USB Toegang Geweigerd

Samenvatting:

Wordt uw Windows weergegeven Toegang geweigerd wanneer u USB op uw computer aansluit? Dit kan het gevolg zijn van een onjuiste verbinding of USB-beschadiging. Met behulp van eenvoudige en effectieve methoden die in het artikel worden uitgelegd, kunt u in een oogwenk de fout oplossen die toegang wordt geweigerd voor USB.

USB access denied error

Toegang geweigerd is een fout die optreedt wanneer Windows geen toegang heeft tot de inhoud van een USB en dit kan verschillende redenen hebben.

Waarom is USB Toegang Geweigerd?

Het is niet ongebruikelijk dat een pen-drive of USB-flashdrive geen probleem is met toegang geweigerd in Windows 11/10/8/7. Er zijn veel redenen die tot de USB-fout leiden, de meest voorkomende factoren worden hieronder vermeld::

 • Wanneer USB of pen drive is ongepast verwijderd, het kan de systeembestanden die op de achtergrond worden uitgevoerd beschadigen en problemen veroorzaken wanneer u opnieuw invoert.
 • Wanneer de toegang tot de USB-drive is beperkt met schrijfbeveiliging of alleen-lezen modus, u heeft geen toegang tot de USB-drive totdat u verwijder de schrijfbeveiliging.
 • Als USB’s bestandssysteem is beschadigd of corrupt, USB geeft geen toegang tot de inhoud op de schijf.
 • De USB is conflicterend met toepassingen van derden, dit kan ervoor zorgen dat u geen toegang meer krijgt tot de schijf totdat het probleem is opgelost.

Alle bovengenoemde redenen maken uw USB ontoegankelijk. Laten we nu eens kijken naar de oplossingen om de fout op te lossen Toegang wordt geweigerd voor USB.

Notitie: Er zijn enkele methoden die in de volgende sessie worden uitgelegd en die gegevensverlies van de USB kunnen veroorzaken. Als uw gegevens belangrijk zijn en niet het risico lopen te verliezen, wordt het aanbevolen om gegevens te herstellen van de ontoegankelijke USB en de methode te volgen om de fout Toegang wordt geweigerd te herstellen.

Free Download for WindowsFree Download for Mac

Snelle navigatie:

 1. Herstel gegevens van de USB met de foutmelding Toegang is geweigerd
 2. Reparatie USB-toegang wordt geweigerd Fout met behulp van verschillende benaderingen

Hoe USB Toegang Geweigerd Repareren op Windows PC

Probeer alle methoden een voor een om de fout op te lossen. USB-toegang wordt geweigerd in Windows 11/10/8 of andere versies.

Methode 1: Probeer toegang te krijgen tot de USB-drive

Als uw USB-apparaat is beveiligd en de toegang van iedereen is uitgeschakeld voor gebruik, kunt u als volgt toegang krijgen tot het apparaat:

 1. Druk op Windows + E toetsen om de bestandsverkenner te openen. Klik op het ontoegankelijke USB-apparaat.
 2. Rechtsklik op het USB-apparaat en selecteer Properties >> Security >> Advanced >> Edit
 3. Zoek je naam onder de Group or user names sectie en klik erop.
 4. Schakel alle vakken in de Allow kolom >> druk op Apply
 5. Voltooi het proces door te klikken op OK om toestemming te krijgen voor toegang tot het USB-apparaat.

Methode 2: Beheer geavanceerde beveiligingsinstellingen voor USB

Als de fout toegang is geweigerd is te wijten aan een probleem in het Windows-register, kunt u de volgende stappen proberen om het op te lossen.

run regedit to fix access is denied for USB

 1. Open Run door op de Windows + R-toetsen te drukken en te typen exe en navigeer naar het onderstaande pad

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\ENUM\USB

 1. Klik nu met de rechtermuisknop op de USB-map en selecteer Permissions. Zorg ervoor dat de Read kolom is aangevinkt.
 2. Ga naar de Advanced tabblad >> selecteer Include inheritable permissions from this object’s parent

Inherit the permission to allow access to USB

 1. Ga nu naar de Owner tabblad en vink het vakje aan Replace owner on sub containers and objects >> Apply en OK

Zodra het proces is voltooid, probeert u uw USB aan te sluiten om te controleren of de foutmelding USB-toegang geweigerd bestaat of niet.

Methode 3: Stationsletter wijzigen met schijfbeheer

Het is belangrijk om te weten dat als u het pad van een apparaat wijzigt, de apparaatletter die aan USB is toegewezen, dynamisch wordt gewijzigd. Daarom helpt het wijzigen van stationsletters met schijfbeheer bij het opnieuw configureren van de wijziging en bij het oplossen van de fout USB-toegang geweigerd als dit te wijten is aan een wijziging in het pad van het USB-apparaat.

Run Disk management to fix USB access denied

 1. Open Schijfbeheer met de Run dialogue door op de te drukken Windows + R sleutels bij elkaar en type msc >> Enter of OK.

OF Klik met de rechtermuisknop op de start knop en selecteer disk management.

 1. Navigeer naar het USB-apparaat waarop de fouttoegang wordt geweigerd, klik met de rechtermuisknop op de USB-schijfpartitie onder aan het venster Schijfbeheer.

Change drive letter in disk management

 1. Kiezen Change Drive Letter and Path… uit de vermelde opties.
 2. In het volgende venster dat uw besturingssysteem zal vragen, Kiezen Change…. >> Selecteer de nieuwe stationsletter >> OK

Controleer na voltooiing van het proces of u nog steeds de fout tegenkomt Toegang wordt geweigerd voor USB op Windows.

Methode 4: Lokaal groepsbeleid voor USB bewerken

Soms kan de toegang tot USB-connectiviteit worden geweigerd door de beperking van de Editor voor lokaal groepsbeleid op het apparaat. Volg de stappen om de USB-fout op te lossen met behulp van eenvoudige stappen:

 1. Type msc in een zoekbalk >> klik op de Edit group policy optie die op uw scherm wordt weergegeven.
 2. Wanneer je Control panel Local Group Policy Editor zal worden geladen, selecteer Administrative Templates >> breid nu de uit System folder.
 3. In de uitgebreide System map >> open de Removable Storage Access

Local group policy editor to fix USB error access is denied

 1. Deze laatste stap omvat drie processen: open alle genoemde opties een voor een en vink de optie aan Disable om beperkingen van het apparaat te verwijderen.
 • Verwisselbare schijven: toegang weigeren,
 • Verwisselbare schijven: leestoegang weigeren
 • Verwisselbare schijven: schrijftoegang weigeren.

Methode 5: Hulpprogramma voor foutcontrole gebruiken

Als de fout USB-toegang wordt geweigerd, wordt veroorzaakt door een bestandssysteemfout in Windows 11/10/8, zal de foutcontroletool u helpen de fout op te lossen.

 1. Open File Explorer of This PC, ga naar de USB-toegang geweigerd. Klik met de rechtermuisknop op het USB-station en selecteer Properties
 2. Ga naar de Tools Onder de Error checking sectie, klik op Check.
 3. Klik op Repair Drive.

Dit zal u helpen de problemen op te lossen met het apparaat dat problemen veroorzaakt om toegang te krijgen tot de USB-drive.

Methode 6: Voer CHKDSK uit om USB toegang geweigerd reparatie

Als de fout wordt veroorzaakt door fouten in het bestandssysteem, kunt u altijd vertrouwen op CHKDSK, een ingebouwd hulpprogramma in Windows dat helpt bij het oplossen van logische fouten.

Run chkdsk to fix the error

 1. Open de opdrachtprompt door te typen cmd in zoekbalk >> Run as administrator
 2. Type de opdracht: chkdsk H: /f druk op Enter (Vervang H door uw USB-driveletter)

Methode 7: Formatteer de USB-drive om de toegang te herstellen is geweigerd fout

Als het systeembestand van een USB-apparaat beschadigd of beschadigd is, is de eenvoudigste manier om een USB-fout op te lossen, de schijf te formatteren. Het formatteren van de schijf lost niet alleen fouten op, maar helpt u ook om eventuele schade in het bestandssysteem op te lossen.

 1. Sluit uw USB aan op de Windows-computer, open File Explorer. Klik met de rechtermuisknop op het USB-station, selecteer Format keuze
 2. In het venster Apparaat formatteren, wordt u weergegeven Quick format of Complete Format

(Zorg ervoor dat u het verschil begrijpt tussen Snel en Volledig formatteren voordat u het USB-station formatteert)

 1. Wanneer het waarschuwingsbericht verschijnt, klikt u op OK. Het waarschuwingsbericht geeft aan dat bij het formatteren alle gegevens van het apparaat worden gewist. Zodra het formatteringsproces is voltooid, ontvangt u een Format Complete bericht >> druk op OK

Nadat het formatteringsproces is voltooid, sluit u het USB-venster en verwijdert u de USB-drive om de USB te verwijderen.

Hoe Gegevens te Herstellen van de USB Weergave Toegang is Geweigerd Fout?

Volg de stappen om gegevens van de ontoegankelijke USB te herstellen. Download en installeer SFWare USB gegevensherstel software, sluit de USB aan op de computer waarop de software is geïnstalleerd. Start de applicatie.

Free Download for WindowsFree Download for Mac

Stappen om gegevens te herstellen van ontoegankelijke USB

 1. Selecteer in het hoofdscherm Recover Drive/Partition, kies in het volgende scherm, Drive/Partition Recovery, door deze optie te selecteren, begint de software alle schijven en partities weer te geven die beschikbaar zijn op de computer

SFWare Data Recovery software main page

 1. Selecteer in het volgende venster het USB-station van de vermelde stations, waarvan u uw belangrijke gegevens moet herstellen en klik op Next

Select the USB access denied drive

 1. De software begint met het scannen van de schijf. De software scant elke sector op het USB-station op alle herstelbare bestanden. Zodra het scanproces is voltooid, worden alle recoverable files worden weergegeven in de lijst.

recoverable files to recover from USB

 1. Kies de bestanden die u moet herstellen van de ontoegankelijke USB-drive en klik op Next

 1. Selecteer in het volgende venster de locatie om alle herstelde bestanden van de USB op te slaan. Zorg ervoor dat u de bestanden op een andere locatie opslaat om te voorkomen dat de bestanden van de schijf worden overschreven.

Niet alleen USB-drives, met SFWare gegevensherstel software, u kunt eenvoudig gegevens herstellen van externe apparaten zoals een SD-kaart, externe harde schijf, pen drive, enz.

Conclusie:

Met alle 7 hierboven genoemde methoden, kunt u de fout oplossen Toegang wordt geweigerd op Windows 11/10 andere versies. Om uw USB te beschermen tegen virussen en andere soorten malware die uw USB gevoelig maken voor fouten zoals toegang wordt geweigerd, USB-station niet herkend, enz., voert u regelmatig antivirus uit. Houd een back-up van uw gegevens om situaties met gegevensverlies te voorkomen. Als u ooit scenario’s voor gegevensverlies tegenkomt, kunt u altijd vertrouwen op SFWare-software voor gegevensherstel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.