Repareren SSD Alleen Lezen Modus

SAMENVATTING:

U kunt een van degenen zijn die net problemen hebben ondervonden met de alleen-lezen modus wanneer u probeert nieuwe toepassingen te installeren of software op uw SSD-partitie uit te voeren. In een dergelijke situatie kan SSD u weigeren om alle bewerkingen uit te voeren die nodig zijn om gegevens te schrijven om het foutbericht weer te geven dat SSD tegen schrijven is beveiligd. Het artikel brengt 4 verschillende DIY-methoden uit om dit probleem te verhelpen. Probeer alle vier de een na de andere methode om het probleem met de alleen-lezen modus van de SSD op te lossen.

SSD read only mode error

Waarom wordt op Mijn SSD Alleen-Lezen Weergegeven?

Laten we eerst kijken waarom SSD tegen schrijven beveiligd is of SSD in de modus Alleen-lezen werkt. De opslagruimte van overgeproviseerde SSD loopt weg en leidt tot het probleem met de alleen-lezen modus van de SSD. Wanneer SSD zijn levensduur overschrijft, veroorzaakt dit problemen.

Wanneer je probeert repareren ssd alleen lezen modus fout bij het gebruik van de CHKDSK of het formatteerproces, kunt u uw belangrijke gegevens van de SSD verliezen.

Notitie: Als u heeft ingeschakeld TRIM op uw SSD is het bijna onmogelijk om gegevens van de SSD op welke manier dan ook te herstellen. Klik hier om weet meer over TRIM.

Daarom wordt het ten zeerste aanbevolen om uw belangrijke gegevens van de SSD-partitie te herstellen voordat u op weg gaat om het alleen-lezen probleem met een veilige en vertrouwde SSD op te lossen  SSD gegevensherstel tool.

Free Download for WindowsFree Download for Mac

Hoe Reparatie SSD Alleen Lezen Modus?

U kunt het probleem met de alleen-lezen modus van de SSD eenvoudig oplossen door de vier onderstaande doe-het-zelfmethoden na elkaar uit te voeren.

Methode 1. Wis alleen-lezen op SSD schijf via diskpart

Diskpart is het opdrachtregelprogramma dat wordt gebruikt voor schijfpartitie. Het beheert partities van harde schijven, waaronder het maken, verwijderen, formatteren van partities, enzovoort. Volg de onderstaande stappen om het probleem met de schrijfbeveiliging van SSD te verwijderen.

Stap 1: Open Diskpart in opdrachtprompt (cmd): Druk op Win+R, type cmd, druk op Enter

Stap 2: Type diskpart en druk op Enter

Stap 3: Type list disk en druk op Enter. De opdracht list disk geeft alle specifieke informatie weer over elke disk op uw Windows-computer.

Stap 4: Type select disk n, waarbij n het nummer is van de schijf die u wilt selecteren

Stap 5: Type attributes disk clear readonly en druk op Enter. Deze opdracht wordt gebruikt om de schrijfbeveiliging op de SSD-schijf te verwijderen.

Stap 6: Nu worden de alleen-lezen kenmerken van SSD met succes gewist. Daarna kunt u typen clean gevolgd door het volgende commando create partition primary.

Stap 7:  Type format fs=ntfs, de opdracht helpt u bij het formatteren van de alleen-lezen SSD naar een compatibel bestandsformaat

Als u niet bekend bent met het gebruik van de opdrachten voor uitvoering, probeer dan de eenvoudige methode hieronder.

Methode 2. Bewerk de registersleutel om alleen-lezen modus repareren

Dit is een andere effectieve manier om reparatie ssd alleen lezen modus

Stap 1: druk op Win+R om het vak Uitvoeren te openen en te typen regedit

Stap 2: Navigeer naar het gegeven pad hieronder

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies

fix SSD read only mode using regedit

Stap 3: Dubbelklik nu op de optie schrijfbeveiliging en wijzig de waarde van 1 naar 0.

Notitie: Als u StorageDevicePolicies niet onder Controle vindt, doet u het volgende:

Stap 1: Klik met de rechtermuisknop Control en selecteer New> Key. noem de map als StorageDevicePolicies.

 registry key to fix SSD read only mode

Stap 2: Klik met de rechtermuisknop op de juiste lege ruimte en ga naar New> DWORD (32-bits) waarde. Geef het een naam met Schrijfbeveiliging, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Wijzigen om de waardegegevens in 0 te wijzigen.

Methode 3. Voer CHKDSK uit om de alleen-lezen SSD modus te herstellen

Een andere manier om het alleen-lezen probleem met SSD op te lossen, is door CHKDSK uit te voeren. CHKDSK is de opdrachtregeluitvoering die wordt gebruikt om eventuele fouten in de logische schijf op te lossen.

Stap 1: Open de opdrachtprompt door te typen cmd in het zoekvak. Als administrator uitvoeren.

Stap 2: Type chkdsk E: /f, E verwijst naar de alleen-lezen stationsletter

Als u een foutbericht tegenkomt, kan Windows geen schijfcontrole uitvoeren op dit volume, omdat het tegen schrijven is beveiligd chkdsk e: / f / r / x om schrijfbeveiliging op de SSD-schijf te verwijderen.

chkdsk to fix the error SSD write protected

Het uitvoeren van CHKDSK herstelt zeker de meeste fouten met betrekking tot schijf, maar wist ook de schijf. Als uw schijf is gewist en de SSD nog steeds in de modus Alleen-lezen modus optreedt, probeer dan de schijf te formatteren met een andere hieronder gegeven methode.

Methode 4. Verwijder een alleen-lezenkenmerk door opmaak

Soms worden bij het opnieuw formatteren de problemen van het vorige bestandssysteem opgelost. Probeer daarom uw SSD naar een nieuw bestandssysteem te formatteren om problemen met de schrijfbeveiliging op te lossen.

Stap 1: druk op Win+R om de te openen Run en typ vervolgens diskmgmt.msc om Schijfbeheer te openen.

Stap 2: Klik met de rechtermuisknop op de SSD-partitie die u wilt formatteren. Kiezen Format

format to the error SSD read only mode

Stap 3: U kunt de partitie labelen, change file system, voer een snel formaat uit. Dan klikken OK.

change the file system to the fix SSD error

Stap 4: Er verschijnt een waarschuwingsbericht over gegevensverlies. Klik OK als u het proces wilt uitvoeren om tegen schrijven beveiligde SSD te wijzigen.

format warning message

Als je per ongeluk OK hebt geselecteerd, realiseerde je je dat de meeste van je belangrijke bestanden op de schijf staan en dat je er geen kopie van hebt. Maak je geen zorgen! U kunt gemakkelijk geformatteerde gegevens herstellen van SSD partitie binnen enkele klikken.

Gegevens Herstellen na Oplossen van Alleen-Lezen Fout van SSD

Om gegevens te herstellen van SSD met de modus Alleen-lezen, downloadt en installeert u de SFWare-software voor gegevensherstel op uw pc. Start de applicatie en volg de onderstaande instructies:

  1. Selecteer in het hoofdschermRecover Drive/Partition. Selecteer Drive/Partition Recovery vanaf het volgende scherm

SFWare to recover data from SSD

  1. Selecteer in de lijst met stations die op het scherm wordt weergegeven deSSDwaarvan u de gegevens wilt herstellen

Select the drive to recover deleted files

  1. Nadat het scanproces is voltooid, worden herstelbare bestanden die beschikbaar zijn op de schijf weergegeven inData View of File type view.

View recoverable files from drive in Data View or File Type View

Nadat het herstel is voltooid, kunt u een voorbeeld van uw herstelde bestanden bekijken en als u tevreden bent met de resultaten, slaat u de bestanden op.

Gevolgtrekking:

Of het nu gaat om Samsung SSD, Crucial SSD, Corsair Force Series MP510 SSD, Kingston KC2000 of andere schijven, SSD wordt tegen schrijven beveiligd en werkt in de modus Alleen-lezen. Door de bovengenoemde methoden uit te voeren, kunt u eenvoudig SSD-alleen-lezen modusproblemen oplossen.

Foutoplossingsmethoden met CHKDSK en opmaak repareren de fout zeker, maar gaan gepaard met gegevensverlies van de schijf. Daarom wordt het aanbevolen om een back-up te maken van uw belangrijke gegevens van de schijf voordat u doorgaat met het repareren van de SSD-modus alleen-lezen fout. Als u echter gegevens van SSD bent kwijtgeraakt, kunt u gebruik maken van SFWare SSD recovery tool.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.