van uw opgeslagen gegevens. Ongeacht alle maatregelen om uw computer en gegevens veilig te houden, zijn er nog steeds mogelijkheden waarbij schade kan optreden. Schade aan de logische schijfeenheden die de functionaliteit van het systeem rechtstreeks kan beïnvloeden en kan leiden tot gegevensverlies.

Er wordt gezegd dat een partitie beschadigd of gecorrumpeerd is wanneer de gegevens op de partities ontoegankelijk worden. Ook hebt u geen toegang tot de volledige schijf of partitie waarop uw belangrijke gegevens staan.

Er zijn kansen als de partitie met de programmabestanden beschadigd raakt, u geen toegang krijgt tot uw computer en een fout tegenkomt kan pc niet resetten. Vereiste schijf partitie ontbreekt

Als uw computer goed functioneert, is het goede nieuws dat uw hoofdpartitie met het besturingssysteem mogelijk niet beschadigd is. Laten we nu eens kijken wat de partitie ontoegankelijk maakt.

Wat kan een partitie beschadigen?

Hieronder staan enkele van de meest voorkomende redenen die verantwoordelijk zijn voor partitieschade.

Corrupte partitietabel: Partitietabel bevat alle informatie met betrekking tot de partitie, zoals locatie, grootte, type enz. En is gekoppeld aan MBR. MBR slaat informatie op over de logische partities en het bestandssysteem dat op de schijven is georganiseerd.

Als MBR of de partitietabel beschadigd of gecorrumpeerd raakt, kan dat leiden tot de toegankelijkheid van de partitie.

Onjuiste afhandeling van partities: Menselijke fouten zijn altijd een van de redenen voor partitieschade. Het onderbreken van het overdrachtsproces op uw harde schijf of het onjuist opnieuw partitioneren van uw harde schijf kan leiden tot partitiebeschadiging en leiden tot het ontbreken van de foutpartitie.

Virusinfectie: Als u een met een virus geïnfecteerde USB gebruikt of inhoud downloadt van een niet-vertrouwde site, kan het virus naar uw computer worden overgebracht. Veel virussen kunnen de opstartsectoren en de partitietabel direct beschadigen waardoor stagiaires de partitie laten verdwijnen.

Ongeacht de oorzaken, kunt u nog steeds de slechte partitie herstellen en uw belangrijke gegevens herstellen vanaf de beschadigde partitie.

Hoe Reparatie Beschadigde Partitie?

Een partitie is beschadigd of gecorrumpeerd als het besturingssysteem de partitie niet herkent. Het repareren van een beschadigde partitie is echter een eenvoudig proces. Volg de onderstaande stappen met behulp van de opdrachtprompt om handmatig repareren beschadigde partitie:

  • Klik met de rechtermuisknop op de Start-knop (Windows 8) → Klik op Command Prompt (Run as administrator)
  • Type chkdsk F: /f /r /x[Waar F verwijst naar de schijf die u wilt repareren]

Repair Damaged Partition

Nadat het proces is voltooid, controleert u of de bestanden in de partitie in goede staat verkeren en toegankelijk zijn.

Als u geen toegang kunt krijgen tot de gegevens van de gerepareerde partitie, is dit de meest aanbevolen tool om gegevens van de beschadigde partitie te herstellen. SFWare Partition Recovery Tool is ontworpen met een geavanceerd algoritme dat alle ontoegankelijke sectoren op de harde schijf kan bereiken om uw verloren gegevens te herstellen.

Free Download for WindowsFree Download for Mac

Of het nu NTFS, FAT of exFAT is, SFWare identificeert het grootste deel van het bestandssysteem en helpt u elk gegevensformaat dat u bent kwijtgeraakt te herstellen. Om gegevens van de beschadigde partitie te herstellen, klikt u op de downloadknop en probeert u het nu gratis.

Hoe gegevens herstellen van een beschadigde partitie?

Met slechts 4 eenvoudige stappen kunt u zonder problemen gegevens herstellen van de corrupte of beschadigde partitie. Download en installeer het SFWare partitie herstel software. Start de applicatie op uw computer.

Recover Damaged Partition Data

Selecteer de Drive/Partition Recovery vanuit het hoofdscherm. Selecteer het beschadigde volume en klik op de knop Volgende om het scanproces te starten. Nadat het scanproces is voltooid, worden de herstelde bestanden in beide weergegeven Data View en File Type View.

View Recovered Corrupted Partition data

De tool zal een preview van herstelde gegevens van de beschadigde partitie. Eindelijk, als u tevreden bent met de herstelde gegevens, ga door en save ze op de gewenste locatie.

Tips om partitieschade te voorkomen

U kunt schade of corruptie op de partitie voorkomen door eenvoudige technieken te volgen-

  • Maak gebruik van een vertrouwd antivirusprogramma om uw computerschijven vrij te houden van virussen en malware
  • Voer CHKDSK regelmatig uit om de slechte sectoren op de partitie te herstellen
  • Om beschadiging of corruptie van het bestandssysteem te voorkomen, moet u zorgen voor een consistente stroomtoevoer bij het partitioneren van de harde schijf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *