Reparatie Vereiste Ontbrekende Schijf Partitie Fout

Windows-computers hebben veel opties om problemen met de besturingssystemen op te lossen. Of het nu Windows of andere besturingssystemen zijn, harde schijffouten worden duidelijk opgemerkt tijdens het werken op een pc. Een dergelijke veel voorkomende fout bij het resetten van uw pc is A required drive partition is missing fout.

Als uw computer niet opstart, probeert u het probleem op te lossen door het opnieuw in te stellen. Tijdens het resetten van uw computer kunt u tegenkomen Unable to reset your PC. A required drive partition is missing foutmelding.

Het is altijd belangrijk om de oorzaken van de fout te weten voordat u op weg gaat om deze op te lossen. Verschillende redenen die leiden tot de vereiste foutpartitie worden in de onderstaande sectie uitgelegd.

Waarom treedt de vereiste schijfpartitie op Fout ontbreekt?

Er zijn verschillende redenen die ervoor zorgen dat de vereiste schijfpartitie een fout mist, waaronder beschadigde opstartconfiguratie, geen actieve partitie, defecte HDD of SSD en andere.

 1. Het corrupte Master Boot Record of BCD (Boot Configuration Data): Een virusinfectie, uitval van de harde schijf of een gedwongen MBR-overschrijving veroorzaakt door een kwaadaardig programma kan leiden tot MBR- of BCD-beschadigingen. Dit leidt tot het ontbreken van de vereiste partitie bij het resetten van een pc.
 2. Geen actieve partitie: U kunt slechts één partitie als actieve partitie of opstartpartitie op elke harde schijf instellen. Als de actieve partitie problemen ondervindt, kan de computer niet opstarten. Dit leidt tot de fout Kan een pc niet resetten. De vereiste schijfpartitie ontbreekt.

Het probleem Kan pc niet laten rusten. Een vereiste schijfpartitie ontbreekt meestal op Windows 8, Windows 8.1 en Windows 10. Het artikel biedt vier doe-het-zelfmethoden om het probleem op te lossen en helpt u uw pc te resetten. Laten we beginnen met het oplossen van de fout waardoor de pc niet kan worden gereset. Een vereiste schijfpartitie ontbreekt.

Opmerking: het wordt aanbevolen om gegevens herstellen van de partitie omdat het uitvoeren van de hieronder genoemde methoden kan leiden tot verlies van gegevens van de partitie tijdens het reparatieproces. Sluit uw harde schijf aan als een externe harde schijf op de andere computer en herstel de gegevens.

4 DIY-methoden om reparatie vereiste ontbrekende schijf partitie fout

Volg de onderstaande methoden om de fout te verhelpen die de pc niet kan resetten. Een vereiste schijfpartitie ontbreekt.

1. Voer Bootrec.exe uit

Bootrec.exe is het hulpprogramma van Microsoft in de Windows-herstelomgeving. Problemen met MBR, BCD, bootsector kunnen worden opgelost met bootrec.exe.

U kunt Bootrec.exe gebruiken als de reden waarom de pc niet kan worden gereset, een vereiste schijfpartitie ontbreekt. Fout is corruptie in MBR. Volg de stappen om het hulpprogramma Bootrec.exe te openen.

 1. Plaats eerst de Windows-installatieschijf of een opstartbare USB. Druk op een willekeurige toets om op te starten vanaf de dvd. Selecteer taal en tijd en klik OK.
 2. Kiezen Install Windowsop het scherm en selecteer vervolgens Repair jouw computer.
 3. Selecteer in het reparatiemenu Troubleshoot >> Advanced options>> Command prompt
 4. Type exein de opdrachtprompt
 5. Zodra de bewerking is voltooid, type exe /fixmbr
 6. Type bexe /fixboot
 7. Type bexe /scanos
 8. Type bexe /rebuildbcd

Waarbootrec.exe /fixmbr wordt gebruikt om corruptie-gerelateerd Master Boot Record te repareren

bootrec.exe /fixboot wordt gebruikt om een nieuwe bootsector te schrijven

bootrec.exe /scanos wordt gebruikt om ontbrekende Windows-installaties toe te voegen aan de opstartconfiguratiegegevens

bootrec.exe /rebuildbcd wordt gebruikt om opstartconfiguratiegegevens opnieuw op te bouwen

Als het probleem met deze opdrachten niet kan worden opgelost: “PC kan niet worden gereset, ontbreekt een vereiste schijfpartitie”, probeer dan de volgende methode.

2. Voer CHKDSK uit

Computerschijf lijdt vaak aan fouten wanneer de MBR is beschadigd, om die fouten te repareren die worden veroorzaakt door MBR of BCD CHKDSK wordt gebruikt. CHKDSK is het hulpprogramma dat wordt gebruikt in de opdrachtprompt, om logische fouten op de schijf te verhelpen.

 • Volg dezelfde procedure als getoond in methode 1 tot stap 3 die aangeeft in het reparatiemenu selecteren Troubleshoot >> Advanced options>> Command prompt
 • Type chkdsk E: /fen Enter (E is de naam van de schijf waarop u moet controleren)

Als bovenstaande procedure ook faalt repareren vereiste ontbrekende schijf partitie fout, volg de volgende methode.

3. Voer SFC uit (systeembestandscontrole)

Soms kunnen ontbrekende of beschadigde systeembestanden ertoe leiden dat de fout de pc niet kan resetten. Een vereiste schijfpartitie ontbreekt. Probeer het hulpprogramma Windows-systeembestandscontrole om de fout te verhelpen.

 • Toegang krijgen tot command promptdoor dezelfde procedure van methode 1 tot stap 3 te volgen.
 • Type sfc /scannow. Met deze optie wordt een hele harde schijf gescand op ontbrekende systeembestanden.

Controleer na het voltooien van het proces of de vereiste partitie ontbreekt. Als u nog steeds het foutbericht tegenkomt, probeer dan de partitie in te stellen als een actieve partitie.

4. Stel Partitie in als actieve partitie

Voor deze methode moet u een opdrachtregelprogramma gebruiken genaamd DISKPART waarmee u uw partitie als actief kunt instellen. Toegang krijgen tot Command Prompt door Windows Repair mode die in methode 1 wordt beschreven door tot stap 3 uit te voeren. Volg daarna de onderstaande stappen.

 • Type diskpart om het opdrachtregelprogramma DISKPART uit te voeren
 • Typelist disk om beschikbare harde schijven weer te geven
 • Type select disk x om disk te selecteren, staat x voor het aantal disk dat door diskpart is ontdekt
 • Type list partitionom een lijst met beschikbare partities op uw harde schijf te krijgen. U krijgt bijvoorbeeld partities zoals partitie 1, partitie 2…. partitie x. Het hangt ervan af hoeveel partities uw computer heeft.
 • invoeren select partition (number)om een partitie te selecteren
 • Type activeom de geselecteerde partitie als een actieve partitie te laten werken.
 • Type Exit om diskpart-regel te verlaten
 • Type Exit te verlaten Command Prompt
 • Klik op Turn off your PC
 • Restart de computer en controleer op de fout die de pc niet kan resetten. Een vereiste schijfpartitie ontbreekt.

Als alle bovengenoemde methoden de fout ‘Kan pc niet resetten’ niet oplossen. Een vereiste schijfpartitie ontbreekt. ”, De laatste optie is het resetten van uw computer naar het eerdere punt. Herhaal hiervoor de eerste twee stappen van methode 1 en selecteer vervolgens Troubleshoot Advanced Options System Restore.

Opmerking: Het herstellen van uw systeem naar het eerdere punt zal zeker enig gegevensverlies van de schijf veroorzaken. Als u geen gegevens hebt hersteld voordat u de bovengenoemde reparatiemethoden hebt uitgevoerd, bestanden herstellen na systeemherstel.

Gevolgtrekking

U moet uw pc resetten wanneer u problemen ondervindt in besturingssystemen of tijdens het opstartproces. Tijdens het resetten van de computer verliest u mogelijk belangrijke gegevens die op de harde schijf zijn opgeslagen.

Het wordt altijd aanbevolen om een back-up te maken van uw belangrijke gegevens. Maak je daar geen zorgen over als je geen back-up van de gegevens hebt. U kunt eenvoudig vertrouwen op de SFWare-software voor partitieherstel om gegevens van elke schijfpartitie te herstellen.

Als je het probleem met succes hebt kunnen oplossen, deel je mening dan in het commentaar hieronder en deel dit artikel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *