Verwijderde Bestanden Terughalen Windows 11

Samenvatting:

Per ongeluk bestanden verwijderd van Windows 11? Maak je geen zorgen! Dit artikel is een complete gids als u op zoek bent naar manieren om bestanden te herstellen op Windows 11. Voor een snel en veilig herstel van verwijderde bestanden op Windows 11, kunt u gebruik maken van de meest aanbevolen tool om uw bestanden te herstellen in jiffy-SFWare-gegevens herstel tool.

Free Download for WindowsFree Download for Mac

Met alle focus op beveiliging en gebruikersinterface is Windows 11 de beste Windows-versie die tot nu toe beschikbaar is. Ondanks alle visuele upgrades en prestatieaanpassingen is gegevensverlies nog steeds een probleem dat niet wordt aangepakt. Hoewel Microsoft probeerde het probleem aan te pakken door gratis Windows-software voor gegevensherstel aan te bieden, blijft gegevensverlies in Windows 11 een van de grootste zorgen voor de gebruikers.

Laten we begrijpen waarom gegevensverlies plaatsvindt in Windows 11 en proberen een beter alternatief te vinden om de verwijderde of verloren gegevens te herstellen.

Waarom Gegevensverlies Optreedt in Windows 11?

Als je je afvraagt ​​dat updaten naar Windows 11 de reden is achter gegevensverlies, is het antwoord nee. er zijn echter andere redenen die gegevensverlies van Windows 11 kunnen veroorzaken, die hieronder worden besproken::

Onderbreking tijdens het updaten:

Tijdens het upgraden naar Windows 11 bevindt de computer zich in een kwetsbare staat. Elke onderbreking van het proces kan de systeembestanden op de schijf of de schijf zelf beschadigen, wat kan leiden tot gegevensverlies.

Type installatie dat u kiest:

Tijdens het installeren van Windows 11 wordt u gevraagd om te kiezen tussen Upgrade of Custom. Met Aangepast kunt u de instellingen en functionaliteit wijzigen. Als u niet op de hoogte bent van de te nemen stappen, heeft het de mogelijkheid om de gegevens van de computer te wissen.

Harde schijf defect:

Harde schijf of SSD, als deze op het punt staat te falen, wordt aangeraden de schijf niet te gebruiken voor updates. Als de defecte schijf crasht tijdens het upgraden naar Windows 11, maakt dit het proces onvolledig, wat resulteert in gegevensverlies.

Virusinbraak:

Geen enkele computer is vrij van virusbedreigingen. Virussen of malware kunnen bestanden beschadigen en uw belangrijke bestanden ontoegankelijk maken. Daarom is het altijd aan te raden om antivirus of Windows Defender uit te voeren voordat u nieuwe externe apparaten op uw computer plaatst.

Anderen:

Het per ongeluk verwijderen van bestanden, ongepaste partitionering van de schijf op Windows 11 of het gebruik van verkeerde parameters en attributen in CMD of DISKPART leidt ook tot gegevensverlies dat niet bedoeld was om te verwijderen.

Wilt u weten wat er is gebeurd met bestanden die zijn verwijderd uit Windows 11? Is het mogelijk om verwijderde bestanden van Windows 11 te herstellen? Volg de volgende secties om te weten hoe verwijderde bestandsherstel mogelijk wordt gemaakt op Windows 11.

Waar gaan verwijderde bestanden naartoe?

Wanneer bestanden worden verwijderd of verloren gaan van een Windows-computer, wordt alleen de vermelding verwijderd die het adres van het bestand registreert en niet de bestanden zelf. Later markeert het Windows-besturingssysteem de beschikbare ruimte voor de nieuwe gegevens die moeten worden geschreven. Daarom kunt u met behulp van enkele herstelmethoden de verwijderde bestanden op Windows 11 herstellen.

Hoe Verwijderde Bestanden Terughalen Windows 11?

Om bestanden en mappen te herstellen die in Windows 11 zijn verwijderd, kunt u de hieronder beschreven herstelmethoden gebruiken:

Hoe verwijderde bestanden te herstellen met behulp van de prullenbak op Windows 11?

Alle bestanden die u verwijdert, of het nu per ongeluk of opzettelijk is, de verwijderde bestanden gaan naar de Prullenbak. Bestanden kunnen gemakkelijk herstellen uit de Prullenbak tenzij je alle bestanden uit de Prullenbak hebt verwijderd of de Shift + Delete-toetsen hebt gebruikt om bestanden te verwijderen. Als u Shift Delete gebruikt om bestanden te verwijderen, wordt het permanent verwijderen van bestanden uit de prullenbak onmogelijk.

  1. Ga naar Desktopen vind Recycle Bin icoon
  2. Dubbelklik op het pictogram of klik met de rechtermuisknop op de map en klik op openen
  3. Navigeer nu naar de bestanden die u wilt herstellen. Selecteer meerdere bestanden om te herstellen, klik er met de rechtermuisknop op en kies Restore.
  4. U zult zien dat uw bestanden op de oorspronkelijke locatie zijn hersteld

Hoe verwijderde bestanden herstellen Windows 11 gebruiken de back-up?

Het ingebouwde hulpprogramma van Windows Bestandsgeschiedenis helpt u bij het maken van back-ups van bestanden en bestanden herstellen zijn verwijderd met Shift Delete ook. De functie werkt alleen als u de optie Bestandsgeschiedenis hebt ingeschakeld. Bestandsgeschiedenis houdt een back-up van bepaalde systeemmappen zoals documenten, muziek, afbeeldingen en bureaubladmappen en de OneDrive-bestanden indien offline beschikbaar op uw computer. Als u een back-up wilt maken van andere mappen, kunt u deze aan elk van deze mappen toevoegen.

Zodra u Bestandsgeschiedenis inschakelt, heeft u na verloop van tijd een volledige back-up van uw bestanden. U kunt back-upbestanden gebruiken in situaties zoals het per ongeluk verwijderen van belangrijke bestanden, wanneer het bestand corrupt of beschadigd is, kunt u ze herstellen vanaf back-ups.

Restore files deleted from Windows 11 using File History

  • Type File Historyin het zoekvak op de taakbalk
  • Selecteer Restore your files withFile History

Alle bestanden waarvan u een back-up hebt gemaakt, verschijnen in het venster Bestandsgeschiedenis. Als er meerdere back-upversies zijn, kunt u de recent backup om bestanden te herstellen die de laatste tijd uit Windows 11 zijn verwijderd.

Herstel bestanden met Microsoft’s Windows file recovery applicatie op Windows 11

Microsoft’s Windows File Recovery-toepassing is een opdrachtregelhulpprogramma dat kan worden gebruikt om verwijderde of verloren bestanden van het Windows-systeem te herstellen.

  1. Ga naar Microsoft Storeen type Windows File Recovery. Download en installeer de applicatie en start deze.

Microsoft's File Recovery app to recover files on Windows 11

  1. Nadat de app is geïnstalleerd, klikt u met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram op uw taakbalk en selecteert u Windows Terminal(Admin)/ Windows PowerShell (Admin)
  2. Voer vervolgens de opdracht in het PowerShell-venster in. De opdracht helpt u de bestanden op station C te herstellen naar station D. winfr C: D: /regular /n \Users\<username>\Download\ – Herstelt uw map Downloads van uw C: schijf naar de herstelmap op D: schijf

Windows PowerShell to recover files on Windows 11

U kunt de bestandsnamen en de namen van de bestemmingsmappen vervangen door de namen die u nodig heeft.

Zodra het herstel is voltooid, gaat u naar de doelmap en controleert u of alle bestanden zijn hersteld.

Als u geen bestanden kunt herstellen van een van de bovengenoemde herstelmethoden, heeft u alleen een vertrouwde en effectieve verwijderde bestand hersteltool.

Verwijderde bestanden terughalen Windows 11 gebruikend gegevensherstel tool

Met SFWare gegevensherstel tool kunt u permanent verwijderde bestanden herstellen vanaf Windows 11.

De software ondersteunt het herstel van alle soorten bestanden, zoals Word, PowerPoint, Excel, video, audio, e-mailgegevensbestand, systeembestanden enz.

Herstelt eenvoudig bestanden van corrupte schijven zonder schade aan de herstelde bestanden te veroorzaken

Free Download for WindowsFree Download for Mac

Gratis download SFWare gegevensherstel software op uw computer en herstel verwijderde bestanden op het Windows 11-besturingssysteem.

Stap 1: Kies Recover Files optie in het hoofdscherm om verwijderde bestanden te herstellen van Windows 11

Select Recover Files to recover deleted files from Windows 11Stap 2: Selecteer de schijf met verwijderde bestanden en klik vervolgens op de Next knop om door te gaan

Select internal drive to recover files on Windows 11Stap 3: Nadat de software de schijf heeft gescand, worden de herstelbare bestanden op het scherm weergegeven. Het enige dat u hoeft te doen, is de bestanden selecteren die u wilt herstellen en op Next

Scanning the drive to recover files on Windows 11Stap 4: Nadat het proces is voltooid, hebt u de herstelbare bestanden klaar om op te slaan. U kunt ook een voorbeeld van de bestanden bekijken voordat u ze opslaat.

Preview files before saving

Conclusie

Met alle bovengenoemde herstelmethoden uitgelegd, kunt u probleemloos bestanden van Windows 11 herstellen. Als u verwijderde bestanden op Windows 11 niet met gratis methoden kunt herstellen, kunt u altijd vertrouwen op SFWare-software voor gegevensherstel waarmee u bestanden probleemloos kunt herstellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.