Reparatie MP4 Videobestand

Overzicht:

Net als bij elk ander videoformaat, is de kans groot dat MP4-bestanden corrupt zijn. Als u dergelijke problemen met de MP4-videobestanden hebt, bent u op de goede weg. Het artikel legt de verschillende methoden uit om om te gaan met beschadigde, ontoegankelijke of corrupte MP4-mediabestanden met behulp van verschillende benaderingen en helpt u daarbij reparatie MP4 videobestand gemakkelijk.

Repair MP4 video file

Zoals we allemaal weten, is MP4 het meest gebruikte bestandsformaat om uw videobestanden op te nemen of op te slaan. MP4-videobestanden zijn om vele redenen vatbaar voor corruptie. Soms kunt u tijdens het proberen toegang te krijgen tot video’s problemen tegenkomen schokkerige video’s, geen geluid in de video’s of kan de videobestandsfouten niet afspelen.

Hier is een scenario voor gebruikerscases met een codec-probleem in zijn MP4-video:

Ik gebruik Windows 8.1-64 en BS Player 2.72. Gisteren, toen ik een paar opgenomen video’s speelde die waren opgeslagen in MP4-bestandsindeling, stopte de video met afspelen. Ik nam contact op met de codec-manager en ontdekte dat sommige codecs ontbraken: FFDShow, MPEG-audiodecoder, Haali-mediasplitter. Als ik ze aanvink en op “Installeer geselecteerd” klik, gebeurt er niets. Help me alstublieft; hoe kan ik mijn MP4-video’s repareren?

Free Download for WindowsFree Download for Mac

Waarom is mijn MP4-video beschadigd?

Er kunnen een aantal redenen zijn waarom video’s niet op het apparaat worden afgespeeld. De meest voorkomende reden wordt hieronder vermeld:

 • Soms kan een kapotte koptekst in de videobestanden leiden tot MP4-corruptie
 • Een onvolledige, onjuiste lees- of schrijfbewerking kan tot fouten leiden
 • MP4-videobestanden worden beschadigd door compressieproblemen
 • Bestanden die zijn gedownload via onbetrouwbare internetbronnen, worden mogelijk niet afgespeeld op de mediaspeler
 • Verbindingsproblemen tijdens het downloaden van video en stroompieken tijdens het afspelen van video kunnen leiden tot corruptie van MP4

In elk van de bovengenoemde scenario’s stoppen je MP4-video’s met spelen. Nu is de vraag hoe de beschadigde MP4 te repareren? Laten we eens kijken naar de universele methode repareren MP4 videobestand.

Hoe Repareren MP4 Videobestand?

De meeste reguliere videogebruikers kennen de VLC-mediaspeler, een gratis en open source mediaspeler voor het afspelen van videobestanden. Probeer de corruptie op te lossen met behulp van de VLC-mediaspeler.

Hoe MP4-bestand in VLC Player te repareren?

U kunt de MP4-bestanden eenvoudig repareren met VLC-mediaspeler. VLC bevat een groot aantal coderings- en decoderingsbibliotheken (codecs) die VLC compatibel maken met bijna veel videoformaten om af te spelen. Daarom maakt het uw video tijdelijk compatibel om af te spelen op de mediaspeler.

Om MP4-video te repareren, moet u deze stappen volgen:

 1. Open VLC Player >> Media, selecteer Convert/Save
 2. Voeg vervolgens MP4-invoerbestanden toe die moeten worden gerepareerd en druk op Convert/Save
 3. Geef de naam voor het bestemmingsbestand en selecteer de gewenste codec in de profiellijst
 4. Druk op Edit knop om een opgegeven profielinstelling te controleren en klik op Start

Als u codec-problemen of kleine beschadigingen aan de MP4-bestanden heeft, kunt u uw MP4-bestanden eenvoudig laten spelen met behulp van de bovengenoemde stappen. Wat als je MP4 niet op VLC speelt, zelfs niet nadat het bestand is gerepareerd? Laten we eens kijken waarom uw MP4 speelt niet in VLC-mediaspeler?

Waarom worden MP4-video’s niet afgespeeld op VLC?

Hoewel VLC-mediaspeler veel wordt gebruikt voor het repareren van corrupte MP4-video’s, zijn er problemen met VLC tijdens het afspelen van mp4-bestanden. Weinigen van hen staan hieronder vermeld:

 • VLC kan alleen compatibel zijn met de codec-bibliotheken die het bevat. Vandaar dat de CODEC die in de video wordt gebruikt, in de VLC-bibliotheek zou moeten voorkomen, in elk ander geval zal VLC niet langer nuttig zijn om MP4-video’s te repareren.
 • VLC-speler werkt op uw originele MP4-videobestand. Daarom is de kans op schade aan uw bestand groot.
 • Het repareert audio- en videostreams niet afzonderlijk. Daarom is een juiste synchronisatie van video met audio niet gegarandeerd.

In dergelijke situaties wordt het ten zeerste aanbevolen om een video te gebruiken om uw video veilig en beveiligd te houden efficiënte video reparatie software.

SFWare MP4 Reparatietool is de veiligste manier om uw niet-afspeelbare MP4-video’s af te spelen. Het werkt op de kopie van het originele bestand, d.w.z. in de modus alleen-lezen. Daarom zijn gegevens veilig voor verdere corruptie. Het werkt afzonderlijk op de audio- en videostreams en biedt een gezond afspeelbaar videobestand.

De software is beschikbaar voor zowel Windows- als Mac-besturingssystemen. Download de tool nu en herstel uw MP4-bestand in 3 simpele klikken.

Free Download for WindowsFree Download for Mac

Hoe beschadigde MP4-videobestanden te repareren?

Om ernstig corrupte MP4-bestanden te repareren of repareer MOV / MP4-gerelateerde problemen, download en installeer SFWare MP4 Video Repair Software (Windows / Mac) en volg de onderstaande stappen:

Stap 1: Selecteer MOV/MP4 Repair vanaf het hoofdscherm.

Stap 2: Geef elk gezond werkend MP4-videobestand en een beschadigd bestand op dat u wilt repareren. Klik op de Repair knop.

Stap 3: Zodra het reparatieproces is voltooid, Preview het gerepareerde MP4-videobestand en Save het bestand op de gewenste locatie.

SFWare Repair Tool maakt van uw onspeelbare MP4-videobestanden afspeelbare gezonde videobestanden. Het helpt ook bij het oplossen van fouten waardoor videobestanden ontoegankelijk worden en leidt tot niet-afspeelbare video’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *