Externe Schijf niet Herkend maar Knipperen

Geschreven door
Bijgewerkt aan

Samenvatting:

Als u het lampje van uw externe schijf ziet branden, betekent dit dat uw schijf actief is. Hoewel de schijf actief is, kunt u de schijf niet op de pc detecteren. Als u een van degenen bent die met soortgelijke problemen wordt geconfronteerd, vindt u hier een alles-in-één handleiding om knipperende maar niet-gedetecteerde problemen op te lossen. Met behulp van een eenvoudige methode kunt u verloren gegevens herstellen van niet-gedetecteerde externe harde schijven.

Externe schijf niet herkend maar knipperen probleem wordt meestal gezien in Seagate-harde schijven en andere externe harde schijven.

Ongeacht het merk van het opslagapparaat, als u met dit probleem wordt geconfronteerd, kunt u het probleem eenvoudig oplossen met behulp van de onderstaande methoden. Volg de beschrijving om de beste oplossing te kennen om het probleem op te lossen.

Hoe Repareren Externe Schijf niet Herkend maar Knipperen?

Laten we twee scenario’s beschouwen op basis waarvan verschillende bevestigingsmethoden worden uitgelegd in de volgende sectie.

Scenario 1: Externe harde schijf niet herkend

Scenario 2: Externe harde schijf knippert, maar wordt niet herkend

Als u een Mac-gebruiker bent met hetzelfde probleem, klik dan hier om het probleem van een op te lossen externe harde schijf die niet wordt herkend door de Mac-computer.

Scenario 1: Externe harde schijf niet herkend

Met behulp van verschillende methoden die hier worden beschreven, kunt u het probleem eenvoudig oplossen met externe harde schijven die niet worden opgemerkt door de computer.

Methode 1: Wijzig de USB poort

Als je de beschadigde USB-poort gebruikt, wordt je schijf niet gedetecteerd door de computer. Sluit daarom uw apparaat via een andere poort aan om te bepalen of er een probleem is met de USB-poort of niet.

Methode 2: Schakel USB Root Hub in

U kunt het probleem eenvoudig oplossen door alle USB Root Hub in te schakelen. Volg de onderstaande stappen om de USB-hoofdhub in te schakelen.

 1. Klik Start-> Typ msc -> druk op Enter
 2. Klik Device Manager-> Uitbreiden Universal Serial Bus controllers
 3. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op USB Root Hub-> Properties gevolgd door Power Management
 4. Uitschakelen Allow the computer to turn off this device to save power

Volg het proces voor alle USB Root Hub en herstart pc en controleer of uw externe apparaat wordt gedetecteerd of niet door de pc.

Methode 3: Voer de antivirus uit

Door het virus van de computer te verwijderen, worden de meeste problemen met de computer opgelost. Door vertrouwde antivirussoftware uit te voeren, kunt u het virus eenvoudig van de schijf en de pc verwijderen en uw schijf toegankelijk maken.

Scenario 2: Externe schijf werkt niet maar knippert

In dit scenario is een externe harde schijf actief, maar kan deze niet door de computer worden gedetecteerd. Volg de onderstaande methoden om dit probleem op te lossen.

Methode 1: Schakel alle verborgen apparaten in

Probeer het probleem op te lossen waarbij de externe harde schijf knippert, maar niet wordt herkend door de computer, door alle verborgen apparaten zichtbaar te maken.

 1. Ga naar Start-> Typ: msc -> Enter
 2. In Device Manager-> Kiezen View -> Show hidden devices
 3. Klik op + signom alle notities uit te vouwen
 4. Klik nu met de rechtermuisknop op grijze items en kies uninstall
 5. Tenslotte, reboot the PCen probeer opnieuw

Methode 2: Stuurprogramma verwijderen

Soms leiden onjuiste stuurprogramma’s tot problemen zoals het knipperen van de externe schijf maar niet herkend. Volg de onderstaande stappen om het probleem op te lossen

 1. Ga naar Starten typ msc –> Enter
 2. Uitbreiden Universal Serial Universal Serial Bus controllers
 3. Right-clickop elk USB-apparaat en Uninstall (Verify of er een niet-herkend apparaat is of niet).
 4. Als u een niet-herkend apparaat tegenkomt, klik dan op Driverstabblad en uninstall de bestuurders
 5. Controleer nu My Computer / My PC voor externe schijf
 6. Als de schijf niet wordt weergegeven op Mijn pc, start u uw pc opnieuw op.

Opmerking:  Als het externe apparaat aanvankelijk verschijnt, maar later verdwijnt, herhaal dan de bovenstaande stap en klik op Disk ManagementChange Drive Letter en probeer het opnieuw te verbinden

Methode 3: Register wijzigen

Een andere manier om het probleem op te lossen, is door het register te wijzigen. Hieronder staan de stappen om het register te wijzigen:

change registry to fix the external hard drive blinking but not detected error

 1. Ga naar Start
 2. Typ: regedt32en klik OK
 3. Backup Registry
 4. Klik Export
 5. Aan de linkerkant, Klik OK,

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E967-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

 1. Verwijderen upper filterof lower filter
 2. Probeer opnieuw de externe schijf aan te sluiten

Probeer nu uw schijf te openen om toegang te krijgen tot de gegevens.

Wat als u de fout oplost en merkt dat al uw gegevens verloren zijn gegaan? Of het nu per ongeluk is verwijderd of geformatteerd of gegevens zijn verloren als gevolg van corruptie in de schijf. Met behulp van een efficiënte externe harde schijf herstel tool  kunt u uw belangrijke gegevens terugkrijgen.

Gegevens Herstellen van niet Detecteerbare Externe Schijf met Licht Aan

Free Download for WindowsFree Download for Mac

Om gegevens van knipperende externe schijven te herstellen, downloadt en installeert u de applicatie op uw Windows- of Mac-systemen. Sluit uw externe harde schijf aan op uw computer en start de tool SFWare External Hard Drive Recovery.

Stap 1: Klik op de Recover Drive/Partition vanaf het hoofdscherm en Drive/Partition Recovery, het scant naar de verloren of verwijderde bestanden en geeft alle schijven weer die op het systeem zijn gevonden

SFWare to recover data from external drive
Stap 2: Controleer de schijf en klik op de gedetecteerde externe schijf. Nu wordt Scannen nagebootst.

Select the drive to recover deleted files
Stap 3: Zodra het scannen is voltooid, kunt u zien dat de herstelbare bestanden worden weergegeven in File Type of de Data Type View optie. Selecteer de bestanden die u wilt herstellen.

View recoverable files from drive in Data View or File Type View

Afhankelijk van de grootte van de externe schijf, vindt het scan- en herstelproces plaats. Zodra het proces is voltooid, dubbelklikt u op de herstelde bestanden om een voorbeeld van de herstelde bestanden te bekijken en ze op de gewenste locatie op te slaan. Zorg ervoor dat u op een andere locatie opslaat dan waar het is hersteld.

Conclusie:

Op elke externe harde schijf komen problemen zoals een schijf die niet toegankelijk of niet detecteerbaar is vrij vaak voor. Het is altijd de moeite waard en veilig om de back-up van de belangrijke gegevens te bewaren. Bovenstaande zijn de weinige methoden om uw schijf weer in de werkmodus te krijgen.

Laat het ons weten als je hierin slaagt reparatie externe schijf niet herkend maar knipperen, deel uw mening alstublieft in de commentaarsectie hieronder.

Related Posts:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *