U Mmoet de Schijf in de Drive Formatteren Voordat u Deze Gebruikt

“U moet de schijf in de drive formatteren voordat u deze gebruikt” is een fout die verschijnt wanneer u uw SD-kaart, USB of een andere externe schijf op uw pc aansluit. Wanneer de fout opduikt, geeft dit aan dat het bestandssysteem is beschadigd. Laten we de meest voorkomende redenen en de oplossingen voor het oplossen van de fout in de komende secties van het artikel bekijken.

Error You need format the disk in drive before using it

Oorzaken van “U moet de schijf in station formatteren voordat u deze kunt gebruiken” fout

  1. De fout komt veel voor bij externe schijven; dit komt vooral omdat ze regelmatig worden gebruikt op verschillende apparaten die respectieve bestandssystemen gebruiken. Er kan ook een potentieel virus of malware op de computer zijn.
  2. Systeemcrash en overmatige schijffragmentaties leiden ook tot de foutmelding om de schijf in schijf te formatteren voordat deze wordt gebruikt.
  3. Als u de schijven aansluit die zijn geformatteerd met een ander bestandssysteem dan NTFS, een bestandssysteem dat meestal op uw Windows-computers wordt gebruikt.
  4. Slechte sectoren op de schijf zijn een andere reden waarom de schijf niet beschikbaar is. Als de sectoren op de schijf beschadigd zijn, zijn gegevens ontoegankelijk en kunnen deze niet door de gebruiker worden gelezen.

Wanneer u een dergelijke foutmelding krijgt die u vraagt om te formatteren, kies dan niet voor de opmaakoptie. Formatteren is niet de aanbevolen manier om de fout op te lossen, omdat de formatteerfunctie alle gegevens op de schijf wist en u geen toegang meer hebt tot de gegevens.

Hoe kan ik de schijf openen zonder te formatteren?

Het is onmogelijk om toegang te krijgen tot de schijf wanneer het bestandssysteem is beschadigd zonder probleemoplossing. Probleemoplossing kan echter leiden tot permanent gegevensverlies. Het wordt altijd aanbevolen om gegevens te herstellen voordat u de schijf formatteert met een kluis externe harde schijf herstel software.

SFWare Hard Drive Recovery tool is een geautomatiseerde manier om gegevens van de beschadigde schijf te herstellen. Het is ontworpen met geavanceerde algoritmen voor gegevensherstel die efficiënt ontoegankelijke gegevens van de schijf herstellen. De diepe scanfunctie van de software doorloopt elke sector van uw schijf om verloren of ontoegankelijke bestanden te vinden. Klik nu op de downloadknop en herstel al uw belangrijke gegevens van de schijf.

Free Download for Windows

Free Download for Mac

Hoe fout te repareren u moet de schijf in de drive formatteren voordat u deze gebruikt?

Er zijn verschillende methoden om de fout op te lossen die u nodig hebt om de schijf te formatteren voordat u deze gebruikt. Een paar van de eenvoudigste en best bewerkte doe-het-zelfmethoden worden hieronder uitgelegd.

Probeer deze basisverificatiestappen voordat u verder gaat met een van de methoden om de fout te verhelpen:

  1. Sluit uw schijf aan op een andere USB-poort van uw pc. Open Verkenner en controleer of u toegang hebt tot de schijf.
  2. Als het probleem niet is opgelost door de schijf aan te sluiten op een andere USB-poort, sluit u de schijf aan op een andere pc en probeert u toegang te krijgen tot de gegevens erin.
  3. Als de fout te wijten is aan virussen, scant u de schijf met behulp van antivirus en verwijdert u mogelijke of bestaande bedreigingen.
  4. Als u een externe harde schijf gebruikt, probeert u de schijf rechtstreeks via de SATA-connector aan te sluiten. SATA is een eenvoudige kabel die op de schijf en het moederbord past. Sluit het ene uiteinde van de SATA-kabel aan op de harde schijf en het andere uiteinde op een beschikbare SATA-poort op uw moederbord.

Nadat u de bovenstaande basiscontrolestappen hebt uitgevoerd en de fout nog steeds op uw scherm verschijnt, gaat u verder met de geavanceerde methoden naar reparatie fout u moet de schijf in de drive formatteren voordat u deze gebruikt.

Methode 1: Update of installeer apparaatstuurprogramma

Door het stuurprogramma bij te werken of opnieuw te installeren, kunt u de verbinding tussen de harde schijf en de systeemsoftware tot stand brengen.

Stap 1: Klik met de rechtermuisknop Start en selecteer Device Manager

Stap 2: Vouw het Disk drives en klik met de rechtermuisknop op de schijf die u nodig hebt om de fout te herstellen

Stap 3: Kies de optie van Uninstall Device en start het systeem vervolgens opnieuw

Stap 4: U kunt ook de optie selecteren om update the driver om de fout te verhelpen

U kunt ook een bijgewerkt schijfstuurprogramma downloaden van de ondersteuningssite van de fabrikant van het station en dit handmatig installeren.

Methode 2: Gebruik een tool voor het controleren van fouten

Deze tool helpt u om het station te controleren op systeembestandfouten. Volg de stappen om de fout te verifiëren en op te lossen U moet de schijf formatteren voordat u deze kunt gebruiken.

Stap 1: Open File Explorer, klik met de rechtermuisknop op de schijf die u moet controleren op de fout

Stap 2: kiezen Properties en ga naar de Tools tab

Stap 3: Klik op de Check knop en dan Scan de rit

Opmerking: als u een fout of een prompt ziet om de schijf opnieuw te formatteren, klikt u op ‘Annuleren’. FORMAAT DE schijf NIET. Zoals eerder uitgelegd, wist de opmaak de gegevens die op de schijf zijn opgeslagen. Maak u echter geen zorgen als u de schijf hebt geformatteerd! u kunt gemakkelijk geformatteerde gegevensherstel harde schijf en kan de volgende methode proberen om de fout te verhelpen. 

Methode 3: Voer CHKDSK uit om de schijf te scannen

CHKDSK is de systeemtool die de meeste fouten in het bestandssysteem oplost. Het werkt voor zowel interne als externe schijven.

Notitie: Als u tijdens het uitvoeren van de opdracht chkdsk een fout tegenkomt “The type of the file system is RAW. CHKDSK is not available for RAW drives”, het geeft aan dat de schijven ontoegankelijk zijn en dat uw belangrijke gegevens gevaar lopen. In dergelijke gevallen wordt het aanbevolen om gegevens van de RAW-schijf te herstellen en vervolgens de CHKDSK uit te voeren.

Stap 1: Open Command Prompt en Run as Administrator

Stap 2: Typ de volgende opdracht chkdsk X: /r /f. X is the drive to be fixed.

Stap 3: Windows start met het controleren en repareren van schijffouten en beschadigde bestanden. Wacht tot het proces is voltooid.

Stap 4: Wacht tot het proces is voltooid en controleer of het station nog steeds de foutmelding geeft wanneer u het externe station op uw computer aansluit.

De bovengenoemde zijn enkele van de methoden om de fout te verhelpen “You need to format the disk in the drive before using it”.

Conclusie

Fouten zoals die hierboven zijn besproken, kunnen onvermijdelijk zijn. U kunt echter voorkomen dat u uw belangrijke gegevens misloopt door er een back-up van te maken. Het hebben van geen back-up kan riskant zijn, vooral op momenten dat de schijf onbedoeld wordt geformatteerd. U kunt uw gegevens nog steeds herstellen met behulp van SFWare recovery tool.

De hierboven genoemde methoden moeten u helpen om de fouten te verhelpen. Deel uw feedback over de algemene fout bij het oplossen van problemen in het onderstaande commentaargedeelte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.