Reparatie Harde Schijf niet Toegankelijk Fout

Overzicht:

Als de fout ‘Drive is not Accessible’ verschijnt, betekent dit dat u geen toegang meer hebt tot de externe schijf die op uw Windows-computer is aangesloten. In dit artikel vindt u de beste handmatige oplossingen om de fout “Drive is niet toegankelijk, toegang wordt geweigerd” op het Windows-platform op te lossen. Niet alleen het oplossen van de fout, maar helpt u ook bij het herstellen van gegevens van dezelfde ontoegankelijke schijf.

De fout ‘Drive is niet toegankelijk’ kan worden veroorzaakt door meerdere redenen, zoals virussen, slechte sectoren op de drive of spanningspieken. Als gevolg hiervan worden uw kostbare gegevens op de schijf ook ontoegankelijk. In sommige gevallen van ernstige schijfbeschadiging kan dit leiden tot permanent gegevensverlies.Drive is not accessible

Meestal, wanneer de drive niet toegankelijk is, ziet u de pop-up, Locatie is niet beschikbaar, met de details “Drive X: is niet toegankelijk, toegang geweigerd” zoals hierboven weergegeven.

Soms kunt u een fout ervaren met verschillende foutmeldingen zoals:

“E: \ is niet toegankelijk, de parameter is onjuist”,

“E: \ is niet toegankelijk, gegevensfout (cyclische redundantiecontrole)”, of

“Partitie is niet toegankelijk, het bestand of de map is beschadigd en onleesbaar” bij het openen van de partitie.

Hoe toegang krijgen tot gegevens vanaf een ontoegankelijke harde schijf?

Er zijn gelijke kansen op gegevensverlies wanneer u een van de bovengenoemde fouten tegenkomt. Voordat u naar de handmatige methoden gaat om de fouten op te lossen, moet u controleren of u een back-up van uw gegevens heeft? Aangezien u een gegevensback-up heeft, kunt u direct in de handmatige methoden duiken repareren harde schijf niet toegankelijk fout.

Als u geen back-up heeft, kan het repareren van de ontoegankelijke schijf uw gegevens op de schijf in gevaar brengen. Daarom moet u eerst uw kostbare gegevens herstellen met een veilige en vertrouwde hersteltool en vervolgens de ontoegankelijke schijf repareren.

Met een effectief zoekalgoritme herstelt SFWare Externe harde schijf herstel tool data ontoegankelijke schijf of partitie. De tool zoekt sector per sector om het herstelproces met succes te voltooien. Met behulp van de tool kunt u meer dan 300 bestandstypen van de schijf herstellen en deze is beschikbaar voor zowel Windows- als Mac-computers.

Free Download for WindowsFree Download for Mac

Hoe kan ik gegevens herstellen van een ontoegankelijke externe harde schijf?

Download en installeer om een ontoegankelijke partitie te herstellen SFWare externe harde schijf herstel software. Start de applicatie en volg de onderstaande stappen:

 1. Klik in het hoofdscherm op Drive/Partition recovery, en selecteer de fout die veroorzaakt wordt driveom gegevens te herstellen van de schijf die niet toegankelijk is.
 2. Nu begint het scanproces. Zodra de scanningproces is voorbij, software toont alle set van herstelbare bestanden op het scherm.
 3. Je kunt alle herstelde gegevens van de ontoegankelijke externe schijf in beide bekijken Data View or File Type View
 4. Vervolgens kunt u ook Previewherstelde bestanden, als de resultaten bevredigend zijn, kunt u dat doen save de bestanden op elke gewenste locatie.

Zodra het proces van het herstellen van gegevens van de ontoegankelijke schijf is voltooid, gaat u verder om de fout te herstellen.

Waarom is mijn schijf niet toegankelijk?

Het is belangrijk om eigendomsrechten te hebben om toegang te krijgen tot uw schijf. Als je geen rechten hebt om toegang te krijgen tot de schijf, wordt de fout weergegeven. In dergelijke situaties heeft u eigendomsrechten nodig om volledige toegang tot de schijf te verlenen.

Soms kon het bestandssysteem op de schijf niet worden herkend door Windows vanwege onjuiste of ongeldig bestandssysteem van de schijven.

Hoe Repareren Harde Schijf niet Toegankelijk Fout?

Volg de stappen om de fout op te lossen lokale schijf niet toegankelijk, harde schijf ontoegankelijk in Windows 10/7 versies.

Probeer in eerste instantie de CHKDSK-opdracht om de fout op te lossen, CHKDSK is de systeemtool die de meeste logische fouten probleemloos oplost. Als deze methode u niet helpt, volgt u de andere beschreven methoden om de fout in Windows 10/7-versies op te lossen.

De CHKDSK-methode om het foutstation te repareren is niet toegankelijk

Klik met de rechtermuisknop op de knop Start Opdrachtprompt uitvoeren als beheerder. Voer vervolgens ‘CHKDSK’ in en vervolgens een spatie gevolgd door de schijf die u wilt scannen.

Als u bijvoorbeeld het station ‘C’ wilt scannen, typt u CHKDSK C: /f en ga naar binnen.CHKDSK to fix Drive is not accessible

Dit proces lost problemen op de schijf op. Zodra het proces is voltooid, probeert u uw schijf opnieuw te openen om te zien of het toegankelijkheidsprobleem is verholpen.

Windows 10: Fix heeft geen toegang tot de schijf

 1. Klik met de rechtermuisknop op het ontoegankelijke station -> Ga naar de Properties
 2. Selecteer de Securityen klik op de Editfix inaccessible drive
 3. Wanneer de Permissions for New Volume (E:)dialoogvenster verschijnt, klikt u op Add knop om door te gaan.fix windows cannot access the disk
 4. Voeg een nieuwe gebruikersnaam toe Authenticated Useren klik op OK
 5. Geef in de toestemmingssectie full control naar nieuw toegevoegde gebruiker en klik op OK
 6. Een nieuw dialoogvenster verschijnt op het scherm en toont 2 opties Continueof Cancel.
 7. Druk op en nadat de procesklik is voltooid Cancel

Voor Windows 7: Reparatie Harde Schijf niet Toegankelijk Fout

Als u aan Windows 7 werkt, kan de fout optreden als u HomeGroup gebruikt die bestanden en gegevens deelt en een root-drive heeft gedeeld en de HomeGroup zonder de juiste instructie heeft verlaten. In deze situatie wordt de toegang tot de schijf geweigerd die werd gedeeld. Volg de onderstaande instructies om de fout op Windows 7 op te lossen:

Ga naar de Windows Verkenner en volg de onderstaande stappen:

 1. Klik met de rechtermuisknop op de ontoegankelijke harde schijf en klik op Properties.
 2. Ga naar de Security taben klik op Advanced keuze
 3. Ga nu naar Owner tabblad en klik op Editkeuze
 4. Wijzig het eigendom van het gewenste account
Als u geen toegang heeft tot een bestand of map op een Windows 7-schijf, probeer dan de onderstaande stappen:
 1. Klik met de rechtermuisknop op het ontoegankelijke bestand of de map.
 2. Klik op Propertiesoptie en selecteer de Security 
 3. Klik op uw naam onder Group of username. Dit zou u de rechten laten zien die u nodig hebt om toegang te krijgen tot het bestand en de map.
Bottom Line:

Door de bovenstaande oplossingen te volgen, zou u zeker kunnen oplossen dat de foutlocatie niet beschikbaar is, toegang wordt geweigerd op externe harde schijven. Ook om uw belangrijke gegevens te herstellen, kunt u gemakkelijk op vertrouwen SFWare harde schijf herstel software.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *