Reparatie Corrupte Photoshop-Bestand

Overzicht: Werken aan Photoshop kan lastig zijn. Vooral als je een beginner bent, zou je uiteindelijk veel tijd kunnen besteden aan het wennen aan Photoshop. Te midden van al uw inspanningen bestaat de kans dat u een Photoshop-fout tegenkomt waardoor u mogelijk uw kostbare PSD-bestanden kwijtraakt.

Als u een van die Photoshop-gebruikers bent die last heeft van een beschadigd of beschadigd PSD-bestand. Welnu, dit artikel beantwoordt al uw vragen en helpt u bij het herstellen en repareren corrupte Photoshop-bestand.

In feite staat PSD voor Photoshop Document en is het standaardformaat dat door Photoshop-applicaties wordt gebruikt om de gegevens op te slaan. Ongeacht de bestandstypen, er zijn bepaalde dingen die ervoor zorgen dat uw PSD-bestand beschadigd raakt, veroorzaakt problemen om het PSD-bestand te openen.

Hoe weet je dat het PSD-bestand beschadigd is? Waarom kan u het PSD-bestand niet openen? Bekijk de fouten die op het scherm verschijnen in de volgende sectie.

Redenen achter Photoshop Bestand Corruptie

PSD-bestanden zijn over het algemeen zeer complex van aard en daarom kwetsbaar voor corruptie. Hieronder staan enkele van de belangrijkste redenen:

 • Abrupt sluiten van Photoshop terwijl u aan een PSD-bestand werkt, leidt tot het onverwachte einde van het bestand. Klik op de link om te weten hoe u de kunt repareren onverwacht einde van bestandsfout.
 • Soms leiden ongepaste compressietechnieken die worden gebruikt om de PSD-bestanden te comprimeren ook tot corruptie van Photoshop-bestanden.
 • Gebruik van ongeschikte tools voor het converteren van een PSD-bestand naar andere formaten kan corruptie in het bestand veroorzaken. Ondertussen, eventuele problemen met betrekking tot het systeem, zoals applicatie crash kan ervoor zorgen dat het PSD bestand niet wordt geopend.

Aanwijzingen voor PSD bestand fouten:

Als de PSD-bestanden beschadigd zijn, treedt een van de volgende fouten op bij het openen van het bestand. 

 • Dit bestand bevat een of meer lagen die corrupt lijken te zijn. Doorgaan met het lezen van lagen?
 • Het document bestandsnaam.psd kan niet worden geopend. Photoshop kan geen bestanden openen in de Adobe Photoshop-bestandsindeling.
 • Photoshop kan geen bestanden openen in de Adobe Photoshop JPEG-bestandsindeling.
 • Photoshop kan geen bestanden openen in de [andere bestandsindeling die Photoshop moet kunnen openen] -indeling.

Het optreden van de bovengenoemde fouten komt vaak voor in alle versies van Photoshop. Het optreden van fouten kan variëren van nieuwe versies van Photoshop 2020, CC 2019, CC, CS6, CS5 en oudere versies.

Methoden om Corrupte PSD Repareren en Bestanden Herstellen

Zelfs wanneer u fouten tegenkomt bij het openen van het PSD-bestand in Photoshop, kunt u de PSD-bestanden herstellen met behulp van de eenvoudige methoden die hieronder worden genoemd.

Allereerst moeten we controleren of het probleem verband houdt met het PSD-bestand of de Photoshop-applicatie. Om dat te doen, probeert u andere PSD-bestanden in Photoshop te openen. Als u het kunt openen, betekent dit dat de toepassing in orde is, maar er is een probleem met een bepaald PSD-bestand.

Opmerking: als geen van de bestanden wordt geopend, is er mogelijk een probleem met Photoshop. In dat geval blijkt het opnieuw installeren van Photoshop het probleem in de meeste gevallen op te lossen.

Methode 1: Herstel de corrupte PSD bestanden van de vorige versie

Opmerking: u kunt de vorige versie alleen gebruiken als u de versie hebt opgeslagen voordat het bestand beschadigd raakt. Als je geen vorige versie hebt opgeslagen, kun je deze methode overslaan en de volgende methode volgen zoals aangegeven.

Repair PSDusing Previous Version

 • Klik met de rechtermuisknop op de beschadigde of beschadigde PSD-bestanden → selecteer de optie: Herstellen previous versions.
 • Zoek een eerdere versie van het beschadigde of beschadigde PSD-bestand → selecteer Restore.
 • Klik Restoreom de bestelling te bevestigen.
 • RunPhotoshop → open Klik opnieuw op het herstelde PSD-bestand OK wanneer er een bericht verschijnt om te waarschuwen dat sommige tekstlagen met lettertypen ontbreken …
 • Checkalle lagen en merk het verloren deel op met lagen en save ze als een nieuw PSD-bestand.

Methode 2: Gebruik .temp bestanden om de corrupte PSD bestanden te herstellen.

Als de corruptie van Photoshop-bestanden het gevolg is van de abrupte crash van Adobe Photoshop of Windows-systeem, probeer dan de beschadigde PSD-bestanden te herstellen met behulp van de tijdelijke bestanden.

 • Go toPhotoshop → Klik op File
 • Klik Open → verander de file extensionvan.psd to .temp.
 • Klik Open en je zult je kunnen zien unsaved PSD files.
 • Saveom de beschadigde PSD-bestanden te herstellen van het .temp-bestand naar .psd op uw pc.

Hoe PSD Bestand Corruptie op Mac Repareren?

Als u problemen ondervindt bij het openen van PSD-bestanden op een Mac-computer, kunt u proberen de database van Mac OS Launch Services opnieuw op te bouwen.

 1. Sluit Photoshop af.
 2. Open de Terminal-applicatie door te kiezen Applications → Utilities → Terminal.
 3. Voer de volgende opmerking precies in zoals deze is geschreven:

/System/Library/Frameworks/CoreServices.framework/Frameworks/LaunchServices.framework/Support/lsregister -kill -r domain local -domain system -domain user

 1. Druk op Return → Terminal sluiten
 2. Start uw computer opnieuw op → Open Photoshop opnieuw en open uw PSD-bestand

Met behulp van de bovengenoemde methoden kunt u het psd-bestand eenvoudig herstellen. Wat als het PSD-bestand weigert te openen of als het PSD-bestand beschadigd of beschadigd is? Ga door de volgende sectie om te weten hoe repareren corrupte Photoshop-bestand.

Is Mogelijk om Beschadigd Photoshop Bestand te Repareren dat niet wordt Geopend?

Ja, het is mogelijk om een beschadigd Photoshop-bestand te repareren dat niet wordt geopend. Alles wat je nodig hebt is een vertrouwde en professionele PSD reparatie tool. Het is de gemakkelijkste manier om uw PSD-bestanden terug te krijgen.

SFWare PSD reparatie tool is een beproefde software om een beschadigd Photoshop-bestand te repareren. De software werkt in een alleen-lezen-modus om ervoor te zorgen dat het originele bestand veilig is tijdens het reparatieproces. Na voltooiing van het PSD-reparatieproces wordt een nieuw gezond PSD-bestand gemaakt samen met alle lagen, kleurmodi en tekst intact.

Wat nog belangrijker is, is dat u het gerepareerde PSD-bestand gratis kunt bekijken. Zonder uw tijd te verspillen, klikt u op de downloadknop hieronder om uw PSD-bestanden nu terug te krijgen.

Free Download for WindowsFree Download for Mac

Meest gewilde manier om corrupte of beschadigde PSD bestanden te repareren

Om het PSD-bestand te herstellen, hoeft u alleen maar de SFWare PSD-reparatietool te downloaden en te installeren en de onderstaande stappen uit te voeren.

Stap 1:  Klik eerst op Browse → selecteer het corrupte PSD-bestand dat u moeilijk kunt openen.

Repair PSD Files

Stap 2:  Dan klikken Repair om de software te laten beginnen met het repareren van uw bestand

PSD Files repairing

Stap 3:  Zodra het reparatieproces is voltooid, kunt u genieten van het gerepareerde bestand en het op de gewenste locatie opslaan

Extra functies van SFWare PSD-reparatiesoftware:

 • Heeft de mogelijkheid om te werken met zowel PSD- als PDD-bestanden
 • Kan werken met grote of RLE gecomprimeerde PSD-bestanden
 • Mogelijkheid om alle lagen van het PSD-bestand afzonderlijk te herstellen
 • Ondersteunt alle kleurmodi zoals bitmap, grijsschaal, CMYK-kleur, duotoon, meerkanaals kleur

CONCLUSIE:

Werken aan Photoshop-software kan tegelijkertijd leuk en nauwgezet zijn. Het kan erger worden als u een Photoshop-fout tegenkomt of als uw PSD-bestand beschadigd is. Met alle bovengenoemde methoden kunt u echter gemakkelijk de corrupte bestanden openen en ook reparatie corrupte Photoshop-bestand met behulp van SFWare PSD-reparatiesoftware.

Als het je gelukt is om je corrupte of beschadigde PSD-bestand te repareren met behulp van de bovenstaande methoden of als je vragen hebt over PSD-reparatie, vermeld dit dan in de commentaarsectie hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.