Schijf is niet Geformatteerd

OverzichtIn het artikel wordt uitleg gegeven over de meest voorkomende fout schijf is niet geformatteerd, die vaak voorkomt op externe schijven, USB en SD-kaart bij aansluiting op een Windows-computer. Als u een storing ondervindt die verband houdt met de bovengenoemde fout, bent u op de goede weg. Volg de beschrijving om meer te weten te komen over het oplossen van het foutstation dat niet is geformatteerd.Drive is not formatted

Redenen voor de fout Drive is niet geformatteerd

Een paar veelvoorkomende redenen die de fout veroorzaken De schijf in station D is niet geformatteerd. Wil je het nu formatteren? zijn:

Slechte sectoren op de schijf of corruptie op de harde schijven, virusaanvallen en stroomstoten.

Wanneer uw schijf wordt beïnvloed door een van de bovengenoemde redenen, verschijnt het foutbericht met de melding dat de schijf niet is geformatteerd en voorkomt u dat u toegang krijgt tot gegevens van externe schijven door u te vragen formatteer de schijf in het station.

Zonder nog meer tijd te verspillen, gaan we verder met de effectieve methoden die u helpen de fout op te lossen die niet op de externe harde schijf is geformatteerd.

Hoe externe harde schijf niet geformatteerde fout te herstellen?

Voordat u een van de onderstaande methoden uitprobeert, is het raadzaam om enkele basisoplossingen uit te voeren, zoals:

  1. Controleer de kabel die is aangesloten tussen de computer en de schijven
  2. Probeer uw schijf aan te sluiten op een andere werkende computer
  3. Voer antivirus uit en controleer de fout

Als de bovengenoemde methoden niet werken reparatie schijf is niet geformatteerd. Ga verder met het volgende gedeelte.

Controleer uw externe schijven, USB-station op fouten

Stap 1: Klik met de rechtermuisknop op de knop Start en selecteer Opdrachtprompt als beheerder

Stap 2: Type chkdsk *:/f in het opdrachtpromptvensterCHKDSK to fix the error Disk is not formatted

Notitie:  Vervang de letter * door de externe of USB-stationsletter.

Stap 3: Druk op Enter sleutel en het zal beginnen met het repareren van beschadigde of corrupte bestanden op het geselecteerde station.

Zonder enige belemmering als chkdsk het proces uitvoert, kan uw externe schijf zonder de fout worden geopend. Het enige dat u hoeft te doen, is de computer opnieuw opstarten en weer toegang krijgen tot alle bestanden op de schijf.

Wat te doen als uw schijf RAW is geworden?

Er zijn kansen wanneer CHKDSK de schijf op de schijven niet herstelt en het bericht weergeeft: Het type bestandssysteem is RAW. CHKDSK is niet beschikbaar voor onbewerkte schijven.

In dergelijke situaties repareren of gegevens herstellen van RAW-schijven wordt complex. De enige manier om de niet-geformatteerde USB-schijf te repareren, is door de schijf opnieuw te formatteren, maar door de schijf opnieuw te formatteren, worden alle gegevens op de schijf gewist.

U bent hier omdat u uw kostbare gegevens op de schijf niet wilt verliezen door de schijf te formatteren. Maak je niet druk! Uw gegevens zijn veilig. U kunt eenvoudig gegevens herstellen vanaf de geformatteerde schijf zonder gedoe. Als je je afvraagt hoe, dan is hier het antwoord.

Gebruik makend van SFWare herstelprogramma voor harde schijven, u kunt de opnieuw geformatteerde gegevens vanaf elke schijf herstellen. De software scant elke sector van uw schijf om de geformatteerde bestanden te vinden van RAW-schijven, ontoegankelijke of corrupte schijven om uw gegevens veilig terug te krijgen. Download nu om gegevens te herstellen van de opnieuw geformatteerde schijf.

Free Download for WindowsFree Download for Mac

Formatteer de schijf opnieuw om de fout op te lossenFix the error when drive turns RAW

Als u de schijf opnieuw formatteert, moet u het bestandssysteem van de schijf wijzigen. Volg de onderstaande stappen om opnieuw te formatteren.

Stap 1: Sluit uw externe schijf aan en open Windows Explorer

Stap 2: Klik met de rechtermuisknop op het station en selecteer Format. Selecteer het bestandssysteem dat u uw schijf wilt formatteren

Stap 3: Geef uw schijf een naam onder Volume label en zorg ervoor dat de Quick Format vakje is aangevinkt.

Stap 4: Klik op de Start button en de computer zal uw schijf opnieuw formatteren.

Wanneer u het proces hebt voltooid, kunt u de externe schijf op uw computer openen zonder dat een schijf niet is geformatteerd.

Na het voltooien van het opnieuw formatteren, hoeft u alleen maar uw belangrijke gegevens van de geformatteerde schijf te herstellen met SFWare Externe harde schijf herstelprogramma.

Gevolgtrekking:

Schijven in de schijf die niet zijn geformatteerd, worden meestal aangetroffen op externe schijven die op Windows-computers zijn aangesloten. U kunt op chkdsk vertrouwen repareren schijf is niet geformatteerd en bestandssysteemfout op de schijf. Maar er zijn problemen met chkdsk als de schijf RAW wordt. Voortaan is de meest aanbevolen methode om gegevens van de schijf te herstellen en deze opnieuw te formatteren.

Als u de fout kon herstellen en geformatteerde gegevens van de schijf kon herstellen, deel dan uw mening in de commentaarsectie hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.