Beschadigde SD Kaart Terughalen

Geschreven door
Bijgewerkt aan

Overzicht:

De SD-kaart kan om verschillende redenen corrupt of beschadigd raken, maar het verlies van de toegang tot de schijf kan vervelend zijn. U kunt uw gegevens echter eenvoudig herstellen en toegang krijgen tot uw belangrijke bestanden. Dit artikel bevat alles wat u moet weten over het repareren van een corrupte SD-kaart en het eenvoudig herstellen van gegevens met behulp van een professionele SD-kaarthersteltool.

snelle navigatie

Wat veroorzaakt SD-kaartcorruptie?
Indicaties van corrupte SD-kaart
Kan een corrupte SD-kaart worden hersteld?
Wat te doen als de SD-kaart ontoegankelijk wordt
Herstel bestanden van corrupte/beschadigde SD-kaart
Herstel corrupte SD-kaart
Veel Gestelde Vragen

Wat veroorzaakt Corruptie op de SD Kaart?

Hier zijn een paar meest voorkomende oorzaken die leiden tot beschadiging van de SD-kaart.

 1. Als er een SD-kaart in de camera wordt gebruikt, kan het uitschakelen van de camera terwijl het beeld van de SD-kaart nog wordt verwerkt, leiden tot storingen in de SD-kaarten.
 2. Abrupt verwijderen van de SD-kaart uit de apparaten
 3. De gegevensoverdracht van SD-kaart naar pc of vice versa onderbreken
 4. Plotselinge batterijstoring van de camera of de laptop
 5. SD-kaart gebruiken in door virussen aangetaste apparaten

Wat zijn de Tekenen/Symptomen van Beschadiging van de SD Kaart?

De meeste symptomen van beschadiging van de SD-kaart hebben betrekking op het weergeven van fouten, waardoor u geen toegang kunt krijgen tot gegevens van SD-kaarten. Hier zijn enkele indicaties die u helpen weten dat uw geheugenkaart/SD-kaart corrupt of beschadigd is:

 • SD kaart niet geïnitialiseerdis de meest voorkomende fout bij het verbinden met defecte stuurprogramma’s.
 • SD-kaart niet toegankelijk is de fout die wordt weergegeven wanneer er een probleem is met het bestandssysteem.
 • SD kaart is vol maar geen bestandendaarin kunt u dit soort problemen zien wanneer de geheugenkaart is aangetast door virussen/malware.
 • Toen de SD-kaart RAW werd, geeft de fout SD-kaart een ongeldig bestandssysteem weer. Dit is de fout die wordt weergegeven wanneer het besturingssysteem het bestandssysteem van de SD-kaart niet herkent.
 • De fout SD-kaart is niet geformatteerd wordt aangetroffen wanneer de SD-kaart ernstig beschadigd is.

Nu denk je misschien, is het mogelijk om gegevens van een SD-kaart te herstellen als de gegevens zelf er geen toegang toe hebben?

Is het Mogelijk om Beschadigde SD Kaart Herstellen?

Ja, het is mogelijk om bestanden van een corrupte SD-kaart te herstellen, gegevens die op de SD-kaart zijn opgeslagen, zijn nog steeds aanwezig op het opslagapparaat en er is een efficiënt hulpmiddel voor nodig om toegang te krijgen tot de bestanden die erop zijn opgeslagen. SFWare SD kaart herstel tool is een van de meest betrouwbare hersteltools die helpt bij het herstellen van gegevens die door welke oorzaak dan ook verloren zijn gegaan.

Notitie: Het wordt aanbevolen om in de eerste plaats uw gegevens van de corrupte SD-kaart te herstellen. Omdat het proces van het repareren van de schijf meer schade kan toebrengen aan de gegevens die erop aanwezig zijn. Of, als gegevens niet de prioriteit hebben en u de corruptie wilt oplossen, volgt hier de snelle navigatie.

Voordat u een corrupte SD-kaart gaat herstellen of repareren, zijn hier enkele tijdelijke oplossingen om te weten of uw SD-kaart beschadigd of beschadigd is.

Basisoplossingen wanneer de SD kaart ontoegankelijk wordt

 • Scan uw SD-kaart met antivirussoftware om eventuele virussen te verwijderen.
 • Sluit uw SD-kaart aan op een andere computer en controleer of u toegang hebt tot de bestanden
 • Installeer de stuurprogramma’s opnieuw en controleer of de SD-kaart werkt of niet
 • Wijzig de stationsletter van de SD-kaart

Als uw SD-kaart nog steeds niet wordt gedetecteerd, kan dit te wijten zijn aan corruptie. Probeer je corrupte SD-kaart te repareren met een van de effectieve gratis methoden.

Hoe Beschadigde SD Kaart Terughalen?

Om bestanden van een beschadigde SD-kaart te herstellen, download en installeer je SFWare SD Card Recovery Tool om een beschadigd SD-kaartherstel veilig uit te voeren. Start SFWare SD-kaartherstelsoftware op uw Windows- of Mac-pc.

Free Download for WindowsFree Download for Mac

Stap 1: Voor beschadigd SD-kaartherstel selecteert u de optie Recover Drive/Partition in het hoofdscherm en klikt u op Drive/Partition Recovery

Recover data from damaged or corrupt drive

Stap 2: Lijst met schijven wordt weergegeven op het volgende scherm, selecteer de beschadigde SD-kaart om het herstelproces te starten. Nu voert de tool een algoritme uit op een corrupte SD-kaart om de bestanden op de SD-kaart te zoeken en te lokaliseren.

Select the corrupt drive

Stap 3: Herstelbare bestanden worden op het scherm weergegeven. U kunt bestanden bekijken in Data View of File Type View.

View recoverable files in Data View or File Type View

Selecteer ten slotte de bestanden die u wilt opslaan en kies het doelstation om de herstelde bestanden op te slaan. Gebruik niet dezelfde SD-kaart om de bestanden op te slaan, omdat dit een onderbreking van het herstelproces veroorzaakt.

De bovengenoemde stappen ondersteunen gegevensherstel op verschillende versies van geheugenkaarten die zijn vervaardigd door populaire merken zoals SanDisk, Lexar, Sony, Transcend, PNY, Samsung enz. De typen geheugenkaarten die worden ondersteund door de SFWare SD-kaarthersteltool staan hieronder vermeld:

 • Compact Flash-kaart
 • Beveiligde digitale kaart (SD-kaart)
 • Beveiligde digitale kaart met hoge capaciteit (SDHC)
 • Veilige digitale uitgebreide capaciteit (SDXC)
 • Micro beveiligd digitaal
 • Micro veilige digitale hoge capaciteit (Micro-SDHC)
 • Micro veilige uitgebreide capaciteit (MicroSDXC)
 • Extreme digitale fotokaart (xD)

Hoe Corrupte SD Kaart Repareren met CHKDSK?

CHKDSK is de ingebouwde tool in een Windows OS-computer. Dit helpt bij het oplossen van fouten in het logische bestandssysteem op de schijf. Als de corruptie van de SD-kaart verband houdt met het bestandssysteem, werkt de onderstaande methode het beste. Gebruik een kaartlezer om de SD-kaart met de pc te verbinden.

Fix SD card using CHKDSK

 1. Ga naar Mijn computer en noteer de stationsletter van de SD-kaart
 2. Type CMD(opdrachtprompt) in de zoekopdracht en selecteer Run as administrator optie
 3. Type nu chkdsk[stationsletter]: /f /r /x en druk op Enter

Waar, /f: verifieert en corrigeert de logische schijffouten

/r: controleert op fysieke schijffouten zoals slechte sectoren en probeert deze te herstellen

/x: De opdracht bevat de functionaliteit van /f en dwingt ook het volume eerst te ontkoppelen.

De opdracht chkdsk scant nu de SD-kaart om de fouten te lokaliseren en repareert het SD-kaartstation. Als u nog steeds geen toegang hebt tot de bestanden van de SD-kaart, geeft dit duidelijk aan dat de SD-kaart ernstig beschadigd is. U kunt proberen de corrupte SD-kaart te repareren met andere SD kaart repareren methoden.

Conclusie:

SD-kaarten worden geconfronteerd met overvloedige slijtage vanwege hun bruikbaarheid op verschillende apparaten. Het maakt de schijf veel blootgesteld aan mogelijke corruptie of schade in vergelijking met andere opslagapparaten. Gezien deze factoren wordt gebruikers geadviseerd om een routine te volgen om de gezondheid van de schijf te controleren en altijd een back-up van gegevens te maken om situaties met gegevensverlies te voorkomen. Om elke noodsituatie van gegevensverlies aan te pakken, kunt u nu eenvoudig opnieuw spelen op de SFWare SD-kaarthersteltool.

Vaak gestelde vraag

Hoe kan ik foto’s van een beschadigde SD-kaart herstellen?

Foto’s die van de SD-kaart zijn verwijderd, kunnen niet worden gevonden in de Prullenbak omdat ze de prullenbak of prullenbak overtreffen wanneer ze worden verwijderd. Maar met behulp van professionele software voor gegevensherstel kunt u dit eenvoudig doen herstel foto’s verwijderd van SD-kaart.

Hoe herstel ik een beschadigde SanDisk SD-kaart?

Download en installeer SFWare SD-kaarthersteltool op jouw computer. Sluit uw SD-kaart aan met behulp van een kaartlezer en voer de applicatie uit. Volg de instructies om gegevens te herstellen van corrupte SanDisk SD-kaart.

Hoe herstel ik een SD-kaart zonder te formatteren?

Ja, u kunt een corrupte SD-kaart eenvoudig repareren zonder de schijf te formatteren. De verkeerd uitgevoerde stappen leiden echter tot gegevensverlies van de SD-kaart. Enkele van de volgende methoden kunnen u helpen de corrupte of beschadigde SD-kaart te repareren zonder te formatteren.

 • Als je kaartlezer of USB-poort beschadigd is, probeer dan een andere
 • ALS er een stationsletter ontbreekt, wijst u een nieuwe stationsletter toe.
 • Probeer nieuwe SD-kaartstuurprogramma’s opnieuw te installeren
 • U kunt altijd vertrouwen op CHKDSK Command om eventuele logische fouten op de schijf op te lossen.

Related Posts:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *