SSD wordt niet Weergegeven in Windows

Overzicht:

SSD’s vervangen de traditionele harde schijven vanwege hun prestaties. Of het nu SSD of HDD is, schijven stuiten op enkele onbepaalde problemen. Een van die problemen in verband met SSD is SSD wordt niet weergegeven in Windows.  Het kan erg vervelend zijn als de SSD niet wordt gevonden of herkend omdat u geen toegang heeft tot uw gegevens. Het artikel helpt u bij het oplossen van de fout op basis van verschillende scenario’s die het probleem hebben veroorzaakt.

Waarom wordt Mijn SSD niet Weergegeven?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom SSD niet op uw computer wordt weergegeven. De meest voorkomende redenen zijn problemen met het besturingssysteem, defecte stuurprogramma’s voor opslagcontrollers, niet-toegewezen ruimtes op SSD, en het niet toewijzen van de stuurprogrammaletter zal ertoe leiden dat SSD niet verschijnt.

Soms wordt de SSD niet geïnitialiseerd en leidt een beschadigd bestandssysteem op de schijf ertoe dat het probleem met de SSD niet wordt weergegeven.

Het kan ook zijn dat een nieuw gekochte SSD niet toegankelijk is omdat deze nergens verschijnt, noch in Windows Verkenner, noch in de opdrachtprompt, noch in Schijfbeheer.

Als u ooit dergelijke situaties tegenkomt, zijn hier de methoden om SSD te volgen en op te lossen die geen probleem op uw computer vertoont.

Sleutel Notitie: Wanneer SSD niet op uw computer wordt weergegeven, is het raadzaam om onmiddellijk te stoppen met het gebruik van uw schijf en gegevens te herstellen. omdat de methoden die worden gebruikt om het probleem op te lossen, het formatteren en opnieuw installeren van het besturingssysteem gebruiken, wat op zijn beurt gegevensverlies van de SSD-schijf kan veroorzaken. Daarom, voordat het te laat wordt, met de hulp van een veilige en vertrouwde SSD recovery software herstel al uw gegevens van de schijf. 

Free Download for WindowsFree Download for Mac

Hoe Repareren SSD wordt niet Weergegeven in Windows?

Met behulp van onderstaande methoden kunt u uw SSD detecteerbaar maken op Windows.

 • 3 methoden om op te lossen wanneer pc uw SSD niet detecteert
 • Hoe initialiseer je je nieuwe SSD-schijf om op Windows te verschijnen?

Methode 1: Controleer of SSD wordt weergegeven in BIOS

Als uw besturingssysteem geen toegang heeft tot de SSD of de SSD niet wordt weergegeven in het BIOS, hoeft u alleen maar alle andere stuurprogramma’s van uw computer los te koppelen. Als er problemen zijn met andere schijven, moet dat ook worden opgelost.

Het BIOS zal geen SSD detecteren als de datakabel beschadigd / corrupt is of de verbinding niet correct is. Vaak vallen SATA-kabels uit hun verbinding wanneer deze niet op de juiste manier wordt gehanteerd. Zorg ervoor dat uw SATA-kabels goed zijn aangesloten op de SATA-poortaansluiting.

Als uw SSD nog steeds niet wordt herkend in het BIOS, volgt u de onderstaande stappen

Om het BIOS de SSD te laten detecteren, moet u de SSD-instellingen in het BIOS als volgt configureren.

 • Start uw computer opnieuw op en druk op de F2-toets na het eerste scherm om de computer op te starten. (Verschillende fabrikanten hebben verschillende methoden om binnen te komen Setup, controleer daarom met uw systeemdocumentatie voor details)
 • Druk op de Enter-toets om te openen Config.
 • Selecteer SATAen druk op Enter.
 • U ziet de SATA Controller Mode
 • Sla uw wijzigingen op en restartuw computer om het BIOS te openen.

Als u de SSD in het BIOS-menu kunt zien met andere apparaten, herkent het systeem de SSD

Als het systeem de SSD niet in de normale modus weergeeft, moet u mogelijk Windows volledig opnieuw op uw systeem installeren om het probleem op te lossen. Als u Windows opnieuw installeert, kan dit leiden tot gegevensverlies omdat het de schijf formatteert en nieuwe schijfpartities maakt. Het wordt aanbevolen om te gebruiken gegevensherstel software om uw gegevens te herstellen voordat u Windows opnieuw installeert.

Zodra het proces is voltooid, zou uw SSD moeten reageren. Als dit niet het probleem is waarmee u te maken heeft, probeer dan de andere oplossingen die in het artikel worden besproken.

Methode 2: Formatteer uw SSD met het NTFS-bestandsformaat

Als de bovenstaande methode u niet helpt het SSD-probleem op te lossen, probeer dan de schijf te formatteren met een NTFS-bestandssysteem. Deze methode helpt u toegang te krijgen tot SSD wanneer het SSD-bestandssysteem is verwijderd of beschadigd.

 • Open het schijfbeheer zoals weergegeven in methode 2.
 • Selecteer uw SSD -> Klik met de rechtermuisknop -> selecteer Format

Notitie: Als u de schijf formatteert, worden de gegevens die erop zijn opgeslagen gewist. Als u de SSD heeft geformatteerd zonder een back-up van uw gegevens te maken, kunt u gebruik maken van SFWare Data Recovery Software om gegevens van geformatteerde SSD terughalen schijfpartitie.

Methode 3: Wijs een stationsletter toe

Het wijzigen van de stationsletter helpt u reparatie SSD wordt niet weergegeven in Windows wanneer de brief niet is toegewezen. In een dergelijke situatie moet u een geschikte stationsletter toewijzen

 • Open Schijfbeheer en zoek niet-toegewezen station
 • Right-clickop de SSD en selecteer een nieuw eenvoudig volume -> Next
 • Selecteer vervolgens de grootte van uw SSD-volume en druk op Next
 • Selecteer nu Assign the following drive letter, kies een letter uit de vervolgkeuzelijst en klik op Next.
 • In het volgende scherm klikt u op Format this volume with the following settingsen kies NTFS -> Next

Klik ten slotte op Finish om het proces te voltooien. Start uw systeem opnieuw op en controleer of het probleem is verholpen.

Methode 4: Werk het Storage Control-stuurprogramma bij

Als een verouderd, beschadigd of incompatibel stuurprogramma voor opslagbeheer ervoor zorgt dat de SSD-fout niet wordt weergegeven, moet het bijwerken van het stuurprogramma u helpen de fout op te lossen.

 • Druk op Windows + X, Selecteer Device Manageruit de beschikbare opties
 • Vind de storage controllersexpand the controller’s category en right-click on the controller driver to update.
 • Klik Update driververder gaan
 • Selecteer Search automatically for updated driver softwarein het volgende venster
 • Laat Windows nu zoeken naar het nieuwste stuurprogramma voor de controller.

Als Windows het nieuwste stuurprogramma voor uw apparaat niet kan vinden, wordt aangeraden om de stuurprogramma’s handmatig bij te werken door de website van de fabrikant te raadplegen.

Hoe u uw Nieuwe SSD Sschijf Initialiseert om op Windows te Verschijnen?

Als de schijf die u probeert te openen de nieuwe is, hebt u de schijf mogelijk niet geïnitialiseerd om deze toegankelijk te maken. Volg deze stappen om een SSD te initialiseren:

 • Druk de Windows + R keystegelijkertijd Typ diskmgmt.msc -> Enter.
 • Het scherm Schijfbeheer verschijnt. Zoek de schijf die niet is geïnitialiseerd, die wordt weergegeven als niet-toegewezen
 • Klik met de rechtermuisknop op de SSD-schijf en selecteer Initialize Disk
 • Wanneer de volgende aanwijzingen op het scherm te selecteren GPTin plaats van MBR en klik op Ok

Zodra het proces is voltooid. Controleer of u toegang heeft tot uw SSD

Hoe Gegevens Herstellen wanneer SSD niet wordt Weergegeven?

Om gegevens te herstellen van de solid-state drive die niet wordt gedetecteerd, downloadt en installeert u SFWare SSD Recovery Software en start u de applicatie.

SFWare SSD-herstelsoftware is ontwikkeld door te testen tegen realtime scenario’s voor gegevensverlies. Het heeft een ingebouwd robuust algoritme voor gegevensherstel dat helpt bij het scannen en herstellen van alle verloren of ontoegankelijke partities.

Free Download for WindowsFree Download for Mac

Voordat u het herstelproces initialiseert, moet u ervoor zorgen dat het TRIM commando is ingeschakeld of uitgeschakeld. Omdat het onmogelijk wordt om te herstellen als de TIM-opdracht is ingeschakeld op uw SSD.

 1. Selecteer in het hoofdscherm Recover Drive / Partition. Selecteer Drive / Partition Recovery in het volgende scherm
 2. Selecteer in de lijst met stations die op het scherm wordt weergegeven de SSD waarvan u de gegevens wilt herstellen
 3. Nadat het scanproces is voltooid, worden herstelbare bestanden weergegeven die beschikbaar zijn op de schijf.

U kunt beide bekijken Data View of File type viewPreview uw bestanden en of u tevreden bent met de resultaten, save de bestanden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.