Verwijderde Bestanden Terughalen met Shift Delete op Windows

Samenvatting:

Per ongeluk verwijderde bestanden met Shift + Delete-toetsen op Windows? Als u op zoek bent naar de oplossingen om bestanden te herstellen die zijn verwijderd met Shift Delete, legt dit artikel 2 verschillende manieren uit om permanent verwijderde bestanden te herstellen met Shift Delete. Volg het artikel om de meest geschikte methode te kennen om uw bestanden te herstellen.

Wat doet Shift + Delete?

Om te begrijpen wat Shift Delete sleutels doen, is het belangrijk om te begrijpen wat Delete sleutel doet. Wanneer de bestanden worden geselecteerd en verwijderd met alleen de delete-toetsen, worden de bestanden tijdelijk naar de Prullenbak verplaatst en worden de bestanden niet uit het bestandssysteem gewist.

Wanneer u zowel de Shift- als de Delete-toets gebruikt om een bestand van een Windows-pc te verwijderen, overtreft het de Prullenbak. Daarom worden de bestanden permanent gewist en kunnen ze niet meer worden teruggehaald.

Kan ik Verwijderde Bestanden Herstellen met Shift Delete op Windows?

Als je je afvraagt of het mogelijk is om verwijderde bestanden te herstellen met de Shift Delete-toetsen, zou het antwoord ja zijn. Ja, u kunt eenvoudig verwijderde bestanden van een Windows-computer herstellen. De bestanden die worden verwijderd, worden door het bestandssysteem als leeg gemarkeerd, zodat ze kunnen worden gebruikt door nieuwe geschreven gegevens. Daarom wordt het altijd aanbevolen om de schijf niet te gebruiken totdat het herstel is voltooid. Dit kan de bestaande gegevens overschrijven en het herstellen van bestanden van de schijf lastig maken.

Hoe door Shift Verwijderde Bestanden Herstellen in Windows 11/10 of Oudere Windows Versies?

U kunt bestanden herstellen die zijn verwijderd met Shift Delete-toetsen met behulp van 2 benaderingen. U kunt ofwel gebruik maken van Bestandsgeschiedenis om bestanden te herstellen die zijn verwijderd met Shift Delete-toetsen of een goed geprogrammeerde software voor gegevensherstel om permanent verwijderde bestanden terughalen met Shift Delete.

Verwijderde bestanden terughalen met shift delete op Windows gebruiken bestandsgeschiedenis

Bestandsgeschiedenis is het hulpprogramma voor back-upfuncties dat in alle versies van het Windows-besturingssysteem wordt geleverd. De bestandsgeschiedenis bevat de kopieën van de bestanden om ze terug te halen als ze verloren zijn gegaan, beschadigd zijn of niet toegankelijk zijn. Om de functie in Windows te gebruiken, moet men de Bestandsgeschiedenis inschakelen voorafgaand aan situaties met gegevensverlies. Bestandsgeschiedenis activeren:

Open de applicatie Instellingen op Windows

  1. Ga naar Update & Security > Backup
  2. Voeg een back-upschijf toe door op de te klikken Add a driveoptie
  3. Een on/off knop zal verschijnen voor Automatically back up my files. Zorg ervoor dat de schuifregelaar in de staat On

File history to recover shift deleted files

Als u de bestandsgeschiedenis hebt ingeschakeld, volgt u de volgende stappen om de verwijderde dienst te herstellen

Stap 1: Type File History in de zoekbalk

Stap 2: Onder Settings in zoekresultaten, klik op Restore your files with File History

Stap 3: Als u wordt verteld dat de functie niet is ingeschakeld, klikt u op Configure File History settings

Stap 4: Selecteer de schijf waarvoor u de functie wilt inschakelen en klik vervolgens op Turn on

Houd er rekening mee dat Windows 11 en 10 alleen een back-up maken van de mappen in uw gebruikersmap, en dit elk uur. Nadat u deze functie van tevoren hebt ingeschakeld, kunt u bestanden herstellen vanaf de kopieën. Om door Shift verwijderde bestanden te herstellen vanuit Bestandsgeschiedenis:

Stap 1. Type File History in de zoekbalk

Stap 2. Onder Settings in zoekresultaten, klik op Restore your files with File History

Stap 3. Blader door de beschikbare mappen en selecteer uw verwijderde bestanden. Klik op de groene pijl om de bestanden te herstellen.

Wat als Bestandsgeschiedenis niet is geactiveerd? Hoe zou u uw door Shift verwijderde bestanden terugkrijgen? als je je afvraagt hoe je verwijderde bestanden kunt herstellen, is hier een antwoord: SFWare Delete File Recovery-software. Het is het eminente hulpmiddel dat is ingebed met een snel scanalgoritme dat helpt om uw verloren bestanden van de schijf op te sporen en zo snel mogelijk te herstellen. U kunt de software op elk Windows-besturingssysteem en Mac OS gebruiken om ook bestanden te herstellen die de prullenbak hebben omzeild.

Free Download for WindowsFree Download for Mac

Hoe verwijderde bestanden terughalen met shift delete op Windows gebruikend SFWare?

Om door shift verwijderde bestanden te herstellen, download en installeer SFWare verwijderde bestand herstel tool op uw pc. Start de applicatie.

Stap 1: Selecteer Recover Files vanaf het hoofdscherm en Deleted File Recovery vanaf het volgende scherm

Recover files using Shift Delete keys

Stap 2: Kies de drive/partition om het herstelproces voor door shift verwijderde bestanden te starten (de tool voert nu het zoekalgoritme uit op de geselecteerde schijf/partitie om de door shift verwijderde bestanden te herstellen)

Select the drive to scan for shift deleted files

Stap 3: Zodra de scan is voltooid, kunt u herstelbare bestanden bekijken in Data View of File Type View.

View recoverable Shift Delete files in Either Data View or File Type View

Selecteer de bestanden die u wilt herstellen en klik op Volgende. Nadat het herstelproces is voltooid, slaat u de herstelde bestanden op een willekeurige locatie op uw computer op.

SFWare verwijderd bestand herstel tool:

Conclusie:

Met behulp van Bestandsgeschiedenis zou u in staat moeten zijn om uw Shift Deleted-bestanden te herstellen. Als u niet in staat was om deze methode te gebruiken, kunt u altijd vertrouwen op de beste aanpak: SFWare Data Recovery-software. Het is altijd de moeite waard om een back-up van uw belangrijke bestanden te hebben om scenario’s voor gegevensverlies te voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.